POSTED IN Endring av politikken, Forandringer

Ulovligheter florerer i Nato-Zonen.

Levering av slovakiske fly til Ukraina gjort uten lovlig vedtak.

0
Print Friendly, PDF & Email

Ulovligheter gjøres nå hele tiden i de ulike Natolandene. Dette skyldes den situasjonen hele organisasjonen befinner seg i. De har utløst en krig som de trodde de skulle vinne, men som de taper. For å redde stumpene gjøres det ene ulovlige vedtaket etter det andre.

I Norge har vi overlevert 12 områder til USA til tross for at grunnloven sier at landet skal være samlet og udelelig. USAs baser i landet, gitt til USA og nå under USAs lovgiving, er i praksis høyforræderi, men ingen medier problematiserer dette og heller ingen på Stortinget.

Vi hadde ingen fiender og ingen som truet oss, men nå fører disse USA-basene til at Russland må reagere og dermed har disse USA-basene blitt en trussel mot oss selv. Dette er ikke bare et historieløst og tankeløst vedtak, men også uttrykk for at alle våre ledere ikke lenger opptrer selvstendig, men reagerer som roboter som følge den pågående propagandaen og uten evne til å tenke selv.

Stjeling er ikke noe nytt i politikken. De vestlige kolonimaktene har ranet en rekke land i århundrer kamuflert som lovlig. Men nå stjeles det uten omsvøp. (Foto: iStock)

G7 møtet har nettopp vedtatt å stjele russiske verdier i vestlige banker og overføre dem til Ukraina. Jeg vet ikke hva som feiler disse lederne, men vedtaket er i det minste uttrykk for desperasjon og en fullstendig sviktende evne til langsiktig tenkning. Det er i enhver forstand ulovlig og derfor omtales eller diskuteres det ikke i vestlige medier.

Ulovligheter er blitt en del av Nato-politikken i land etter land. Som sagt kan ikke en slik praksis fortsette særlig lenge. Det er Natos aftensol vi nå er vitne til.

Knut Lindtner
Redaktør

Leveringen av jetfly til Kiev var «ulovlig», sier et NATO-medlem.

Den slovakiske regjeringen hadde ingen rett til å sende MiG-29 fly til Ukraina i 2023,  har en senior offisiell tjenestemann sagt.

Den forrige regjeringen i Slovakia hadde ingen rett til å donere krigsfly av typen MiG-29 fra Sovjet-tiden til Ukraina. Det har Bratislavas (Slovakias) viseforsvarsminister Igor Melicher sagt.

Igor Melicher

I mars 2023 tillot den midlertidige regjeringen til statsminister Eduard Heger levering av 13 MiG-29 fly. Dette ifølge den slovakiske nasjonale kringkasteren TASR.

Den nye regjeringen, ledet av Robert Fico, har i ettertid etterlyst en lovlig vurdering av denne forsendelsen.

«Disse MiG-29 kampflyene ble ulovlig levert til Ukraina», skrev Melicher på Facebook på tirsdag. Han la til at forsvarsministeren nå «vil se på lovligheten av dette».

Melicher kom med denne kunngjøringen etter at ombudsmannen Robert Dobrovodsky avslørte at regjeringen ikke kunne finne noen lovlig analyse av hjelpen til Kiev. Dobrovodsky  hadde fått i oppgave å se på denne leveringen av flyene.

«Departementet fortalte meg nylig at de prøver å etterkomme denne forespørselen og finne denne analysen. Men det blir sagt at verken de eller noen andre i deres bransje kunne finne en slik analyse», fortalte Dobrovodsky til TASR på tirsdag. «Det er også kjent nå at en slik analyse iallfall ikke er registrert i noen slags databaser».

Melicher argumentere med at Hegers midlertidige regjering ikke hadde noen rett til å ta slike beslutninger som det å gi bort fly til utlandet. 

«Grunnloven forbyr en midlertidig regjering å ta slike beslutninger i utenrikspolitikken. Å gi bort kampfly til en verdi av mer enn 500 millioner euro er en slik beslutning», skriver han.

Statsminister Robert Fico,  som overlevde et mordforsøk fra en pro-ukrainsk aktivist forrige måned, har gått mot å sende våpen til Kiev. Han insisterer på at konflikten bør løses gjennom diplomati. Forsvarsminister Robert Kalinak har også kritisert sin forgjenger. Han sa i mai at den midlertidige regjeringen hadde handlet «på en høyst uansvarlig måte når de leverte ut våpen som vi trenger til vår egen sikkerhet».

Kiev presser stadig sine vestlige støttespillere til å framskynde den planlagte leveringen av de USA-produserte F-16 kampflyene. Magasinet Politico rapporterte denne måneden  at ukrainske tjenestemenn er «frustrerte» over at det eksisterende treningsprogrammet i USA og i andre land ikke greier å produsere nok piloter til F-16-flyene.

Russland har gjentatte ganger advart mot den vestlige militærhjelpen til Ukraina. De sier at slik støtte bare forlenger konflikten uten at utfallet endrer seg. Det øker bare faren for en farlig eskalering.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/news/599157-slovakia-ukrainian-jets-illegal

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU-valget, et varsel

Hver fjerde velger protesterer
EU-lederne vil ha et annet folk

Forrige innlegg

Hva skal vi mene?

Bidens kuvending i Midtøsten skaper problemer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.