POSTED IN Israel, Palestina

Hele politikken henger på dette.

Har Israel rett til å forsvare seg?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israels «rett til å forsvare seg»

Av Reidar Kaarbø (Red. av HvaMenerPartiene)

Den 7. oktober 2023 ble Israel utsatt for et kraftig angrep fra Hamas som resulterte i at 240 israelere ble kidnappet og 1200 israelere ble drept (ulike kilder oppgir forskjellige tall). Flere av israelerne ble skutt av israelske helikoptre og tanks i kaoset som oppsto denne natten.

«Israel har rett til å forsvare seg» sa Netanyahu fra første dag, en setning som er gjentatt av vestlige statsledere og media og brukt for å legitimere at ca. 28.000 palestinere er drept, 60.000 såret og 6.000 savnet i ruinene, de fleste sivile, nesten halvparten barn. 

Dager etter ble andre ord brukt om Israels «rett til forsvar», ord som uproporsjonal hevn, flatbombing, folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser, massedrap og terrorisme. Røster i mange land sier at Israel IKKE har rett til å utføre slike handlinger, dette er ikke forsvar, dette er slakt av mennesker.

For krigen begynte for 75 år siden. Den begynte ikke med terrorangrepet den 7. oktober 2023.  Etter generasjoner med okkupasjon, med apartheid, med drap, med kidnapping, med ulovlig avstraffing av sivile, med tyveri av eiendom, med trakassering, undertrykking og restriksjoner, og etter å ha forsøkt alle andre muligheter, fikk palestinerne nok. 7. oktober kan sees på som et siste desperat forsøk på å forsvare seg mot overmakten, nærmest som en selvmordsaksjon å regne. Målet for palestinerne kan være å få et anstendig og menneskeverdig liv og å bli hørt av resten av verden – eller dø.

Nakba eller i bestemt form al-Nakba er en arabisk betegnelse på israelsk fordrivelse av palestinere. Grunnleggelsen av staten Israel regnes som begynnelsen på Nakba, og 15. mai er derfor en viktig minnedag i den palestinske kalenderen. Wikipedia.

 Hvem har rett til å forsvare seg mot hvem? Er det okkupasjonsmakten som har rett til å forsvare seg mot kamp fra folket de okkuperer, undertrykker og mishandler? Eller er det de undertrykkede som har rett til å forsvare seg mot gjentatte overgrep? Svaret er ganske selvfølgelig.

Israel har hevet seg over lov og rett, avtaler, konvensjoner, resolusjoner og folkelig press. Netanyahu har sagt at han ikke vil innrette seg etter den internasjonale domstolen. Vestlige land er lojale og lar være å anerkjenne Palestina som stat, lar være å utvise israelske diplomater, lar være å sanksjonere og innføre boikott, i motsetning til hva som er gjort mot Russland. Denne lojaliteten bidrar til å rive grunnen under internasjonal rettsforståelse og åpner for at Israel kan forlenge en krig som noen kaller folkemord. USA sitter også i dag med nøkkelen til konflikten, men har utvist liten grad av «statesmanship» på grunn av en mektig israelslobby.

En samlet verden må kreve stans i kamphandlingen og påfølgende forhandlinger for å finne en varig fred for de involverte. Det finnes flotte mennesker i alle leire som har de kvaliteter som må til for å lykkes i dette. Nå er ikke tiden å hegne om geriatriske psykopater.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Kissinger mente Israel som stat snart er over. Fremtiden vil se sionismen med samme antipati som de fleste ser nazismen nå. At en kan finne grunner til at begge de rasistiske ideologiene oppstod, jo visst, men ingen av dem har livets rett. Stjålet land, etnisk rensning, Gott mit uns, sadisme, stormannsgalskap, dødsleire, etc., til forveksling lik mentalitet. De samarbeidet flott om å etablere Israel i Palestina. Netanyahu har vist farger; fred med ham og de han har med seg i ledelsen er usannsynlig; de snakker om Dresden og Hiroshima, noe som heller kan komme til å bli Israels egen skjebne.

  Svar
  • Det vi har sett til nå i Tyskland, USA og hos støttespillerne kan kalles for «DÅRLIG SAMVITTIGHET-SYNDROMET». Men nå kan ikke Israel lenger rasle med anklager om antisemittisme når noen er uenige med dem, nå er de gjennomskuet. Nå er verden forbløffet over at et folk som selv har vært utsatt for folkemord, gjør det samme mot andre, og ikke bare det, men de bruker samme forskrudde måten å argumentere på der de snur opp ned på alt.

   Svar
   • Å snu alt opp ned er et satanistisk særtrekk. Noen hevder at REZIFP, pfizer baklengs, er en kanaanittisk «gud» for pest, plager og masseødeleggelse. Dårlig samvittighet for noe som helst mistenker jeg ikke verdensledere av i dag for, men det appelleres til menneskelige trekk som folket, i motsetning til dem selv, innehar, for å få igjennom det de vil, med helt andre intensjoner enn det som oppgis:
    «flyktninger»: for å skape kaos, rasisme og religiøs splid, evt. billigere arbeidskraft,
    «klima/energikrise»: for å skape fattigdom, cbdc og 15-minutters byer,
    «plandemi»: avlivning og noen få overlevende, microchippa, kua «hackable animals»,
    «antisemittisme»: for jøder sitter på pengene og styrer USA,
    «trans» for å skape evige Pharma-hormon-avhengige og leke gud med skalpellen,
    «feminisme»: for at kvinner også skal være produktive slaver;
    «studielån»: dyre propagandauniversiteter og evige gjeldsslaver for statens lånekasse,
    «hatprat»: din mening er kriminell,
    etc.

 • e:
  ‘Reseph’ er en omskrivning av det hebraiske navnet Reshep [eller Reshef].

  (Resheph finnes i bibelens GT. I eldre Kanaanittisk mytologi var Reshep en gud som var forbundet med krig, torden og pest. Han var ofte portrettert som en kriger med en klubbe eller med pil og bue, og var tillagt egenskapen av å bringe ødeleggelse og sykdom til sine fiender.
  Resheph var i noen tilfeller forbundet med helbredelse og fertilitet.)

  Svar
  • «Han var ofte portrettert som en kriger med en klubbe eller med pil og bue, og var tillagt egenskapen av å bringe ødeleggelse og sykdom til sine fiender.»

   Så kan man jo, uansett religiøse forklaringer , lure på hvordan/hvorfor en folkegruppe kommer i konflikt uansett hvilke nasjon de setter seg ned i.
   Psykopater lurer jo ikke på dette, de har jo ikke den mentale evnen.
   Og psykopatenes ofre blir jo lett forvirret av denne galskapen og gir opp.

   Men når skal vi andre i gi opp og sette en strek?
   De som har erfaring med psykopater, eller ‘guder’, kan kanskje gi et svar?

   Svar
 • Northern Light.
  2 februar 2024 18:51

  Israels strategi med sult som våpen mot palestinerne.

  Av Mike Whitney.
  «Det er ikke tilfeldig at angrepene på UNRWA fant sted etter ICJ-dommen. Israel prøver å diskreditere Den internasjonale domstolen, og en måte å gjøre det på er å angripe UNWRA. Men UNWRA har oppfylt den heroiske rollen med å gi helse, utdanning og alle andre tjenester til de palestinske flyktningene siden 1948.

  Og det er virkelig hjerteskjærende at israelsk propaganda nå demoniserer UNWRA og fører til at noen land avskjærer bistand. Så, min sympati og støtte er helt på UNWRAs side, og jeg håper de lenge kan fortsette å spille den viktige rollen de alltid har spilt, for å støtte de palestinske ofrene for israelsk aggresjon. Avi Shlaim, israelsk historiker», You Tube.

  UNRWA sørger for mat- og meldistribusjon til hele Gazas 2,2 millioner innbyggere. Å definansiere UNRWA vil føre til massesult og død. Her er din sionistiske quiz for dagen: Hvorfor lanserte Israel et fullverdig angrep i media på en FNs hjelpeorganisasjon (UNRWA), samme dag som Den internasjonale straffedomstolen (ICJ) kunngjorde sin historiske folkemordsavgjørelse?

  For å avlede oppmerksomheten fra det faktum at Israel begår folkemord i Gaza?
  For å informere offentligheten om at nye opplysninger hadde avslørt Hamas-engasjement i FNs hjelpe- og arbeidsbyrå?
  Å forsikre folk i hele verden om at Israels hovedanliggende er å bekjempe terrorisme?
  Å iverksette den siste fasen av deres etniske rensing av Gaza-stripen?

  Hvis du svarte «4» så klapp deg selv på skulderen, fordi det er det riktige svaret. Selvfølgelig er det også sant at Israel ønsket å avlede oppmerksomheten fra ICJs kunngjøring, men det blekner i forhold til den siste fasen av israels etniske rensing av Gaza. Dette er det virkelige dødsstøtet til tostatsløsningen. Dette forklarer også de siste over 100 dagene med nådeløse bombardementer, luftangrep og andre former for terror. Det er som om Israel viser kortene sine slik at hele verden kan se strategien de planlegger å bruke, for å utrydde palestinerne og oppfylle den sionistiske drømmen om en jødisk stat fra elven til havet.

  Og hva kan den strategien være? Å spre 2 millioner palestinere til de fire hjørnene av jorden via masseutvandring. Men hvordan vil de gjøre det, når alt kommer til alt, har ikke en rekke land allerede nektet å ta imot palestinerne?

  Det har de faktisk, men det var før bildene av sultende kvinner og barn ble publisert på alle sosiale medier rundt om i verden, og ga en enestående sympati for den beleirede befolkningen. Og ettersom offentlig sympati fører til utbredt forargelse, vil flere og flere mennesker kreve at myndighetene deres tar grep, for å lindre lidelsene gjennom masseinnvandring. Dette er hvordan Israel har til hensikt å kvitte seg med palestinerne og skape et sionistisk Valhalla, et jødisk flertall til evig tid.

  Dette er grunnen til at Israel har satt i gang sitt voldsomme angrep på UNWRA, fordi UNWRA – mer enn noen annen humanitær organisasjon som opererer i Midtøsten – hjelper til med å holde palestinerne med mat og husrom, noe som er i strid med israels intensjoner. Det siste Israel ønsker er at palestinerne skal etablere en massiv flyktningleir i nærheten av Rafah som vil bli større i årene som kommer.

  Dette har allerede skjedd i både Jordan og Libanon, hvor nesten 3 millioner palestinere fortsatt befinner i flyktningleirer 75 år etter opprettelsen av den israelske staten, og fortsatt er fast bestemt på å reise hjem en gang i fremtiden. Det er ikke det Israel ønsker. Israel vil at palestinerne skal «forsvinne i løse luften», og det er grunnen til at de vil at de skal spres rundt i verden, slik at selv tanken på å vende hjem aldri vil komme inn i hodene deres.

  Så selv om israelske ledere ikke gleder seg over skaden på deres omdømme de opplever på grunn av deres behandling av palestinerne, er de villige til å tåle det for å nå sine strategiske mål som er fullstendig utryddelse av den arabiske befolkningen og et permanent jødisk flertall i regionen.

  Israels overordnede strategi ble best oppsummert av Daniella Weiss, en tidligere borgermester i en bosetting på Vestbredden, som sa følgende i et kort intervju på Tik Tok: « Araberne vil flytte. Så vi gir dem ikke mat, vi gir ikke araberne noe, og de må dra. Verden vil godta dem». (Middle East Eye).
  Det er Israels plan i et nøtteskall.

  Fra The Unz Review, publisert 31 januar 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel’s Starvation Strategy.

  Svar
 • «Araberne vil flytte. Så vi gir dem ikke mat, vi gir ikke araberne noe, og de må dra. Verden vil godta dem».

  https://pbs.twimg.com/media/GFTlEkpX0AAh_ji?format=jpg&name=small

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Statlig støttet klima-alarmisme:

CICERO desinformerer om klimaet!

Forrige innlegg

Europa vil bli noe annet.

Når krigen er over vil vi få en ny europeisk orden

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.