POSTED IN Norge, Ukraina

Kronikk: Hva nå? Putin våkner!

Mandag 21. februar fikk vi se realpolitikk skje «Live on TV»

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Bjørn Eidsvig
Tidligere FN-sjefsrådgiver

Det burde være åpenbart for oss alle. Putin er livredd for hva NATO, USA og vesten kan finne på. Han så sovjetstaten Ukraina bli slukt. Nå ser han også hvordan Norge sender militære styrker til hans tidligere sovjetstyrte naboland i Baltikum.

Vi visste det før vi lurte sovjetstaten Ukraina over på vår side: Putin føler seg forpliktet til å beskytte Donetsk og Luhansk mot å bli overtatt av vestlige krefter. Dette har vi totalt neglisjert. Disse provinsene er i utgangspunktet Russlandtilknytninger og består i stor grad av Russere. På Krim hadde de folkeavstemning. 96,7 % av befolkningen ønsket ikke å fortsette under vestlige styre som overtok. Det kan da ingen fornekte dem?

I Donetsk og Luhansk har situasjonen vært den samme. Porosjenko lovet også dem folkeavstemning. Resultatet ville blitt omtrent det samme. Noen og nitti prosent ønsket sin frihet til å ikke å være med på toget mot vest. Så kom USAs utenriksminister John Kerry farende. Han fikk forpurret folkeavstemningen. Krigen mot Øst-Ukraina startet. I løpet av 8 år er store deler av landet ødelagt. 14000 ble drept. Det burde vært klinkende klart at hadde de fått være i fred og fått sin frihet, ville både de, resten av Ukraina og vi alle ha stått oss bedre.

Putin som hadde lovet å beskytte øst-provinsene følte seg ille til mote, men ville ikke gjøre militær motstand på deres vegne. I 8 år holdt han seg i skinnet, prøvde hele veien med forhandlinger, inntil han nok nå følte han ikke kom noen vei. Han møtte bare harske trusler.

Vesten lovet i 2014 høyt og hellig også at noen NATO-utvidelse til Ukraina aldri skulle komme på tale. Nå har han utelukkende møtt total avvisning. I stedet har hele vesten, Norge inkludert, bare overøst Russerne med grove sanksjoner, til stor skade både for dem og oss!

Hvorfor i all verden klarer vi ikke å se at feilen i det vesentlige ligger hos oss?
Det er åpenbart, Putin ønsker ikke å gripe inn militært, men vil nå forsøke å presse oss til å frigi øst-provinsene, og sikre mot en for han livsfarlig NATO-utvidelse. Han møter hele veien bar avslag og kalde grove trusler!

Men hva nå? Russerne rasler kraftig med sablene langs grensa. Han sier de anerkjenner uavhengighet for Luhansk og Donetsk. Men åpenbart, kan NATO og vesten folke seg, sikre mot NATO-utvidelser østover og slippe fri de besatte områdene, da vil han ikke foreta seg noe, da er målet nådd. Da kan vi alle leve i fred og trygghet. Da har han ikke lengre behov for noen militære oppmarsjering.

Nå er det bare å håpe at vi i vesten begriper hvor idiotisk vi har oppført oss, får stanset kampene mot disse to små provinsene, gi dem frihet, og helst også innstille alle sanksjoner og NATOs aggressivitet. Utvilsomt: Da vil han bli fornøyd. Da kan også vi bli fornøyd, Vi kan begynne å utvikle vennskapelige relasjoner med dem, samarbeide, og alle kan leve trygt og fredelig!

Det jeg er er uhyre engstelig for, er at dette skjønner vi ikke. Vi kan i stedet komme til å gjøre stygge handlinger, ikke bare med trusler, men med ytterligere sanksjoner, mer opprustning, og enda mindre vennlighet. Da er vi på farlige veier!!! Da risikerer vi oppblomstring av mer og mer krig og elendighet som ingen vet hvor kan ende. Kjære, kjære dere: Ta til vettet før det er for sent! Så kan vi heller se frem mot bedre og bedre samarbeid mellom øst og vest og vi kan alle leve lykkelig i trygghet fremover. Der er ingen anseelse å miste på dette. Du tror det kanskje ikke, men da kan vi alle omsider begynne å se opp til dere! La de to provinsene få sin frihet!


Forfatteren av denne kronikken, Bjørn Eidsvig, har en blogg: http://www.redde-verden.com

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  22 februar 2022 13:19

  Er enig med Bjørn Eidsvig, men Brzezinsky-spøkelset lurer i bakgrunnen. Jeg tror ikke USA vil legge fra seg den ideen om de skal ha verdenshegemoni, de må tvinges. Det kan gjøres ved at Norge og andre vasaller begynner å opptre mer selvstendig.

  Svar
 • Problemet er at mektige krefter bruker sin inflytelse til å skape mer uro i verden for sin egen vinning… Nå later det til at de rett å slett prøver å provosere frem WW3.

  Svar
  • WW1 ble planlagt og tegnet opp av den amerikanske sør-stats general Albert Pike.
   WW2 ble kopiert og videreutviklet fra disse planene på WW1 av samme mann.
   WW3 ble også skissert opp og planlagt av samme mann, de planene vi i dag ser utfolde seg.
   Et «pussig» tegn er at A. Pike (frimurer 33 grad – Scottish Rite) som den eneste sør-stats offiser fikk en statue av seg i Washington D.C. (tilfeldig?)

   Svar
  • Noen VIL krig. I 2022 som i 1933/39. Polen og Ukraina ble/blir bare brukt som brikker.
   Alt annet er spill for galleriet/innbyggere i vesten så de ikke skal se hvem som vil ha krig.
   Noen var redd for et industristerkt Tyskland i 1933/39
   Noen er redd for et industristerkt Russland, og Kina, nå.
   Nå får vi se en økonomisk krig først, som i 1933/39. Med utestengelse fra banker, og demonisering.
   Jeg tror det ikke blir så lett å til- rane seg handelsmakt denne gangen. Hverken med eller uten miltære angrep.

   ‘ EU planlegger tiltak som vil rammet russiske banker. De vil også sette kjepper i hjulene for Russland tilgang til det europeiske markedet, sier Europakommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel. ‘

   ‘ ”Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
   …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
   Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel både i volum og profit.” ‘

   Svar
 • Northern Light.
  22 februar 2022 14:13

  I begynnelsen av måneden skrev Russland og Kina under på en felleserklæring som i klartekst blant annet kan leses som en gjensidig forsvarspakt.
  Utdrag fra felleserklæringen:
  «Kina vil støtte Russland i hennes forsøk på å hindre USA/NATO/EU i å gjøre Ukraina til et anti-Russland eller å styrte regjeringer som er vennlige mot Russland. Kina gir Russland ryggdekning.
  Russland vil ikke tillate USA å omringe Kina militært og Kina vil ikke la USA omringe Russland militært. Russland og Kina står rygg mot rygg og vil beskytte hverandre, og dermed hindre alle anglo-planer om å omringe enten en eller begge disse nasjonene». Fra Steigan.

  I følge Washington Post kommenterte Kinas utenriksminister Wang i helgen situasjonen i Ukraina på denne måten:
  «Likevel sa Wang, utenriksministeren denne helgen at «suvereniteten, uavhengigheten og territoriale integriteten til ethvert land bør respekteres og ivaretas», og la til: «Ukraina er intet unntak».

  På Mandag sa han dette om Russlands anerkjennelse av utbryterrepublikkene i følge CNN World:
  «Ifølge en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet uttrykte Wang «bekymring» for situasjonen i Ukraina. «Kina er bekymret for utviklingen av situasjonen i Ukraina» og «legitime sikkerhetshensyn til ethvert land bør respekteres,» sa Wang under samtalen.
  «Formålene og prinsippene i FN-pakten bør opprettholdes», sa Wang og la til at dagens situasjon i Ukraina er «nært knyttet til forsinkelsen» i implementeringen av Minsk-avtalen».

  Siden felleserklæringen mellom Russland og Kina også er en forsvarspakt, har forhåpentligvis Putin informert og rådført seg med Kina før han anerkjente utbryterrepublikkene, og sendte tropper over grensen, så han har Kinas støtte for dette. Siden Russland nå vil bli strengt sanksjonert av Vesten, må samhandelen mellom Russland og Kina ikke bare opprettholdes, men også øke for at ikke Russlands økonomi skal bli for hardt rammet av sanksjonene fra Vesten.

  Svar
 • Takk for at det er noen som forstår. Gassen får de solgt til Kina og andre. EU og vesten blir taperne.

  Svar
 • ‘ – Dette er en alvorlig eskalering fra Russland og en åpenbart brudd på internasjonal lov. Det undergraver Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, sa Stoltenberg.
  Stoltenberg mener det skader forsøk på å få en fredelig løsning på konflikten og har alvorlige konsekvenser for europeisk sikkerhet.’
  https://www.nrk.no/urix/stoltenberg_-dette-er-det-farligste-oyeblikket-for-europeisk-sikkerhet-pa-en-generasjon.-1.15865425

  Det var den rette rompa som feis, Stoltenberg. :-)
  Har du glemt angrepet ditt på Libya, allerede ?
  Du prøvde en fredelig løsning, du ?… Og internasjonal lov?

  Noen mennesker eier ikke skam.
  Dette er slik psykopater opptrer. Uten evne til selvinsikt og selvransakelse.

  Og Putin opptrer som en diktator leser jeg i nrk sine stadige demoniseringsartikler.
  Hva gjorde Stoltenberg før han BOMBET?
  Brøt norsk Grunnlov, og tok en sms-runde til regjeringsmedlemmer og presset.
  Det er i slike stunder vi har nå vi får bekreftet at vi ikke har et fritt media.
  Det er unison propaganda rund baut.
  Trist. – Og selvfølgelig farlig.

  Svar
 • Eidsvig: «Han så sovjetstaten Ukraina bli slukt. Nå ser han også hvordan Norge sender militære styrker til hans tidligere sovjetstyrte naboland i Baltikum.»

  Hva er Sovjet? Et illegitimt blaff. …norske forrædere som gråter sentimentale tårer over en jøde-slavisk, tyrannisk maktkonsentrasjon? Fy fanden så trasig.

  Eidsvig: «På Krim hadde de folkeavstemning. 96,7 % av befolkningen ønsket ikke å fortsette under vestlige styre som overtok. Det kan da ingen fornekte dem? I Donetsk og Luhansk har situasjonen vært den samme. Porosjenko lovet også dem folkeavstemning. Resultatet ville blitt omtrent det samme.»

  Nei, situasjonen er ikke den samme. Se tall fra Wikipedia under.

  2001 Ukrainian Population Census

  Autonomous Republic of Crimea – 2,024.0 (100%)
  Russians – 1,180.4 (58.3%)
  Ukrainians – 492.2 (24.3%)

  Donetsk Oblast – 4,825.6 (100%)
  Ukrainians – 2,744.1 (56.9%)
  Russians – 1,844.4 (38.2%)

  Luhansk Oblast – 2,540.2 (100%)
  Ukrainians – 1,472.4 (58.0%)
  Russians – 991.8 (39.0%)

  Survey in DONETSK OBLAST by the Kyiv International Institute of Sociology (2014)
  18.5% of the oblast’s population supported their region joining Russia
  53.8% did not support the idea
  22.5% were undecided
  5.2% did not respond
  insurgent-controlled areas (which hold over 50% of the population) were not polled

  Eidsvig: «La de to provinsene få sin frihet!»

  Ja, slik vi befridde Libyere! La oss spre menneskerettigheter og befri alle verdens nasjoner!

  Nei, som nordmenn er det vårt ansvar å melde oss ut av NATO (pga. brudd på folkeretten). Det er det hele. Det er ikke vår oppgave å bestemme framtida til ukrainere og russere nede ved Svartesjøen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dette skal du ikke vite:

Ukrainske nazister i hærledelsen i landet.

Forrige innlegg

John Pilger:

Stormaktsspillet som ødelegger nasjoner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.