POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

F-16 til Ukraina kan bryte en grense:

Utløse angrep på Nato-flyplasser.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kiev-regimets plan om å lagre F-16 i NATO-land øker risikoen for tredje verdenskrig.

Av Tyler Durden

Det ukrainske flyvåpenets sjef, Sergey Golubtsov, fortalte den amerikanske Radio Free Europe, at Kiev planlegger å lagre noen av sine F-16-er i NATO-land for «reserve- og treningsformål». Selv om dette kan høres ut som en pragmatisk politikk, øker det faktisk risikoen for tredje verdenskrig.

Putin advarte om at «vi ville se dem som legitime mål hvis de opererer fra flyplassene til tredjeland, uansett hvor de befinner seg». Gjensidig mistillit mellom Russland og USA er rekordhøy og fortsetter å øke, enda verre etter Ukrainas nylige angrep mot Russlands radarvarslings-systemer for atomangrep som kan stilltiende ha blitt godkjent av USA. Dette skjer mens USA spiller et farlig spill med Russland som øker faren for atomkrig.

General Dynamics F-16 Fighting Falcon er et amerikansk jagerfly som kan utfylle flere roller i en konflikt. Flyet ble konstruert av General Dynamics som et forholdsvis lite og forholdsvis billig jagerfly, og har siden hatt stor suksess i roller mot både luft- og bakkemål. Wikipedia

Det er med alt dette i tankene at den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov sa forrige måned, at «Vi kan ikke unngå å betrakte leveringen av F-16 flyene til Kiev-regimet, som et bevisst signal fra NATO (F-16 kan bære atombomber)». Han la imidlertid til at landets nylige taktiske atomvåpenøvelser kan «bringe noe fornuftig» til NATO, og avskrekke dem fra å krysse den ultimate røde linjen.

Det som menes er at Russland ikke kan vite om noen angripende F-16 er utstyrt med atomvåpen, spesielt hvis en av dem fra Ukrainas «reserve» baser i NATO-land, og tar av derfra og utfører et oppdrag uten først å lande på en Kiev- kontrollert flyplass. Fra Kremls synspunkt kan det se ut til at en atomutrustet F-16 med en NATO-pilot, forbereder seg på å gjennomføre et første angrep. Som svar kan Russland i forebyggende motangrep ødelegge basen som de lettet fra, med eller uten et taktisk atomvåpen.

New York Times siterte allerede et ukjent antall av Bidens navnløse rådgivere, for å si at USAs og Ukrainas prioriteringer ikke er de samme, og advarte om at «Ukraina ikke har noe å tape på å eskalere krigen med Russland», mens «Mr. Biden har det». Det kan derfor ikke utelukkes at Zelensky kan gi en av sine piloter i oppgave å utføre et oppdrag direkte fra et NATO-land, uten først å lande på en Kiev-kontrollert flyplass, for å provosere Russland til å angripe basen.

Ettersom Danmark godkjente at Ukraina brukte sine donerte F-16-er til å angripe innenfor Russlands territorium, som fulgte etter at andre NATO-land godkjente at Ukraina brukte andre våpen for å gjøre det samme, er dette et skremmende reelt scenario, og USA kan være maktesløs til å stoppe det. Den eneste måten å forhindre det på, er at USA tvinger sine partnere til ikke å la Ukraina lagre sine F-16 på deres territorium, men Biden har sannsynligvis ikke den politiske viljen til det, siden han frykter anklager om at han er redd Putin.

Vestens mest ideologisk radikaliserte anti-russiske hauker og deres medløpere i media, kan også hevde at å tvinge Kiev-regimet til å lagre alle sine F-16-fly i Ukraina, risikerer at Russland ødelegger dem alle, og da blir NATOs mange måneder lange forberedelser bortkastet.

Bidens politiske motstanderne kan også hevde at den «dummeste politikken», er at han lar Ukraina lagre F-16-er i NATO-land, siden det øker risikoen for tredje verdenskrig, som ble forklart i denne analysen. Ettersom disse USAs og Ukrainas ledere for luftvåpenet ikke engang anser F-16 for å være en «game-changer,» eller et «universalmiddel», burde de ikke engang bli brukt på grunn av denne risikoen.

Likevel vil F-16 nå uunngåelig bli brukt etter all tiden og investeringer som gikk med til å trene ukrainske piloter, for ikke å snakke om medie-hypen gjennom alle disse månedene. Beslutningen er allerede tatt om å lagre noen av dem i NATO-land, så det gjenstår å se om Zelensky virkelig er villig til å risikere alt, ved å autorisere et oppdrag for å angripe Russland direkte fra en av disse basene. Han har motivet og muligheten, og det er grunnen til at det ikke ville være overraskende om han gjorde det i desperasjon.

Fra ZeroHedge, publisert 12 juni 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Kiev’s Plan To Store F-16s In NATO States Raises The Risk Of World War III.

Forsidebilde: Ben Koorengevel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  14 juni 2024 13:51

  Serbias president: «Toget har forlatt stasjonen og ingen kan stoppe det». Europa vil snart være i krig med Russland.

  Av Dr. Paul Craig Roberts.
  Dette er ordene til Serbias president Aleksander Vucic. Han burde vite noe om dette, for han er midt i det. Han tror Europa vil være i krig med Russland om «ikke mer enn tre eller fire måneder», hvis så lenge.

  President Vucic sier «ingen prøver å stoppe krigen. Ingen snakker om fred. Fred er nesten et forbudt ord». «Vi vil ha verdenskrig om 3-4 måneder – Vi må sjekke forrådet vårt av olje, mel, og sukker».

  Den stadig eskalerende krigen.
  Ungarns leder Viktor Orban har et lignende syn på dette, det samme som den slovakiske presidenten Robert Fico, som overlevde et nylig attentatforsøk.

  I Vest-Europa, Storbritannia og Washington snakker alle om en større krig med langdistansemissiler brukt til angrep dypt inn i Russland. Slike angrep kan ikke gjenopplive det beseirede ukrainske militæret. Formålet deres ser ut til å være å provosere Russland til gjengjeldelsesangrep, som Washington kan bruke for å utvide krigen.

  President Vucic har rett. Vesten gjør ingen anstrengelser – faktisk unngår de alle anstrengelser – for å stoppe den farlige eskaleringen. I stedet kaster Vesten bensin på bålet med langdistansemissil-angrep mot Russland, og franske tropper sendt inn i Ukraina.

  Det har vært helt klart fra dag én, at Putins begrensede krig som drar ut i tid, gjorde det mulig for Vesten å bli mer og mer involvert i konflikten, til at konflikten nå virkelig er mellom Vesten og Russland. Som president Vucic sier, er Vestens prestisje nå involvert, og Vesten kan ikke tillate Russland å seire.

  Det ser ut til at Putin endelig kav ha innsett at krigen ikke lenger er begrenset til Donbas, og har blitt en større trussel som ikke er gjenstand for forhandlinger på vilkår som Russland kan akseptere.

  Nå som Putin er presset inn i et hjørne med utsiktene til at NATO-missiler skal slå til dypt inn i Russland, er president Vucics tro på at en storkrig er nær, forståelig. Hvordan sakene utvikler seg, avhenger av hvor mange provokasjoner Kreml vil akseptere, og hvor lenge. Putin må raskt slå ut Ukraina, og erobre landet før Ukraina fylles opp med militært personell fra NATO.

  Zelenskys periode er utløpt, noe som gjør ham illegitim. Russiske styrker bør raskt ta Kiev, installere en ny regjering som er akseptabel for Ukraina som et nøytralt land, og for gjenforeningen av Donbas med Russland.

  Jeg vet ikke om Putin fortsatt har tid til å unngå en større krig ved raskt å vinne den nåværende konflikten, eller om Putin har kjempet med for få militære ressurser, og mangler den militære styrken til å ta Kiev og ta kontroll over landet.

  Hvis Putin har vært for begrenset i sine mål, og for sparsommelig med sine militære ressurser, vil han få en storkrig.

  Fra Global Pesearch, publisert 13 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk: Linker og videointervju med Vucic i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: “The Train Has Left the Station and No One Can Stop It”. Europe Will be at War with Russia. Serbia’s President A. Vucic.

  Svar
 • Northern Light.
  15 juni 2024 15:22

  Zelensky og Stoltenberg avviser Putins fredsforslag.

  Av Niamh Harris.
  Ukraina og NATO har kritisert vilkårene satt av Russlands president Vladimir Putin, for å innlede fredssamtaler om Ukraina.

  Det ukrainske utenriksdepartementet kalte Putins fredsforslag «manipulativt» og «absurd», og NATO-sjefen Jens Stoltenberg kalte det et forslag som gir mer aggresjon.

  President Zelensky sa at han tror ikke at Putin ikke ville stoppe sin militære offensiv selv om våpenhvilekravene hans ble oppfylt, og sammenlignet fredsforslaget med ultimatum gitt av den tyske diktatoren Adolf Hitler i forkant av andre verdenskrig.

  Under en tale i det russiske utenriksdepartementet i Moskva på fredag, lovet Putin å «umiddelbart» beordre en våpenhvile i Ukraina og starte forhandlinger, dersom Kiev begynte å trekke tilbake tropper fra de fire regionene som ble annektert av Moskva i 2022, og ga avkall på planene om å bli med i NATO.

  Han sa at forslaget ville gi en «endelig løsning» på konflikten i stedet for å «fryse den», og understreket at Kreml var klar, uten forsinkelser, til å starte forhandlinger.

  France 24 rapporter: Kravene om fred som Putin listet opp, omfatter Ukrainas anerkjennelse av Krim som en del av Russland, en opprettholdelse av landets ikke-atomvåpenstatus, en begrenset militærstyrke, og beskyttelse av interessene til den russisktalende befolkningen. Alle disse bør bli en del av «grunnleggende internasjonale avtaler», og alle vestlige sanksjoner mot Russland må oppheves, sa Putin.

  «Vi oppfordrer til å snu denne tragiske siden av historien og begynne å gjenopprette, trinn for trinn, enheten mellom Russland og Ukraina, og med Europa generelt», sa han.

  Putins uttalelse, gitt til tjenestemenn i utenriksdepartementet, representerte en sjelden anledning der han tydelig la frem sine vilkår for å få slutt på krigen i Ukraina, men det inkluderte ingen nye krav. Kreml har tidligere sagt at Kiev bør anerkjenne sine territorielle grenser de har nå, og ikke bli medlem i NATO.

  Men den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky sa at han trodde Putin ikke ville stoppe sin militære offensiv selv om våpenhvilekravene hans ble oppfylt. «Dette er ultimatum som ikke er forskjellige fra fortiden», sa han til Italias SkyTG24-nyhetskanal under et G7-toppmøte.

  «Han vil ikke stoppe», sa han, og sammenlignet Putins fredsforslag med ultimatum gitt av den tyske diktatoren Adolf Hitler i forkant av andre verdenskrig. «Det er det samme som Hitler pleide å gjøre. Dette er grunnen til at vi ikke bør stole på disse uttalelsene, la Zelensky til.

  Ukrainas utenriksdepartement kalte Putins plan «manipulativ», «absurd» og utformet for å «villede det internasjonale samfunnet, undergrave diplomatisk innsats rettet mot å oppnå en rettferdig fred, og splitte verdenssamfunnets enhet rundt målene og prinsippene i FN-pakten».

  NATO-sjef Jens Stoltenberg kritiserte også betingelsene Putin har satt for å innlede fredssamtaler i Ukraina. «Dette er ikke et forslag utformet i god tro», sa Stoltenberg til journalister. «Dette er et forslag som faktisk betyr at Russland vil nå sine krigsmål, ved å forvente at ukrainere skal gi fra seg betydelig mer land enn Russland har vært i stand til å okkupere så langt», sa han. «Dette er et forslag som gir mer aggresjon, mer okkupasjon, og det viser at Russlands mål er å ha kontroll over Ukraina».

  Fra The People’s Voice, publisert 15 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkelen: Zelensky & NATO Chief Slam Putin’s Peace Proposal.

  Svar
 • Northern Light.
  15 juni 2024 16:51

  Cuba: En amerikansk atomubåt og et kanadisk krigsskip i samme farvann som russiske krigsskip.

  Av Tyler Durden.
  En atomubåt fra den amerikanske marinen har dukket opp og ankommet Cubas Guantanamo Bay, like i hælene på en gruppe russiske krigsskip som ankom Havana bare dagen før. Den amerikanske atomdrevne USS Helena ankom den amerikanske basen torsdag, mens et kanadisk marinepatruljeskip har fulgt etter fredag.

  Pentagons amerikanske sørkommando kalte det i en uttalelse; «et rutinemessig havnebesøk mens de utfører sitt globale maritime sikkerhets- og nasjonale forsvarsoppdrag». Mens både Moskva og Washington har forsøkt å bagatellisere disse utplasseringene av krigsskip til cubanske farvann, minner hele opptoget om den kalde krigen, og det synes klart at USA bruker atomubåten som et sterkt signal som et svar til Russland.

  Alt dette finner sted bare 160 km fra Florida-kysten. Admiral Gorshkov-fregatten og den atomdrevne ubåten Kazan hadde like før ankomst på Cuba, gjennomført «høypresisjons-missilvåpen»-trening i Atlanterhavet tidligere denne uken.

  I et forsøk på å dempe spenninger som er et resultat av russiske krigsskip i Karibien, forsikret Cubas utenriksdepartement verden om at «Ingen av fartøyene bærer atomvåpen», med henvisning til de russiske fartøyene. Cuba sa videre at det offisielle russiske marinebesøket til havnen «ikke representerer noen trussel mot regionen».

  Militære rapporter sier at Helena har nok mat og forsyninger om bord for opptil anslagsvis tre måneder.

  Til tross for nåværende anstrengelser for å bagatellisere disse manøvrene, har Newsweek påpekt at «Det er uvanlig for USA og andre land å avsløre de nøyaktige plasseringene til deres ubåter, men å gå til overflaten med en angreps-atomubåt sender et uunngåelig militært signal til potensielle motstandere».

  «Fartøyets plassering og når den ble sendt dit var planlagt», har Pentagon sagt, men samtidig har amerikanske tjenestemenn fortalt pressen, at amerikanske og kanadiske styrker har «aktivt overvåket» bevegelsene til den russiske marinens skip over Atlanterhavet, og når de kom nær den amerikanske østkysten.

  «Vi kommer alltid, og konstant overvåke utenlandske fartøyer som opererer i nærheten av amerikansk territorialfarvann», sa en pressetalsmann for Pentagon denne uken. «Vi tar det selvfølgelig på alvor, men disse øvelsene utgjør ingen trussel mot USA».

  Russiske statsmedier har erklært at den russiske ubåten og de tilhørende fartøyene som legger til kai på Cuba, gir USA en dose av sin egen medisin.

  «Jeg tror vi definitivt kan se dette som et direkte russisk svar på den generelle amerikanske erklæringen om å gjennomføre det de kaller «Freedom of Navigation»-øvelser. Så vidt vi vet, har ingen utfordret denne navigasjon-friheten, sier den geopolitiske analytikeren og den amerikanske statsborgeren Mark Sleboda, som bor i Russland, til Sputnik.

  Fra ZeroHedge, publisert 14 mai 2024.
  Oversatt fra engelsk og noe forkortet. Linker og kart i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: US Nuclear Attack Sub, Canadian Warship In Cuba Just Behind Russian Naval Group.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva skal vi mene?

Bidens kuvending i Midtøsten skaper problemer.

Forrige innlegg

Globalistene eier det meste:

Massemediene er verktøy for eliten. De selger inn møkk som gull.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.