POSTED IN Israel, Krig-fred, USA

Holder USA krigen i live?

Nok et uforsvarlig amerikansk veto i FN mot en våpenhvile i Gaza

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Å stemme mot en resolusjon som krever en humanitær våpenhvile, er en stemme for hungersnød og massedød.

Av Daniel Larison.

USA brukte sitt veto i FNs sikkerhetsråd for tredje gang i denne krigen for å blokkere en oppfordring om en umiddelbar våpenhvile: USA la ned veto mot et algerisk forslag i FNs sikkerhetsråd som ba om en humanitær våpenhvile i Gaza, og sa at et opphør av fiendtlighetene uten å sikre løslatelsen av gisler i Hamas’ fangenskap, bare ville forlenge konflikten.

USA lot et utkast til resolusjon sirkulere i forkant av avstemningen, som i stedet krever en midlertidig våpenhvile i Gaza «så snart som praktisk mulig», og samtidig med løslatelsen av alle gisler tatt 7 oktober, ettersom Biden-administrasjonen i økende grad kommer i konflikt med den israelske regjeringen over gjennomføringen av krigen.

Biden-administrasjonens motstand mot en humanitær våpenhvile i Gaza er uforsvarlig. De bringer nok en gang varig skam over seg selv og USA med denne siste vetoretten. Behovet for en humanitær våpenhvile er åpenbart og overveldende. Alle humanitære hjelpeorganisasjoner har bedt om dette i flere måneder av denne grunn. Å stemme mot en resolusjon som krever en humanitær våpenhvile, er en stemme for hungersnød og massedød.

Hundretusener av mennesker lever allerede i hungersnød. Mer enn 30.000 palestinere er drept, mer enn 70.000 er blitt skadet, helsevesenet har nesten kollapset, og hjelpearbeidet er sterkt begrenset. Under disse omstendighetene er alt mindre enn en umiddelbar og utvidet våpenhvile, fullstendig utilstrekkelig for å møte behovene til sivilbefolkningen. En umiddelbar våpenhvile er også den beste sjansen for at de gjenværende gislene må overleve og bli løslatt. Å utsette en våpenhvile til den er «praktisk» (bestemt av hvem?), betyr sannsynligvis at den vil bli utsatt på ubestemt tid. Administrasjonens foretrukne løsning, har så mange forbehold og betingelser, at deres midlertidige våpenhvile sannsynligvis aldri vil skje.

Netanyahu og Biden i 2013

USA gir fortsatt ryggdekning til den israelske regjeringen, etter at den har brukt mer enn fire måneder på å påføre kollektiv avstraffelse av hele befolkningen i Gaza med ødeleggende effekt. Selv om administrasjonen hevder at den motsetter seg et israelsk bakkeangrep i Rafah, nekter den å gjøre noen av tingene som vil legge et meningsfullt press på Netanyahu og hans allierte for å få dem til å stoppe. Da USA hadde en mulighet til å støtte en humanitær våpenhvile, kunne USA i det minste ha avstått fra å stemme, for å signalisere sin misnøye med Netanyahu, men i stedet la vår ambassadør ned veto mot det. USA vil ikke løfte en finger for å forhindre katastrofen i Gaza, og i stedet motsetter de seg aktivt statene som prøver å handle. Det er ikke noe overraskende med dette, men det må likevel sies tydelig.

En midlertidig våpenhvile ville være bedre enn ingenting, men det ville ikke være nok til å forhindre massesult. Forholdene har allerede fått lov til å forverres så mye at mange mennesker som har blitt svekket av sult og sykdom, vil fortsatt omkomme selv om kampene stoppet i morgen. Ytterligere forsinkelser i å stoppe kampanjen, dømmer titalls og til slutt hundretusener av mennesker til døden av sult og sykdom. Dette er dødsom kan forhindres, men det vil de ikke være mulig hvis USA fortsetter å beskytte Netanyahus regjering og dens grusomme krig.

Administrasjonens utkast til resolusjon krever en «levedyktig plan» for å beskytte sivile i Rafah i tilfelle en større israelsk operasjon, men det vil ikke være noen slik plan, fordi det ikke er mulig å starte en større militær operasjon som beskytter sivile, i et lite område der mer enn en million mennesker har samlet seg sammen for å finne tilflukt fra slaktingen.

Ambassadørens forsvar av USAs vetorett er en fornærmelse mot folks intelligens. Ambassadør Thomas-Greenfield sa at forslag som den algeriske resolusjonen «er ikke gunstige for en holdbar fred, og vil i stedet styrke Hamas». Dette er bare en tankeløs repetisjon av de samme argumentene som de har brukt siden oktober. Selv om en humanitær våpenhvile ikke fører til en holdbar fred med en gang, vil det forhindre enorme tap av uskyldige liv. Å motsette seg fred i navnet til en imaginær «bærekraftig fred» i fremtiden, er så kynisk som det kan bli.

Enda verre er ambassadørens påstand om at forslag til våpenhvile som dette «berøver israelere og palestinere «sikkerheten, verdigheten og friheten» de ønsker». Når du avgir en stemme mot en humanitær våpenhvile, erklærer du overfor verden at du ikke har noen interesse i palestinernes sikkerhet, verdighet og frihet, og du har også sagt at du ikke bryr deg om de lever eller dør. Resten av verden ser USA for hva de er, og ingen kjøper administrasjonens absurde begrunnelser.

Fra Global Research, publisert 21 februar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Another Indefensible U.S. Veto at the United Nations.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Merkelig at presumptivt oppegående folk her inne IKKE skjønner det enkle faktum at globalarkitektene har to – 2 – hovedhindre før de kan opprette NWO via et konvertert FN. Det ene hinderet er RUSSLAND. Det andre er RELIGION.

  For sistnevnte gjelder det å få dem til å utrydde hverandre. Iran slipper til slutt Bomben i Israel. Israel svarer, og vips forstår en hel verden at religion er livsfarlig og all offentlig religionsutøvelse må forbys worldwide. Med tanke på dette er Vesten i full sving med å forsyne/tillate partene å jobbe intenst med dette. Mens Vesten samtidig toer sine hender.

  Ukraina kan ikke bli NATO-medlem så lenge de er i krig. Men EU kan fritt sende soldater. Og da er samtidig NATO der i samme slengen. Europa blir atter en gang slagmark, og eliten blir kvitt noe av jordens overbefolkning. Bare forblindede ser ikke dette plottet.

  Klaus Schwab og gutta boys i Bilderberger-gjengen må le høyt av hvor dumme menneskene i sin alminnelighet er.

  Svar
  • Mange er forblindede, men vi er flere som har skjønt bildet og ser hva som skjer.
   «Krigen må ordnes slik at islam og politisk sionisme ødelegger hverandre gjensidig.»
   Albert Pike, 1871 , 33.grads frimurer
   (Min oversettelse)
   La oss håpe han tar feil og at NWO aldri vil lykkes.
   Håpet er at verdensmafiaen, jødisk og ikke-jødisk i uskjønn forening, bryter sammen og ødelegger seg selv p.g.a. indre stridigheter. De går over lik for makt og penger, og likviderer gjerne konkurrenter, så hvorfor ikke hverandre.

   Svar
   • Ikke at jeg er tilhenger av islam eller sionisme; det er de menneskefiendtlige ideologiene som må vekk, ikke nødvendigvis med blodbad og drepte; mennesker kan forbedres i motsetning til dogmatiske ideologier, religiøse og/eller politiske, samme ulla, så lenge disse institusjonene er i hendene på verdensmafiaen. FN, WHO, Haag-domstol, etc.. korrupt alt sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter 20 års krig i Afghanistan og våpen til Israels folkemord.

Norge støtter fullt ut USAs kamp for demokrati og frihet i Ukraina.

Forrige innlegg

Trusselen kommer innenfra, ikke utenfra.

Norske politikere truer vår selvstendighet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.