POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

Komiske Ali i Det hvite Huset:

Biden hadde bare en dårlig dag.

0
Print Friendly, PDF & Email

Komiske Ali satt og fortalte at det ikke var USA-tropper i Bagdad i 2003, mens alle så på TV at de rullet inn i den irakiske hovedstaden. Det er den feilen Det Hvite Hus nå gjentar.

Når det blir slik at de som skal representere en regjering utad åpenbart snakker usant, slik vi kan se i innlegget under, da vil det smitte over på alt annet. Troverdigheten ødelegges. For oss i Derimot har ikke USAs politiske ledelse lenger troverdighet, de omskriver og lyger om virkeligheten hele tiden.

Men for deler av opinionen i vesten, som har trodd på alt som er servert, vil slike utsagn skape tvil. Og tvil er som rotter på sjelen. Du merker ikke til å begynne med at de gnager, men gradvis smuldrer fundamentet du har bygget troen din på. De vil stolte og trodde på er ikke lenger tillitsvekkende. Og det fører til at vår opplevde verden langsomt faller sammen.

Når Det Hvite Huset åpenbart benekter det alle kan se med sine egne øyne gnir folk seg først i øynene, men så begynner de å tenke.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden lider ikke av demens – sier Det Hvite Hus.

Presidentenkontoret holder fast på at grunnen til at han ikke greide å fullføre setninger under debatten med Trump skyldes at han bare hadde « en dårlig kveld».

USAs president Joe Biden lider ikke av Alzheimer eller demens. Han «kan passe jobben sin», sier pressesekretæren i Det Hvite Hus, Karine Jean-Pierre til reporterne. Dette kommer etter at senior-demokrater har uttrykt bekymring om presidentens mentale helse er «i orden».

Karine Jean-Pierre

Under debatten var Biden tydelig forvirret. Han blandet sammen ord, han strevde med å fullføre setninger under forrige ukes debatt mot tidligere president Donald Trump.

81-åringen opptreden har blitt erklært som en katastrofe av amerikanske nyhetsorganisasjoner og givere til det demokratiske partiet.

Noen av dem har bedt Biden umiddelbart trekke seg fra kampanjen for å bli gjenvalgt.

«Jeg mener det må være tillatt å spørre om dette bare er en episode rundt hans tilstand», fortalte den tidligere speakeren i Representantenes Hus, Nancy Pelosi, til MSNBC tirsdag morgen. «Det er klart vi er bekymret. Presidenten hadde en dårlig kveld», sa Jean-Pierre til reporterne  på en pressebriefing senere på ettermiddagen. 

Hun gjentok at forklaringen var at Biden «var forkjølet», og «han var hes». Hun insisterte på at presidenten «passer jobben sin» og at «han vet hvordan han skal komme tilbake» etter den dårlige debatten.

Men spørsmålet rundt Bidens mentale helse dominerte den timelange pressebriefingen. Det ble spurt om Det Hvite Hus vil komme mer flere detaljerte medisinske opplysninger enn det som er blitt publisert etter oppsummeringen av Bidens årlige fysiske undersøkelse. Og om Biden vil ta en kognitiv test.

Hun svarte at «en slik undersøkelse er ikke aktuell». Da hun ble spurt om Biden er «funksjonshemmet» svart hun «nei», og sa til reporteren av han «burde vite bedre».

Da hun ble spurt direkte ut om Biden led av «alzheimer eller en form for demens, eller av en degenerativ sykdom» som kunne forklare hvorfor han «simpelthen ikke kunne komme med sammenhengende svar» under debatten, sa Jean-Pierre «Svaret er nei».

En ny undersøkelse, gjennomført av CBC News/YouGov etter debatten, fant ut at 72 % av de registrerte stemmeberettigede ikke tror at Biden har «den mentale og kognitive helsen som er nødvendig for å bli president».

Undersøkelsen antyder at blant Demokratene er det 45 % som mener at Biden bør trekke seg fra kampanjen om å bli gjenvalgt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/news/600349-biden-no-alzheimers-dementia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rapport om Verdens Økonomiske Forum (WEF) i Wall Street Journal:

Diskriminering og seksuell trakassering.

Forrige innlegg

Hvis Israel angriper Libanon:

Da vil Iran svare med en krig som utsletter Israel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.