POSTED IN Israel, Sanksjoner

Skipet som ble kapret i Rødehavet.

Tilhørte en person i Israel med tilknytning til Mossad og det israelske forsvaret.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israelske milliardar, Mossad og Houthi-hemn: Korfor vart eit lasteskip kapra i Raudehavet?

Kven er Rami Ungar – millidæren som eig skipet som nyleg vart kapra – og kva har israelsk etterretning med han å gjere?

Denne veka opna det seg ein ny ‘front’ i Israels krig med Gaza, då Jemens Ansar Allah-rørsle kapra eit israelsk-eigd kargoskip i Raudehavet. Før det skjedde, hadde brigadegeneral Yahya Saree åtvara om at jemenittane ville angripe skip som segla under israelsk flagg og farty som er eigd eller drivne av israelske selskap. Saree oppmoda alle statar til å trekke ut sine tilsette ved slike skip.

Avoid shipping on or handling these vessels. Inform your ships to stay away from these ships,”sa Saree.

Det israelske forsvarsdepartementet kalla beslaget av fartyet for “ei hending av global skala.”Statsminister Benjamin Netanyahu gav Iran skulda for hendinga.

Det viste seg at ein av eigarane av kargoskipet, Galaxy Leader med 25 crew-medlemmar frå Bulgaria, Filippinane, Ukraina og Mexico ombord, var den israelske forretningsmannen Rami Ungar.

Kven er Rami Ungar?

Abraham “Rami” Ungar, ein av dei rikaste israelarane, er ein forretningsmann med omfattande interesser innan import av bilar og fast eigedom, og styreleiar for selskapet Ray Shipping. Ungar har til og med fått ei utmerking frå den koreanske regjeringa på grunn av sitt bidrag til å styrke bilhandelen mellom Seoul og Israel.

Rami vart fødd i nord-Tel Aviv i 1947. Han kjem frå ein svært rik familie, og fekk utdanning i Storbritannia. Han gjorde teneste i signal-korpset til Israels forsvarsstyrkar (IDF), og studerte deretter jus ved Oxford University. I 1971 vart han uteksaminert frå Juridisk fakultet ved Tel Aviv University, og i 2014 fekk han tittelen æresdoktor (Doctor Honoris Causa) frå marineakademiet Nikola Vaptsarov i Bulgaria. 

Seint på 1960-talet grunnla Ungar eit lite selskap som spesialiserte seg på import av aircondition-anlegg til trailerar og varebilar. Seinare vart han landets første importør av bilmerka Autobianchi og, deretter, Lancia. I 1972 grunnla han Ungar Holdings Ltd, eit leiande israelsk selskap som driv med bygging av bustads- og kontorbygg, samt utleige av luftfarty.

Selskapet hans, Ray Shipping Ltd., eig fleire dusin bil- og bulkfrakteskip. På desse arbeider det over 1000 bulgararar, og 80% av dei er utdanna ved Nikola Vaptsarov Naval Academy.

Mektige venner og band til Mossad

I 2019 kom Rami Ungar på lista over dei 30 rikaste i Israel, med ein estimert formue på 2 milliardar dollar. Haaretz skrev at forretningsmannen hadde omfattande band til israelske politikarar. Avisa nemnde også ein skandale relatert til eks-president Ezer Weizman, som gjekk av i juli 2000 etter korrupsjonsskuldingar. Weizman skal ha mottatt $27 000 frå Ungar på midten av 1980-talet.

Forsvarsminister
Yoav Gallant

Det er kjent at Ungar er nær ven med forsvarsministeren i Israel, Yoav Gallant. Forretningsmannen kjøpte billettar til han til finalen i FIFA World Cup i juli 2018.

Ein annan skandale involverer band mellom Ungar og etterretningsbyrået Mossads eks-direktør, Yossi Cohen. Den israelske forretningsmannen donerte 1,1 millionar shekel ($341 000, ca 3,2 millionar norske kroner etter dagens kroneverdi) til konstruksjonen av ein synagoge rett ved huset til Cohen. Donasjonen vart betalt ut direkte til Cohen. Kort tid etterpå vart det kjent at Cohen hjelpte Ungar å løyse ein disputt med den israelske forretningsmannen Michael Levy om retten til å representere det sør-koreanske bilselskapet Kia i Israel.

Rami Ungar sine band til Mossad gjeld ikkje berre korrupsjon. Til dømes var entreprenøren involvert i ei mykje omtalt historie om den anti-iranske organisasjonen ‘United Against Nuclear Iran’, som New York Times dekka i 2014. Ungar fungerte som mellommann, som kontakta selskap som samarbeidde med Iran, og overtalte dei til å avslutte handelssambanda med Teheran.

Men det fins dei som meiner at hovudoppgåva til Ungar var å rekruttere leiarskapet i selskapa som var tilknytte Iran. Slutningen er at Ungar arbeidde som Mossad-agent. For byrået er slike selskap verdt si vekt i gull, fordi iranarane stolar på dei, og Israel kan bruke den tilliten til sabotasje og spionasjeføremål.

Dette er berre litt av det den israelske milliardæren direkte eller indirekte har vore involvert i. Men det er nok til å skjøne korfor dette skipet vart tatt av dei jemenittiske houthiane i Raudehavet.

av Abbas Juma, internasjonal journalist, politisk kommentator, spesialist på Midtausten og Afrika

Omsett av Monica Sortland

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

https://www.rt.com/news/587732-cargo-ship-hijacked-red-sea/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Rami Ungar ser ut til å være en hedersmann som har viet sitt liv til å gjøre verden litt bedre. Studerte jus og har drevet med handel og opprettet gode bileterale forbindelser med Israel og andre land. Til og med fått en utmerkelse fra Sør Korea. Han har gitt av egne penger til å bygge synagoge. (Ser at artikkel-forfatteren forsøker å få historien til å handle kun om korrupsjon, men det er spekulativt).
  Men det verste med artikkelen er ikke beskrivelsen av Ungar, men at beskrivelsen rettferdiggjør kapringen av et fredelig skip. (Ikke et krigsskip). Offordrer alle til å identifisere seg med de som står livredde på broa med hendene i været når kaprerne entrer. Tenk deg samtidig at du leser dette søppelet av en artikkel.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   27 november 2023 17:29

   Ashkenaziene er av ikke-semittisk, khazarisk avstamming, og utgjør mer enn 96% av alle som kaller seg «jøde».
   Visste du det, Nora?
   Hele «anti-semitt»-konseptet er er gigantisk zionistisk løgn for å lure verden til å tro at zionistene fra øst-Europa har en etnisk tilknytning til jødene i Palestina i bibelsk tid.

   Svar
   • Johannes Åtta Førtifira
    27 november 2023 17:31

    Zionist-israel må totalt boykottes nå! – Slik Syd-Afrika ble.

   • Johannes Åtta Førtifira
    27 november 2023 17:33

    World Shocked by IDF Military Assault on Gaza Hospital
    trunews.com/video-article/world-shocked-by-idf-military-assault-on-gaza-hospital

 • Og din agenda Nora er..?

  Svar
 • De av synagogens avstamning gjør lurt i omvendes og å få alle sine kjære ut av «Israel» Palestina, som jeg vil anbefale min israelske bekjente, så snart jeg jeg ser henne, for lederen, Netanyahu, han er deres verste fiende, få kunne gjøre det verre for verdens jøder, og å fatte at landet ikke er deres, om det så nå var det ut fra noe noen skrev tusenvis av år siden, det forsvarer de ut fra en bok. .
  De fornektet sin messias:
  https://www.youtube.com/watch?v=cGz9BVJ_k6s

  Svar
  • Synd, men så: ettersom det som regnes som jødisk fortoner seg som stadig mindre sympatisk, i sionistisk regi; Det må bra jøder ta affære med og fikse, ellers vil de være fritt vilt.
   De må ta et oppgjør med seg selv.

   Svar
 • En dag gikk jeg inn og hørte skrik og skrål inn i et kjøpesenter i Ålenund og hørte:
  «WHY YOU DON’T ACCEPT DOLLAR?», uttalt dollarchhhhhh,
  en av en på gruppe en cruisebåt.
  Gjør dere vemmelige som beste dere kan!
  Dere kan det. Alle ser det.

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  28 november 2023 21:26

  Monica Sortland, du synes det er passende å kalle den zionistiske okkupasjonsmaktens brutale militere styrker for «det israelske forsvaret»?
  Da er du i selskap med gamle propagantister som Eivind Molde i NRK.
  NRK’s nettside kl. 19:22 23.11.2023:
  «Israelske styrkar har pågripe direktøren ved Shifa-sjukehuset, det største i Gaza. Det stadfester det israelske forsvaret (IDF).»
  «No stadfester altså det israelske forsvaret (IDF) at direktøren er pågripen.»
  nrk.no/urix/idf-stadfester-at-sjukehusdirektor-i-gaza-er-pagripen-1.16649899

  —-

  Beskjed til Johannes:

  Har du skjønt at det dreier seg om en oversettelse av en artikkel som er skrevet på engelsk?

  Videre, hvordan vil du oversette IDF (The Israel Defence Forces) til norsk?

  Redaksjonen

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  29 november 2023 14:56

  Dere hadde sikkert frihet til å lage en annen overskrift som ikke er så misvisende?

  >»Videre, hvordan vil du oversette IDF (The Israel Defence Forces) til norsk?

  Til dømes «IDF», det såkalte «forsvaret» til okkupasjonsmakten i «Israel»/Palestina, eller rett og slett den nøytrale, vennlige varianten: «militermakten i Israel»/ «Israels militermakt».

  Jeg mener for øvrig nå å ha sett en antydning til forbering i NRK ved at der ikke så ofte skrives og sies «Det israelske FORSVARET».

  —-

  Til Johannes:

  Vi ser at du ikke ville klart å jobbe som oversetter.

  Prøv å sett deg inn i hva en oversetter skal gjøre – og ikke minst hva en oversetter ikke skal gjøre.

  Redaksjonen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS-avtalen:

En gjøkunge som eter opp grunnloven.

Forrige innlegg

Politisk jordskjelv i Nederland

Kraftigste advarsel hittil mot Europas autoritære elitestyring

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.