POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

Hvis Israel angriper Libanon:

Da vil Iran svare med en krig som utsletter Israel.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ethan Huff

Iran har trukket en rød linje, for det blir en omfattende regional krig i Midtøsten dersom Israel skulle starte et fullskala angrep på Hizbollah i Libanon. Irans ambassadør til FN uttalte at enhver «fullskala militær aggresjon» fra Israel mot Hizbollah, vil resultere i «en utslettende krig» som vil ødelegge hele regionen.

«Alle alternativer, som en full involvering av alle militære enheter, er på bordet», heter det videre i uttalelsen til X. Det Iran mener i denne sammenhengen er de ulike militsgruppene de støtter i Irak, Syria og Jemen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu erkjente Irans trussel ved å kommentere at en «sjufrontskrig» snart kan bryte ut i Midtøsten når Iran aktiverer sine regionale støttespillere. Israel har i en årrekke nå sendt jetfly for å angripe «den iranske ambassades bygninger» inne i Damaskus, Libanons hovedstad, for å svekke Assad-regimet. Husk at Russland også har en militær tilstedeværelse i den nordvestlige kystregionen.

I mellomtiden fortsetter Israel å angripe Hizbollah i sør mens situasjonen eskalerer. Avisen Word through the Grapevine, sier at USA også er nære ved å bli involvert, når de sender amfibiske militærskip til det østlige Middelhavet. Skulle det vise seg tegn på et nært forestående angrep, kan amerikanere måtte evakueres fra regionen.

«I løpet av de siste timene har krigsfly angrepet flere Hizbollah-mål, en militærbase i Zabqin-området, to operative baser i Khiam-området og en Hizbollah-bygning i al-Adissa [Odaisseh]-området», rapporterte Yedioth Ahronoth, en israelsk avis.

Hizbollah advarer Israel

I sin egen uttalelse sammen med uttalelsen fra Iran, advarte Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah Israel, de må trekke seg tilbake eller møte en krig uten grenser. Skulle det skje, vil Israel sannsynligvis tape, ettersom Israels militære styrker (IDF) blir overbelastet, når de har store styrker i den sørlige Gaza-byen Rafah.

Inntrykket er at Hizbollah i Libanon er en mye annerledes og mye sterkere styrke enn Hamas på Gazastripen. Faktisk vil enhver Iran-tilknyttet gruppe i Midtøsten være mye sterkere enn Hamas, noe som betyr at Israels hender er i ferd med å bli fulle.

Under Libanon-krigen i 2006 kom det rapporter som antydet at IRGC (Islamic Revolutionary Guard Corps) i Iran, også kjent som den iranske revolusjonsgarden, hadde bakkestyrker i Libanon for å hjelpe Hizbollah.

Enkelt sagt vil hele Midtøsten sette Israel i trådkorset i det øyeblikket Israel starter et angrep på Hizbollah. Da kan alt skje.

«Dette er ikke vår kamp,» bemerket en kommentator om situasjonen i Midtøsten og hvordan den angår amerikanere. «Dette er ikke kampen til befolkningen i vestlige nasjoner. Det er kampen til de sionistisk infiltrerte regjeringene i våre nasjoner. Ikke vårt problem».

«Israel gikk for langt», skrev en annen. «Verden har fått nok av tullet deres, på grunn av det vil Amerika lide mest».

Andre kritiserte Netanyahu for hans krigshauk-oppførsel, og en kalte ham en galning, og en annen kalte ham en «psykopat».

«Er det bare meg som tror det, eller er det Israel og deres borgere med dobbelt statborgerskap i alle land, som skaper kaos over hele verden mens de spiller offeret?» spurte en annen.


Fra Natural News, publisert 3. juli 2024.
Oversatt av Northern Lights fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: If Israel attacks Lebanon, Iran says it will respond with “obliterating war”

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Regner med at noen ønsker full krig mellom Israel og Iran, feks neo-konservative i USA.
  Da har man altså en krigsfront i Europa mot Russland og en krigsfront i Midtøsten hvor trolig USA må sende inn militære styrker, og så på sikt også en krigsfront i Østen mellom Kina og feks Filippinene (og evt Taiwan).
  En storkrig for å svekke/nedkjempe alliansen Russland-Iran-Kina og deres støttespillere.
  Dvs WW3.

  Svar
 • Isis, Ra og El med sine «ledere» og befolkning av falske jøder med IQ på ca. 83 tror fortsatt at de er «Guds Utvalgte» og at de dermed er uovervinnelige. De har ikke lært «en dritt» av julingen de har fått av Hamas siden 7 okt. og vil med stor sannsynlighet nå avvikle seg selv. Hva dette betyr er at det blir mye større sjangse for verdensfred når Palestina blir renset for slike khazarer. Det som da gjenstår er å rydde opp i restene av dem, spredt rundt omkring spesielt i den vestlige «siviliserte» sfære, NAZTO-sonen (North Atlantic Zionist Terror Organization), hvor USA er fremst, men også UK har mange av disse i City of London. Finnes også endel innsatt i div. regjeringer og byråkratier i EU(SSR) og her i Norge. Alle disse må vekk skal freden senke seg på den blå planet.

  Svar
 • Northern Light.
  5 juli 2024 13:30

  10 tegn på at en verdenskrig nærmer seg raskt.

  Av Michael Snyder.
  Del 1. Er vi på randen av en apokalyptisk global krig hvor milliarder av mennesker kan dø? Svært få mennesker ante at første verdenskrig ville bryte ut, men det skjedde likevel. Og svært få mennesker ante at andre verdenskrig ville bryte ut, men det skjedde likevel. Gjennom hele menneskehetens historie har det vært kriger. Helt siden starten har det bare vært et spørsmål om tid før stormakter kolliderer.

  Dessverre, selv om svært alarmerende varselsignaler blinker rundt oss, virker det meste av befolkningen i den vestlige verden er helt uten peiling på hva som egentlig foregår. Ledere over hele planeten ser ut til å ha «krigsfeber», og forberedelser til apokalyptiske oppgjør blir gjort. Følgende 10 tegn er faresignaler på at en verdenskrig nærmer seg raskt:

  #1 Politico rapporterer at Israel og Hizbollah begge har «utarbeidet kampplaner», og Biden-administrasjonen er overbevist om at «intense kamper sannsynligvis vil bryte ut». I mellomtiden har de israelske forsvarsstyrkene og Hizbollah utarbeidet kampplaner, og er i ferd med å prøve å skaffe flere våpen, ifølge to høytstående amerikanske tjenestemenn i etterretningen.

  #2 Iran advarer om at det vil bli en «utslettende krig» hvis IDF går inn i Sør-Libanon.
  Israel vil møte en «utslettende krig» hvis det går i gang med «fullskala militær aggresjon» mot Hizbollah i Libanon, advarte Irans faste utsending til FN fredag. Kunngjøringen ble gjort på Twitter.

  «Selv om Iran anser det sionistiske regimets propaganda om å angripe Libanon som psykologisk krigføring, vil det oppstå en utslettende krig dersom det skulle starte på fullskala militær aggresjon. Alle alternativer, inkl. full involvering av alle motstandsfronter, er på bordet», heter det i innlegget.

  #3 Israels statsminister Benjamin Netanyahu er overbevist om at en storkrig med Iran er uunngåelig fordi han tror at iranerne har planer om å erobre hele Midtøsten. Erobre Saudi-Arabia, erobre den arabiske halvøy. Det er bare et spørsmål om tid, advarte han.

  #4 I følge NBC News flytter USA militære enheter i posisjon, slik at de kan være «klare til å evakuere amerikanere» når en full krig bryter ut mellom Israel og Hizbollah. USS Wasp, et amfibisk angrepsskip, og marinesoldater som er i stand til spesialoperasjoner, rykket onsdag inn i Middelhavet for å slutte seg til USS Oak Hill, og et annet skip i deres amfibiske klar-gruppe, ifølge Marinen.

  #5 Torsdag sendte Hizbollah omtrent 40 raketter inn i det nordlige Israel.
  Hizbollah skjøt opp rundt 40 raketter mot Nord-Israel torsdag ettermiddag, de sa var et svar på nylige israelske luftangrep i Libanon, og drapet på en av dens operative ledere tidligere på dagen.

  #6 Lørdag bombet israelske fly flere Hizbollah-mål i Sør-Libanon.
  Israelske jagerfly traff en bygning i Sør-Libanons Houla der en gruppe Hizbollah-operative var samlet, sa militæret. IDF sa at operatørene ble oppdaget av rekognoseringstropper, og en kort stund senere ble luftangrepet utført.

  #7 Biden vil tydeligvis godkjenne en plan som vil «tillate amerikanske militærentreprenører å sende personell til Ukraina» for vedlikehold og reparasjon av USA-leverte systemer i Ukraina.

  #8 Russlands president Vladimir Putin er angivelig interessert i å forme en koalisjon av nasjoner som vil «bli rivaler for Vesten og NATO». En eurasisk sikkerhetskoalisjon er en del av en Kreml-plan, for å opprette en gruppe Moskva-vennlige land for å konkurrere med Vesten og NATO, har Institute for the Study of War (ISW) sagt. Putins besøk i Nord-Korea, har «utdypet allerede gode forbindelser» mellom Moskva og Pyongyang.

  Svar
 • Northern Light.
  5 juli 2024 13:31

  Del 2. #9 Putin advarer også om at Russland må begynne produksjonen av mellomdistanse-atomvåpen.
  Russland må svare på handlingene til USA, og det ser ut til at det er nødvendig for landet å starte produksjonen av mellomdistanse-atomvåpen (INF), sa Russlands president Vladimir Putin fredag. Russland allerede flere taktiske atomvåpen enn noen andre i verden, og de har utviklet nye Sarmat interkontinentale ballistiske missiler, som er så avanserte at de ikke engang er verdt å sammenligne med Minuteman-missilene som USA er avhengig av, og som først ble tatt i bruk på 1970-tallet.

  #10 En svært innflytelsesrik skikkelse i russiske utenrikspolitiske kretser foreslår at russerne faktisk burde detonere et atomvåpen for å vise verden hvor alvorlige det er.
  Dmitry Suslov, en toppfigur ved det Moskva-baserte rådet for utenriks- og forsvarspolitikk, har fremmet ideen om at Russland bør gjennomføre en «demonstrativ» atomdetonasjon, et grep som kan føre til starten på 3 verdenskrig. Dette alarmerende forslaget kommer, ettersom spenningene med Vesten øker på grunn av Ukrainas bruk av vestlig leverte våpen mot russiske styrker.

  Dessverre skjer alt dette på et tidspunkt da 72 prosent av amerikanske velgere mener at Biden med fingeren på atomknappen ikke har «den mentale eller kognitive helsen til å fungere som president».

  En stor del av registrerte velgere tror ikke president Joe Biden har den mentale og kognitive helsen til å avtjene en ny periode som president etter hans debatt med Trump forrige uke, ifølge en ny meningsmåling. Vi er i langt mer trøbbel enn de fleste er klar over.

  Jeg skulle bare ønske at vi kunne få flere til å våkne. Vi snubler bokstavelig talt inn i en apokalyptisk verdenskrig, og når vi først er midt i den, vil det ikke være noen vei tilbake.

  Fra End of the American Dream, publisert 30 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Snyder er forfatter, og har utgitt mange bøker om amerikansk økonomi og geopolitikk, og er en bidragsyter til Global Research og Natural News.
  Orginalartikkel: 10 Signs That Global War Is Rapidly Approaching.

  Svar
 • Jeg tror ikke storparten av den norske befolkning forstår hvor nær vi er www3 . Begynner det i Midtøsten er det vel fare for at det kan utarte seg også til Europa . En feil rakett i feiil målområde kan sette krigen i Europa også igang. Dette vil vel de eu/eøs stater være medvirknenr ril

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Komiske Ali i Det hvite Huset:

Biden hadde bare en dårlig dag.

Forrige innlegg

Pandemien var nøye forberedt:

Her er informasjon om de som stod bak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.