POSTED IN Gaza, Virkelighetsforståelse

Hva skal vi mene?

Bidens kuvending i Midtøsten skaper problemer.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Store problemer på Document

Av Jan Hårstad

Webben Document har jo støttegrupper nå over det ganske land. Ved Gazakrigen har også landets kristne zionister funnet seg et samlingspunkt på Document og vi må bare innse at webben representerer et stort segment av norsk tenkning om Midtøsten og Islam.

Jeg fnyser da heller ikke av dette faktum, men melder meg på i kommentarfeltet jevnlig. Ikke uten problemer dette, da jeg den ene dagen er godtatt og den neste dag avvist. Som 12 juni- i dag.

Det jeg har forsøkt å melde de siste dagene er at USAs siste «løsning» på Gazakonflikten er helt identisk med hva Den Arabiske Liga framførte for 14 dager siden. En teknokratisk nybadet palestinsk PA-stat på Gaza, tilbaketrening av israelske styrker men med sikkerhetsgarantier.

Denne amerikanske nypolitikken fortolkes hovedsakelig på Document som et moralsk, psykologisk, antisemmitisk svik av Biden-administrasjonen. Det er Freud som veileder Document- alt psykologiseres.

To saker vil ikke Document ta i. På Brics toppmøte 10-11 juni var hele 5 arabiske stater representert. Og hvilke stater: de aller mektigste klientstatene til USA så som Egypt, Saudi Arabia og UAE.

Det forteller jo at Abrahams Accord er iferd med å rakne for Brics er for lengst rangert som en økonomisk fiende av Nato-Vesten. De vil jo kvitte seg med dollaren som hegemonivaluta i verden. I 2028 regner en med at Brics vil stå for 40% av verdensøkonomien. 

Bidens totalvending i Midtøsten er et desperat forsøk på å redde stumpene av den amerikansk-israelske makten. Helt ubegripelig på Document.

Det neste aspekt som Document ikke tar i er at det globale Jihad har hatt en eksplosiv rekruttering fra 7 oktober av. Og USA forsøker også her desperat å demme opp. 

Hele 5 milloner dollar utloves til de som kan bidra til å fange Qaida-topp Hamza al-Ghandi. For nå har Qaida baser overalt i Afghanistan og inviterer ungjihadister over hele verden til å komme til disse for militær utdannelse.

Veterananalytiker Ben Caspit skriver 11 juni: 

«Hamas står nærmere sine mål enn Israel.» 

Bidrar Israel gjennom Gaza-krigen til en økning i oppslutning for global Jihad?

Jeg tilbød meg å komme til Document-radio og lansere en motmelding til Documents tenkning, men ingen interesse. En av sakene jeg ville ha løftet fram var at Irak-Afghanistan krigene tjente som mobiliseringsmaskiner for globalt jihad. Også inni Vesten.

11. mars 2004 i Madrid og attentatet i London 2005 ble begrunnet med at Spania og England var aktive deltagere i krigen mot Irak. Tyskland har av alle europeiske land vært rabiate Israel-krigere med politisk og militær støtte. De kan vente seg overraskelser.

Oppsummert: det er de aller færreste på Document som skjønner at internasjonal politikk handler om Interesser og ikke moralske knebøyninger.

Av den grunn går Document en fæl høst i møtet for hele ønsketenkningen deres faller i grus. Virkningen blir som bombingen av Gaza: bare grus og kaos.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Arild Haglund
  14 juni 2024 10:57

  Spørs om ikke denne «eksplosive rekrutteringen til globale Jihad» egentlig har motsatt fortegn: Et desperat forsøk – på overtid – fra CIA for å avlede oppmerksomhet.
  Den grunnleggende endringen de siste 10 årene er at den Saudi-Arabiske «Wahhabismen» (kjernen i den verste islamistvolden) ser ut til å ha blitt nøytralisert. Et diplomatisk mesterstykke av Russland og KinaI
  Derfor driter også Saudiene etterhvert i USA og Israel – herlig!

  Svar
 • Tommy Olstad
  14 juni 2024 17:27

  Alle antisemitter; det være seg sekulære eller religiøse, har den samme holdningen til jødene som Hitler: Det er en forbrytelse av dem (jødene) å være til, og det er en provokasjon når de forsvarer seg mot drap og overgrep. Det er derfor ikke overraskende at antisemittismen kan sies å ha blusset opp nå i forbindelse med Gaza-krigen.

  Når det gjelder BRICS-land som Saudi-Arabia, har ikke de valgt side i den forstand at de holder med Russland/Kina og er imot Storbritannia/USA. Men de søker en utvikling hvor deres egen frihet og innflytelse i verden kan økes, herunder også økonomisk utvikling og -trygghet, og da er den gamle ordningen med vestlig hegemoni både økonomisk og politisk selvfølgelig noe de ønsker å forlate.

  Redskapet for å avvikle vestlig hegemoni og skape en fredelig og multipolar verden er for dem ganske naturlig bl.a. BRICS.

  Det som hadde vært ganske interessant, man kan fristes til å si også morsomt, var om Israel hadde søkt medlemskap i BRICS. Det hadde vært veldig naturlig å ta dem opp som medlemmer, særlig i lys av deres rolle innenfor mange fremtidsrettede teknologier. Og BRICS har jo en ambisjon om å utvikle et alternativ til dollaren som internasjonal valuta, og da å få hjelp av jødiske bankiere hadde jo ikke vært helt av veien.

  Ved en Israelsk søknad hadde man virkelig fått skilt klinten fra hveten blant BRICS-medlemmene. Eller for å si det mer politisk; man hadde fått skilt nazistene fra zionistene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ulovligheter florerer i Nato-Zonen.

Levering av slovakiske fly til Ukraina gjort uten lovlig vedtak.

Forrige innlegg

F-16 til Ukraina kan bryte en grense:

Utløse angrep på Nato-flyplasser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.