POSTED IN Norsk politikk, Terrorisme

Hillary Clinton :Vi må bruke «hard, myk og smart makt for å få ønskete regime-endringer

Norge har støttet denne politikken fullt ut.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USAs strategier for makt og dominans i verden

Trond Ali Linstad

Bli kjent med USAs strategier for makt og dominans i verden: «Hard», «soft» og «smart» power. Vi henvender oss til en hoved strateg selv, daværende utenriksminister Hillary Clinton.

Hun skrev i boka si, «Hard Choices»: «I tiår har verktøy i utenrikspolitikken blitt kategorisert som ‘hard power’ ved militærmakt, eller ‘soft power’ ved diplomatisk, økonomisk, humanitær og kulturell påvirkning.  Jeg ønsket å bryte innholdet i dette utdaterte synet og tenke bredt om hvor og hvordan samstemt å bruke alle deler av amerikansk utenrikspolitikk.»

I tillegg til «tradisjonelt arbeid med å forhandle avtaler og delta på diplomatiske konferanser», skrev hun, «må vi blant annet bli aktive på sosiale medier». Og «oppmuntre marginaliserte grupper til å ta del i politikk, stå opp for universelle menneskerettigheter og forsvare vanlige økonomiske regler på veien». Hun skrev: «Vår evne til å gjøre dette vil bli avgjørende for vår nasjonale makt.»

«Smart Power»

Clinton skrev: «Denne analysen førte meg til å omfavne begrepet kjent som ‘smart power’, som var blitt sparket rundt Washington i noe år.» Blant annet hos «Human Rights Watch.»

Som konklusjon: «For meg betydde ‘smart makt’ å velge den riktige kombinasjon av verktøy – diplomatiske, økonomiske, militære, politiske, juridiske, og kulturelle – for hver situasjon.»

Hillary Clinton

Hun skrev «hvordan de ønsket å bringe hvert tungt belastende middel å legge på de største og vanskeligste sikkerhetsmessige utfordringer» for USA. Og inviterer oss i boka til å se hvordan det gikk til. Hun startet med å omtale Iran.

Iran

«Tenk på våre anstrengelser om Iran. Vi brukte nye finansielle verktøy og private partnere til å påtvinge stramme sanksjoner og kuttet Iran ut av den globale økonomien.»

Og: «Vi vendte oss til sosiale medier for å kommunisere direkte med det iranske folket og investerte i høyteknologisk verktøy for å hjelpe opponenter i å unngå regjeringens undertrykking.»

Dette fremmet «kjernen i våre nasjonale sikkerhets mål», skrev hun

«Bak scenen» var Clintons «team» – «i konstant kontakt med aktivister i Iran.» Og: «I etterfølgende år investerte vi titalls millioner dollar og trente mer enn fem tusen aktivister rundt om i verden», ifølge Clinton.

Dette pågår fortsatt, innen aktuelle sosiale og politiske rammer, i Iran!

Syria

«Krisen begynte tidlig i 2011» da «syriske borgere» tok til gatene «for å demonstrere» mot myndighetene og «noen syrere» tok opp «våpen» i forsøk på «å velte Assad». (Clinton)

Et av Hillary Clintons verktøy for regime-endring.

«Opprørernes besluttsomhet på motstand til enhver pris hardnet til, noen ble radikalisert, og ekstremister sluttet seg til kampen. Jihadist grupper, inkludert noen med bånd til al Qaida, begynte forsøk på å utnytte konflikten for å fremme sine egne agendaer.» (Clinton)

Våpen til opprørerne

«Sent den kvelden fløy jeg til Istanbul, der jeg møtte med representanter fra Tyrkia, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater (UAE) og Qatar og fikk de samme budskap om nødvendigheten av å sende våpen til opprørerne.»

Humanitær hjelp for regimeskifte

Clinton sa i Riyad, Saudi-Arabia: «Noen (land) vil kunne gjøre visse ting, og andre vil gjøre andre ting … Hvert land skal ikke gjøre det samme. … Visse land skulle øke anstrengelsene sine på å føre inn våpen, mens andre skulle fokusere på humanitær hjelp.» (Clinton)

«Jeg kastet meg inn med diplomatiske framstøt, i forsøk på ytterligere å isolere og presse regimet, og fokusere på den humanitære katastrofe … Jeg gjorde kjent ytterligere hjelp med å få mat, vann ulltepper og kritiske medisinske tjenester til folk som led i Syria.» (Clinton)

Økt støtte til den sivile opposisjonen

Videre: «Jeg lovte også økt støtte til sivile opposisjons grupper, inkludert satelitt-tilknyttete computere, telefoner, kameraer, og trening av mer enn tusen aktivister, studenter og uavhengige journalister.» (Clinton)

Vi merker dette som USAs «strategi» både i forhold til Iran, Syria og andre!

Norges rolle

Norge er alliert til USA, Tyrkia, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater (UAE), Qatar og andre i regime-krigen i Syria. «Hvert land skal ikke gjøre det samme», ble det skrevet. Clinton skulle fokusere på «humanitær hjelp». Norge skulle gjøre, og gjør, det samme.

Norge sender milliarder til Al-Qaida-kontrollerte områder i Syria, definert som humanitær hjelp. Den syriske regjeringen får ingenting. Den er tvert imot sanksjonert av Norge.

Opposisjonsgrupper – terrorister og opprørere i et okkupert område – er for en viss stabilitet, avhengige av å tilfredsstille noen grunnleggende behov hos folk i området som de kontrollerer. Helse er en slik oppgave! Clinton selv – og Norge – har hatt, og har, helse i opposisjonens område, som viktig oppgave.

Den norske regjering har gitt milliarder av kroner i «helsehjelp» – egentlig som politisk hjelp, og del av «smart power», for å bistå amerikansk interesser i USAs intervensjons politikk i Syria. Det er det faktiske forhold.

Konklusjon

All «hjelp» som Norge har gitt, har gått til områder kontrollert av opposisjonsgrupper. Ikke én krone i helsehjelp, av de milliarder som den norske regjering har gitt for Syria, har gått til andre enn opposisjonen.

Pinlig for Norge, og oss – og kritikkverdig for de «helse- og humanitetsgrupper»; NGO’er, som er medisinsk fotfolk for opposisjons- og terrorgrupper i Syria, etter henstilling fra USA og i samsvar med amerikansk utenrikspolitikk: Norsk Folkehjelp, Leger uten grenser, NORWAC og andre. Viktig å se deres – og Norges – rolle.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Mark Middleton er den siste på listen over ”Clinton Bodycount”.

  Det mystiske dødsfallet til en assistent til president Bill Clinton med bånd til Jeffrey Epstein har offisielt blitt klassifisert som et selvmord-til tross for at det ikke var tegn til et våpen i nærheten av kroppen.

  Mark Middleton, 59, som tjenestegjorde I Clinton White House på 1990-tallet, ble funnet død på Heifer Ranch I Perryville, Arkansas, 2.Mai 2022, rapporterte Daily Mail.

  Nesten ett år etter Middletons død avslørte en politirapport at Little Rock-forretningsmannen ble oppdaget med et skuddsår i brystet og en skjøteledning som bandt nakken til et tre.

  Middleton hadde tidligere en høytflygende livsstil som spesialrådgiver for Clinton.

  Middleton signerte spesielt den kjente pedofile Jeffrey Epstein inn i Det Hvite Hus syv av 17 ganger. Han ble også rapportert å ha fløyet På Epsteins beryktede» Lolita Express » jetfly.

  https://nypost.com/2023/02/22/death-of-clinton-aide-tied-to-jeffrey-epstein-ruled-suicide/

  Å være assosiert med Bill og Hillary Clinton har tidligere vist seg å være dødelig, og listen ”Clinton body count” inneholder mer enn 100 navn.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Clinton_body_count_conspiracy_theory

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

X-CIA Larry Johnson:

Krigen i Ukraina er i videste forstand også en kulturkrig.

Forrige innlegg

Andy Schectman forklarer;

Sluttspillet til bankkrisen er hyperinflasjon og valutakollaps

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.