POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Hvem vinner, hvem taper i Ukraina?

Hva er det som faktisk skjer?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den operasjonelle situasjonen (Del 2)

Kampens framferd

av Jacques Baud den 11. april, 2022

Jacques Baud - Intelligence & Security Consultant - Independent | LinkedIn

Jacques Baud var tidligere oberst i generalstaben, tidligere medlem av den sveitsiske strategiske etterretningen, spesialist på østlige land. Han ble opplært i amerikanske og britiske etterretningstjenester. Han har fungert som policysjef for FNs fredsoperasjoner. Som FN-ekspert på rettsstat og sikkerhetsinstitusjoner designet og ledet han den første flerdimensjonale FNs etterretningsenhet i Sudan. Han har jobbet for Den afrikanske union og var i 5 år ansvarlig for kampen, i NATO, mot spredning av håndvåpen. Han var involvert i diskusjoner med de høyeste russiske militær- og etterretningstjenestemenn like etter Sovjetunionens fall. Innenfor NATO fulgte han den ukrainske krisen i 2014 og deltok senere i programmer for å hjelpe Ukraina. Han er forfatter av flere bøker om etterretning, krig og terrorisme, spesielt Le Détournement utgitt av SIGEST, Gouverner par les falske nyheter, L’affaire Navalny. Hans siste bok er Poutine, maître du jeu? utgitt av Max Milo.

Når det gjelder operasjonsforløpet, kommer analysene som presenteres i våre medier oftest fra politikere eller såkalte militæreksperter, som videresender ukrainsk propaganda.

La oss ha det klart for oss: En krig, uansett hva den ellers er, det er drama. Problemet her er at våre strateger i slips helt klart prøver å overdramatisere situasjonen for å utelukke enhver forhandlingsløsning. Denne utviklingen får imidlertid en del vestlig militærpersonell til å si fra og gi en mer nyansert vurdering. I Newsweek bemerket således en analytiker fra det militære etterretningsbyrået Defense Intelligence Agency (DIA), den amerikanske ekvivalenten til Direction du Renseignement Militaire (DRM) i Frankrike, at «i løpet av 24 dager med konflikt har Russland utført rundt 1400 angrep og fyrt av nesten 1000 missiler (til sammenligning utførte USA flere angrep og lanserte flere missiler bare den første dagen av Irak-krigen i 2003).» 

Mens Vesten liker å «myke opp» slagmarken med intensive og langvarige trefninger før de sender inn bakketropper, foretrekker russerne en mindre destruktiv, men mer troppeintensiv tilnærming. På France 5 presenterte journalisten Mélanie Tarvant russiske generalers død på slagmarken som bevis på destabiliseringen av den russiske hæren. Men dette er en dyp misforståelse av tradisjonene og operasjonsmåtene til den russiske hæren. Mens befal i Vesten har en tendens til å lede bakfra, har deres russiske kolleger en tendens til å lede fra fronten – i Vesten sier de: «Forover!» I Russland sier de: «Følg meg!» Dette forklarer de store tapene i de øvre kommandonivåene, som allerede er observert i Afghanistan – men det forteller også om det mye strengere utvalget av stab-personell enn i Vesten.

Ukraine latest updates: Zelenskyy calls for more support | Russia-Ukraine war News | Al Jazeera
Skal en forstå hva som skjer må en utestenge propagandakrigen som dreier seg om opinionen og ikke den militære slagmarken.

Videre bemerket DIA-analytikeren at «det store flertallet av luftangrepene er over slagmarken, med russiske luftfartøy som gir «nær luftstøtte» til bakkestyrker. Resten – mindre enn 20 prosent, ifølge amerikanske eksperter – har vært rettet mot militære flyplasser, brakker og støttedepoter.» Dermed ser uttrykket «tilfeldig bombing [som] ødelegger byer og dreper alle» som gjenspeiles av vestlige medier ut til å motsi den amerikanske etterretningseksperten, som sa: «Hvis vi bare overbeviser oss selv om at Russland bomber vilkårlig, eller [at] de unnlater å påføre mer skade fordi personellet ikke klarer oppgaven eller fordi de er teknisk udugelige, så ser vi ikke den virkelige konflikten.»

Faktisk skiller russiske operasjoner seg fundamentalt fra Vestens begrep om det samme. Vestens besettelse av å ikke ha dødsfall i sine egne styrker fører dem til operasjoner som primært er i form av svært dødelige luftangrep. Bakketropper griper først inn når alt er ødelagt. Dette er grunnen til at vestlige mennesker i Afghanistan eller Sahel drepte flere sivile enn terrorister gjorde. Dette er grunnen til at vestlige land som er engasjert i Afghanistan, Midtøsten og Nord-Afrika ikke lenger publiserer antall sivile ofre forårsaket av deres angrep. Faktisk drar europeere som er engasjert i regioner som bare i liten grad påvirker deres nasjonale sikkerhet, for eksempel esterne i Sahel, dit bare for å «få føttene våte.»

I Ukraina er situasjonen en helt annen. Man trenger bare å se på et kart over språklige soner for å se at den russiske koalisjonen nesten utelukkende opererer i den russisktalende sonen; altså blant populasjoner som generelt er positivt innstilt til det. Dette forklarer også uttalelsene til en amerikansk luftvåpenoffiser: «Jeg vet at nyhetene stadig gjentar at Putin retter seg mot sivile, men det fins ingen bevis for at Russland med vilje gjør det.»

NRC MiddleEast on Twitter: "Around 54,000 houses in #Mosul and surrounding areas are still destroyed. US$874 million are needed to repair basic infrastructure in the city. A year since it was retaken
Bombing av Mosul i Nord-Irak førte til omfattende sivile ødeleggelser og tap.

Tvert i mot er det av samme grunn – men på en annen måte – at Ukraina har utplassert sine ultranasjonalistiske paramilitære krigere i større byer, som Mariupol eller Kharkov – uten følelsesmessige eller kulturelle bånd til lokalbefolkningen kan disse militsene kjempe selv på bekostning av store sivile tap. Grusomhetene som for tiden avdekkes forblir skjult av fransktalende media, i frykt for å miste støtten til Ukraina, som bemerket av media nær republikanerne i USA.

Etter «halshugging»-angrep i de første minuttene av offensiven, var den russiske operasjonelle strategien å omgå bysentrene og å omringe den ukrainske hæren, «bundet opp» av styrkene til Donbas-republikkene. Det er viktig å huske at «halshuggingen» ikke har til hensikt å utslette generalstaben eller regjeringen (som våre «eksperter» har en tendens til å forstå det), men å splitte lederstrukturene for å legge hindringer i veien for den koordinerte manøveren til styrkene. Målet er tvert imot å bevare selve lederstrukturene for å kunne forhandle seg ut av krisen.

Den 25. mars 2022, etter å ha forseglet heksegryten Kramatorsk, som nektet ukrainerne enhver mulighet for retrett, og etter å ha inntatt det meste av byene Kharkov og Marioupol, har Russland praktisk talt oppfylt sine mål – alt som gjenstår er å konsentrere innsatsen om redusere lommene av motstand. I motsetning til hva den vestlige pressen har hevdet, er dette ikke en reorientering eller en endring av størrelsen på offensiven, men derimot en metodisk implementering av målene som ble kunngjort den 24. februar.

De frivilliges rolle

Et spesielt urovekkende aspekt ved denne konflikten er holdningen til europeiske regjeringer som tillater eller oppmuntrer sine innbyggere til å dra og kjempe i Ukraina. Volodymyr Zelenskys oppfordring om å bli med i Den internasjonale legionen for territorialforsvar av Ukraina, som han nylig opprettet, har blitt møtt med entusiasme av europeiske land.

Oppmuntret av det media presenterer som en flyktende russisk hær, drar mange av disse unge menneskene av gårde og innbiller seg at de drar – bokstavelig talt – på en jakttur. Men når de først er der, er desillusjonen høy. Vitnesbyrd viser at disse «amatørene» ofte ender opp som «kanonfôr», uten å ha noen reell innvirkning på konfliktens utfall. Erfaringene fra nylige konflikter viser at ankomsten av fremmedkrigere ikke tilfører noe til en konflikt, bortsett fra å øke dens varighet og dødelighet.

Photos: Inside Ukraine's Volunteer Army of the Elderly, Children
Mobilisering av sivilbefolkning uten militær erfaring.

Dessuten burde ankomsten av flere hundre islamistiske krigere fra Idlib-regionen, et område under kontroll og beskyttelse av den vestlige koalisjonen i Syria (og også området der to ledere for Den islamske staten ble drept av amerikanerne) vekke vår bekymring. Faktisk er våpnene vi meget liberalt leverer til Ukraina allerede delvis i hendene på kriminelle individer og organisasjoner og begynner allerede å utgjøre et sikkerhetsproblem for myndighetene i Kiev. For ikke å nevne det faktum at våpnene som blir utropt som effektive mot russiske fly til slutt kan komme til å true våre militære og sivile fly.

Den frivillige som ble stolt presentert av RTBF på 19:30-nyhetene den 8. mars 2022 var en beundrer av «Corps Franc Wallonie», belgiske frivillige som tjente Det tredje riket; og han illustrerer typen mennesker som er tiltrukket av Ukraina. Til slutt må vi spørre oss selv hvem som har vunnet mest—[i dette tilfellet] Belgia eller Ukraina?

Å dele ut våpen tilfeldig kan godt gjøre EU – lik det eller ei – til en tilhenger av ekstremisme og til og med internasjonal terrorisme. Resultatet – vi legger elendighet til elendighet, for å tilfredsstille de europeiske elitene, mer enn Ukraina selv.

Tre punkter fortjener å bli fremhevet ved konklusjon

1. Vestlig etterretning, ignorert av politikere

Militære dokumenter funnet i det ukrainske hovedkvarteret sør i landet bekrefter at Ukraina forberedte seg på å angripe Donbas; og at skytingen observert av OSSE-observatører så tidlig som 16. februar varslet et nært forestående utbrudd om dager eller uker.

Her er det nødvendig med litt introspeksjon for Vesten – enten så dens etterretningstjenester ikke hva som skjedde og de er dermed svært dårlige, eller så valgte de politiske beslutningstakerne å ikke lytte til dem. Vi vet at russiske etterretningstjenester har analytiske evner som er langt overlegne deres vestlige motparters evner. Vi vet også at de amerikanske og tyske etterretningstjenestene hadde forstått situasjonen veldig godt, siden slutten av 2021, og visste at Ukraina forberedte seg på å angripe Donbas.

Ukraine urges to ignore recognition of independent Donbass republics - Prensa Latina
Forberedte Ukraina et angrep i Donbass?

Dette lar oss å utlede at de amerikanske og europeiske politiske lederne bevisst presset Ukraina inn i en konflikt som de visste var tapt på forhånd – utelukkende med det formål å gi Russland et politisk slag.

Grunnen til at Zelensky ikke satte ut styrkene sine til den russiske grensen, og gjentatte ganger uttalte at hans store nabo ikke ville angripe ham, var antagelig fordi han trodde han var avhengig av vestlig avskrekking. Her er hva han fortalte CNN 20. mars – han ble tydelig fortalt at Ukraina ikke ville være en del av NATO, men at de offentlig ville si det motsatte. Ukraina ble dermed instrumentalisert til å påvirke Russland. Målet var stengingen av gassrørledningen North Stream 2, annonsert 8. februar av Joe Biden under besøket til Olaf Scholz; og som ble etterfulgt av en byge av sanksjoner. 

2. Brutt diplomati

Siden slutten av 2021 har det tydeligvis ikke vært gjort noe forsøk fra Vesten på å reaktivere Minsk-avtalene, noe som fremgår av rapportene om besøk og telefonsamtaler, særlig mellom Emmanuel Macron og Vladimir Putin. Men Frankrike, som garantist for Minsk-avtalene og som fast medlem av FNs sikkerhetsråd, har ikke respektert sine forpliktelser, noe som har ført til situasjonen som Ukraina opplever i dag. Det er til og med en følelse av at Vesten har forsøkt å sprøyte bensin på bålet siden 2014.

Så det at Vladimir Putins satte sine atomstyrker i beredskap 27. februar ble presentert av våre medier og politikere som en irrasjonell handling eller utpressing. Det som er glemt er at det fulgte den tynt tilslørte trusselen fra Jean-Yves Le Drian, tre dager tidligere, om at NATO kunne bruke atomvåpen. Det er svært sannsynlig at Putin ikke tok denne «trusselen» på alvor, men ønsket å presse vestlige land – og Frankrike spesielt – til å forlate bruken av overdreven språkbruk.

3. Europeernes sårbarhet for manipulasjon øker

I dag er oppfatningen som formidles av våre medier at den russiske offensiven har brutt sammen; at Vladimir Putin er gal, irrasjonell og derfor klar til å gjøre hva som helst for å bryte den fastlåste situasjonen han angivelig befinner seg i. I denne fullstendig emosjonelle konteksten var spørsmålet stilt av den Republikanske senatoren Marco Rubio under Victoria Nulands høring for Kongressen mildt sagt merkelig: «Hvis det er en biologisk eller kjemisk våpenhendelse eller angrep inne i Ukraina, er det noen tvil i ditt sinn på at det 100 % ville være russerne bak det?» Hun svarte naturligvis at det ikke er noen tvil. Likevel er det absolutt ingenting som tyder på at russerne bruker slike våpen. Dessuten var russerne ferdig med å ødelegge lagrene sine i 2017, mens amerikanerne ennå ikke har ødelagt sine.

Kanskje betyr dette ingenting. Men i den nåværende atmosfæren er alle betingelsene nå oppfylt for at det skal skje en hendelse som vil presse Vesten til å bli mer involvert, i en eller annen form, i den ukrainske konflikten (en «falskt flagg»-hendelse).

Oversatt av Monica Sortland

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Vestlige medier meldte over flere år om Azovgataljonen og denne Bandera.Den gang meldte de at de var klart nazistiske men som politikere har mediene ingen problemer med å snu 180 grader og nå meldes det at denne bataljonen består av flotte frihetselskende demokrater.De er vel like demokratiske som det demokratiske partiet i USA.
  Bandera snakkes det ikke om.
  Jeg beklager at jeg skriver på gammelnorsk,jeg kan ikke annet selv om jeg vet at bokstavene Z og V ikke finnes lenger.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 april 2022 10:36

  Kor lang tid vil det ta før norske aviser sluttar å skriva rosande om «ukrainsk» motstand? På tide å fortelja lesarar at krigen er ein Nato-krig mot Russland?

  Har nordmenn fått med seg at Noreg er i krig? Skjønar folk at krigen kva dag som helst kan utvidast til ABC-krig? Både USA og Russland har atomvåpendoktrinar med lågare terskel enn folk anar.

  Folk i Ukraina og andre land kan angra på at Nato var totalt hoverande og avvisande til legitime russiske krav om gjensidig tryggleik.

  Svar
 • «Mens Vesten liker å «myke opp» slagmarken med intensive og langvarige trefninger før de sender inn bakketropper, foretrekker russerne en mindre destruktiv, men mer troppeintensiv tilnærming.»

  Hva gjorde vesten ( dvs. USA/Israel – og Norge ) i Libya ?
  De væpnet en stamme, og oppildnet de til å gjøre opprør byer. Altså slåss for seg på bakken.
  Så ble det konstruert massiv løgnpropaganda i media om overgrep fra Gadaffi, så ikke folk i vesten skulle protestere mot den planlagte krigsforbrytelsen.
  Deretter bombet de med 600 bomber fra 10 000 fot. ( Uten klart definerte mål. )
  Så ble da også 30 000 mørhudede drept.
  Pytt sann, bare man er ‘anti- rassist’ i navnet så blir ikke dette noen sak i media.

  Og krigsforbryteren personlig ( tidligere Natomotstander, da organisasjonen var en forsvars-organisasjon) ble da også utnevnt til generalsekretær i angreps-organisasjonen Nato.
  – og er moralsk fortørnet over krigen i Ukraina. ( Når han er nykter?)
  Skulle Russland brukt samme råtne taktikk synes du, Stoltenberg ? ;-)

  Svar
 • Northern Light.
  16 april 2022 17:13

  Har ikke Russlands Ukraina-operasjon en tidsfrist? «Da er det fare for at USA/NATO kan finne ut at de plutselig er i krig med Russland».

  Av M. K. Bhadrakumar.
  Del 1. I sin første kommentar på nesten en måned om konflikten i Ukraina, sa den russiske presidenten Vladimir Putin tirsdag at fredssamtalene hadde nådd en «blindvei» og lovet at Russlands «militære operasjon vil fortsette til den er fullført». Putin klargjorde målet for krigen, som er fokus på kontroll over Donbass og ikke hele Ukraina. Putin gjentok at Russlands hensikt så langt i flere regioner i Ukraina kun er å binde fiendens styrker og gjennomføre missilangrep med det formål å ødelegge det ukrainske militærets infrastruktur, for å «skape forhold for mer aktive operasjoner på Donbass territorium». Han sa at «Vårt mål er å gi hjelp til befolkningen i Donbass, som føler et ubrytelig bånd med Russland og har vært ofre for folkemord i åtte år».

  På spørsmål om hvorfor operasjonen ikke kan fremskyndes, sa Putin til journalistene: «Jeg får ofte disse spørsmålene, «kan vi ikke skynde oss?» Det kan vi. Men det avhenger av intensiteten av fiendtlighetene, og uansett hvordan du sier det, er intensiteten av fiendtlighetene direkte relatert til ofre.» Han gjorde det klart at: «Vår oppgave er å nå de fastsatte målene og samtidig minimere tap. Vi vil opptre rolig og i henhold til planen som opprinnelig ble foreslått av generalstaben.» Han la til at «Operasjonen går i henhold til planen».

  Det er klart at havnebyen Mariupol sør i Donbass kunne ha blitt erobret med rå makt. Men det ville ha forårsaket forferdelige skader. I stedet har fiendtlige styrker, som ukrainske militære, nynazistisk Azov-bataljoner og utenlandske leiesoldater blitt omringet på to sentrale steder, nemlig Azovstal-stålfabrikkene og byens hovedhavn.

  De russiske styrkene har fått kontroll over havnen, mens i Azovstal har rundt 3000 av de fiendtlige styrker blitt omringet, som kan inkludere dusinvis eller hundrevis av militære offiserer fra NATO-landene og overraskende nok Sverige. Ekspertene anslår at byen snart vil være under russisk kontroll og det er nært forestående. Det russiske forsvarsdepartementet kunngjorde onsdag, at over 1000 ukrainske soldater inkludert 162 offiserer overga seg tidligere på dagen i Mariupol.

  I ettertid har det vist seg at hensikten bak den paniske diplomatiske innsatsen fra noen av NATO-landene (spesielt Frankrike og Tyskland), med å sponse «humanitære korridorer» fra Mariupol var en slu plan for å få ut de vestlige offiserene som er fanget i byen. Sakens kjerne er at NATO-styrker faktisk er utplassert i Ukraina, som utenlandske frivillige eller som militær-instruktører, og utstyrt med tungt militært utstyr kjemper de mot den russiske hæren.

  En fransk journalist som klarte å snike seg inn med franske «frivillige» har siden kommet ut med en video som viser at amerikansk militærpersonell koordinerer det utenlandske militæret i Ukraina og direkte styrer opplæringen og innrulleringen av de utenlandske «frivillige» i de ukrainske styrkene. Under slike forhold kan fredssamtalene mellom Moskva og Kiev ikke komme videre. Det store spørsmålet er: Ønsker Biden-administrasjonen at konflikten skal ta slutt og at en fredsavtale skal forhandles? Svaret virker som et klart nei. Faktisk er det USA som gir næring til denne konflikten.

  Det amerikanske senatet har godkjent et utkast til en lov om utlån av våpen, som i stor grad vil forenkle forsyninger til Ukraina. Wall Street Journal rapporterte at USA vil gi Ukraina tungt utstyr, inkludert sovjetiske luftvernsystemer. Biden-administrasjonen sies å forberede seg på å kunngjøre at de vil gi mer enn 700 millioner dollar i ytterligere militær bistand til Ukraina, som sannsynligvis vil omfatte tunge bakkeartillerisystemer, helikoptre og pansrede kjøretøy. USA hadde gitt mer enn 2,4 milliarder dollar i militær bistand til Ukraina under Bidens presidentskap inkludert 1,7 milliarder dollar, siden Russland startet sin spesielle militæroperasjon i Ukraina i slutten av februar.

  Interessant nok bekreftet Putin i går rapportene om at britisk etterretning hadde iscenesatt de såkalte Bucha-drapene for å svartmale russiske militære styrker og skape internasjonalt oppstyr. Pentagon hadde høylytt tatt avstand fra kontroversen knyttet til det som viste seg å være falske nyheter. Putin sa: «Det er mye oppstyr, men de (EU og USA) trengte å vedta en ny runde med sanksjoner, som vi godt visste. I dag diskuterte vi falsk flagg operasjonen deres, og den psykologiske operasjonen utført av britene.

  «Hvis du vil vite adressene, hemmelige møteplasser, nummerskilt, bilmerkene de brukte i Bucha, og hvordan de gjorde det, kan FSB i Russland gi dere denne informasjonen. Hvis ikke, kan vi hjelpe. Sammen med våre russiske venner (i Ukraina), avslørte vi den stygge rollen til Vesten i dette i sin helhet og fra begynnelse til slutt».

  Svar
 • Northern Light.
  16 april 2022 17:17

  Del 2. De russiske og ukrainske styrkene har omgruppert og styrket sine posisjoner i Øst-Ukraina de siste fjorten dagene som en forberedelse til en avgjørende kamp om Donbass. De russiske styrkene forbereder seg på å omringe en enorm konsentrasjon av ukrainske tropper, anslått til å være rundt 100 000 soldater fra de beste enhetene til de væpnede styrkene. Kiev overfører også alle tilgjengelige styrker til østfronten for å stoppe den russiske offensiven.

  Putins uttalelser i går tyder på at Russland ikke er ute etter en rask seier for enhver pris. Putin sa tirsdag at Moskva «ikke hadde noe annet valg» og at operasjonen hadde som mål å beskytte menneskene i deler av Øst-Ukraina og «sikre Russlands egen sikkerhet». Han understreket at det ville «fortsette til dette er fullført og målene er nådd.»

  Det som er sikkert, er at kampene i det østlige Ukraina intensiveres i løpet av de neste to til tre ukene, men at det vil ta tid å nå det endelige sluttresultatet. De ukrainske styrkene og fremmed-krigerne som har strømmet til den østlige regionen er godt utstyrt og vil ikke bare yte hard motstand, men kan til og med føre kampen inn på russisk territorium.

  I dette dystre scenariet er det også en reell fare for at NATO i økende grad kan havne i krig med Russland i Ukraina. I følge vestlige medierapporter er britiske elitestyrker og amerikanske spesial-styrker utplassert i Ukraina, inkludert tjenestemenn fra British Special Air Service (SAS) og soldater fra den operative enheten til «Delta» spesialstyrkene i den amerikanske hæren.

  Det har vært rapporter om at operasjonene i Mariupol var under kommando av en amerikansk general som forsøkte å rømme med et helikopter sendt for å redde ham for en uke siden, men det ble avlyttet av Donetsk-militsen som var involvert i operasjonen sammen med de russiske styrkene, og han ble tatt i deres varetekt. Det er fullt tenkelig at den østerrikske kansleren Karl Nehammers Moskva-oppdrag på mandag, og hans «veldig direkte, åpne og tøffe» samtaler med Putin på et møte i sistnevntes Novo-Ogaryo residens nær Moskva var koordinert med Washington. Men det har ikke kommet noe ut fra det 75 minutter lange møtet fra Kreml.

  Fra Global Research, publisert 15 April 2022.
  Skrevet av M. K. Bhadrakumar, Indian Punchline 13 April 2022.
  Oversatt fra engelsk, noe redigert og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Russia’s Ukraine Operation Has No Deadline? “The Real Danger is that US-NATO May be Finding Itself at War with Russia”.

  Svar
  • Godt, N.L. :

   «I ettertid har det vist seg at hensikten bak den paniske diplomatiske innsatsen fra noen av NATO-landene (spesielt Frankrike og Tyskland), med å sponse «humanitære korridorer» fra Mariupol var en slu plan for å få ut de vestlige offiserene som er fanget i byen. Sakens kjerne er at NATO-styrker faktisk er utplassert i Ukraina, som utenlandske frivillige eller som militær-instruktører, og utstyrt med tungt militært utstyr kjemper de mot den russiske hæren.»

   Dette sier mye, av hva vi ikke får vite av media i «nøytrale» Norge.

   Svar
 • Pravda media
  16 april 2022 21:59

  Det som skjer må, er at Russland forbereder seg på en krig mot Israel, gjennom Georgia, grunnet biologiske «våpen» i laberatorier i bl. A Ukraina, Georgia og de er på vei ned til Israel for å i følge dem selv, å knuse slangens hode i Israel.

  De amerikanske styrkene i Syria har fått beskjed om å fjerne sine styrker.
  Russland derimot, har venner/allierte i bl. A. Syria, Iran(Persia) Armenia, Kasakstan, Jemen(Tyrkia) Egypt og Libya, kanskje ikke helt overraskende, grunnet krigen amerikanerne og Nato, har vært med i i tillegg til flere afrikanske land på østkysten.

  Gitt Russlands påstander om Israels og USAs bruk av biologiske våpen labaratoriumer i deres grense områder, samt brudd fra Nato /USA sine Minsk avtaler og historien, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Russland må rydde opp.
  Men narrativet virket nøye resigert av begge parter….

  Svar
 • Herregud, så lei jeg er av ukrainerne og dyrkingen av dem. Et land som har forbudt hele vesntresiden, slikker nato-støvler, driver krig mot egen befolkning og hyller nszister, de er det nå woke å støtte. Det meste av Øst-Europa har blitt et møkkssted ettet at USA tok over landene. Ingen vil jo bo i disse landene, likevel kaller de seg frigjorte og fantastiske.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Medisiner finnes, men er forbudt å bruke mot Covid.

Nå viser et annet gammelt medikament seg som effektivt.

Forrige innlegg

Sanksjonspolitikken mot Russland vil få store globale konsekvenser:

Dieselmangel og transportproblemer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.