POSTED IN Israel, Krig-fred

Har vi et ødelagt moralsk kompass?

Hvorfor reagerer vi ikke når Israel gjør krigsforbrytelser?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israel bomber den internasjonale flyplassen i Damaskus

Av Eva Thomassen 

Israel har bombet Damaskus internasjonale flyplass. Ødelagt rullebanene.

Av Eva Thomassen.

Israel har bombet Syrias viktigste kommersielle flyplass, Damaskus internasjonale lufthavn, tidlig på morgenkvisten fredag ​​10. juni 2022, dette er en krigsforbrytelse etter alle standarder da den retter seg mot en sivil flyplass i drift. Denne siste israelske aggresjonen kommer bare 4 dager etter deres lignende angrep på mandag sent på kvelden rettet mot stillinger i det sørlige Damaskus, inkludert selve flyplassen.

En talsperson for det syrisk militære sa i en uttalelse til det syriske nyhetsbyrået Sana:

«Kl. 04.20 i dag utførte den israelske fienden en luftangrep med missiler fra den okkuperte syriske Golan, rettet mot noen punkter sør for byen Damaskus, og luftvernssystemene våre konfronterte aggressorens missiler og skjøt ned de fleste av dem.»

Dette er ikke første gang Israel angriper Syrias hovedflyplass, eller til og med Damaskus internasjonale messe som ligger ved siden av flyplassen, og retter seg mot sivil infrastruktur, spesielt operativ infrastruktur som betjener sivile er uten tvilen krigsforbrytelse. Israel kan utføre sine krigsforbrytelser uten å bli plaget av folkeretten på grunn av beskyttelsen dets USA-ledede NATO-sponsorer gir den og nylig beskyttelsen de mottar fra Gulfstatene.

Sanksjoner

Syria er utsatt for ekstreme sanksjoner som blant annet rammer flytrafikken. USA og EU boikotter Syria ved å nekte Syria å kjøpe flybensin. Nekter syriske fly å lande på europeiske flyplasser. Selv transportfly som kunne hjelpe Syria med å få essensielle varer. For eksempel medisiner. Som er underlagt sanksjoner.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er syria-flyplass-bombet-696x392.png

Sanksjoner  som nå også rammer russisk flytrafikk. USA og EU har stengt luftrommet over store deler av Europa for russiske fly. Dette israelske angrepet rammer også russisk flytrafikk. Som på grunn av sanksjonene mot landet må fly andre ruter enn de vanlige. Blant annet via Damaskus internasjonale flyplass.  Bombingen av flyplassen i Damaskus er klarert med Washington.

Kamper mot terrorgrupper rundt Damaskus

Det har vært kamper mellom den syriske hæren og ulike terrorgrupper i områder mellom sentrum av Damaskus og den internasjonale flyplassen i Damaskus som ligger et stykke utenfor sentrum i årevis. Yarmouk, Øst-Ghouta og Douma har vært okkupert av ulike terrorgrupper i mange år. Dette er resultert i store ødeleggelser av infrastrukturen. Kampene rammet også flyplassen. Den syriske hæren har nå befridd nevnte områder. Douma i 2018. Det var først etter 2018 syriske myndigheter kunne bygge opp flyplassen og bruke den for kommersiell trafikk. Uten å frykte terrorangrep.

Gjenoppbygging

Selv om syriske fly ikke går til europeiske byer er det mye flytrafikk mellom Damaskus og gulfstatene, Iran og Russland for å nevne noen destinasjoner. Sakte klarer Syria uten bistand fra dem som har ødelagt landet.  å gjenoppbygge landet. Som vi har skrevet om før vil ikke vestlige land gjenoppbygge landet før Assad-regimet er styrtet. Det syriske folket vil det annerledes. Nå er det kun to områder i Syria som ikke er befridd. Idlib og de nordøstlige delene av landet som er okkupert av USA og den kurdiske militsen SDF. Hit går bistandsmilliardene. Ca. 20 milliarder hvert år. Det koster å holde liv i leiesoldater. Det koster å holde liv i denne krigen som har rast i over 10 år. Det er mange som ønsker at denne krigen skal fortsette. Blant annet Israel. Israel sender raketter innover Syria nærmest daglig. Uten at vi bryr oss.

Israel bombing av flyplassen er en krigsforbrytelse

I går bombet Israel den internasjonale flyplassen utenfor Damaskus. De ødela rullebanene. En krigsforbrytelse. Fordi flyplassen var operativ. Sivile fly var i ferd med å lande, men klarte å omdirigeres til flyplassen i Aleppo. Israel har flere ganger forsøkt å styrte sivile fly på veg mot Damaskus. Det er kun takket være dyktige flygere at det ikke har skjedd ulykker.

Moralsk og intellektuell nedrustning

Men, er dette angrepet en nyhet som fenger oss? At Israel bomber nabolandet og okkuperer Golan? At Israel bomber flyplasser?

Nei. Men, ville det vært det om ikke sinnet var vendt mot Putin og den daglige dosen med demonisering av han- som også Assad er utsatt for forøvrig.

Er vi egentlig interessert i politikk? I andre mennesker? Er vi rasister? Den voldsomme omsorgen som vises overfor ukrainere og det ditto hatet mot alt russisk viser at vi er et folk som har vært utsatt for en intellektuell og moralsk nedrustning. Vi bryr oss ikke. Det registres  over resten av verden i disse dager. Det er kun NATO-land som sender våpen til Ukraina.

Europas problemer er ikke resten av verdens problemer.

Vi tror at Europa og USA ér verden. Resten er bare til utnytting. At Europas problemer er verdens problemer. Sånn er det ikke. Vesten vil ha med hele verden i fordømmelsen av den russiske militære spesialoperasjonen i Ukraina. Men, Europas problemer er ikke resten av verdens problemer. Resten av verden vil ikke la seg presse av USA og EU å ta side i en konflikt som ikke angår dem. Hva som er viktig er at sanksjonene rammer alle land. For resten av verden er det ikke Russland som er fiende, men NATO og USA. Som har innført sanksjoner som gjør at det resulterer i store matproblemer og hungersnød over deler av verden.

Dobbeltmoral er ikke dobbelt så mye moral

Resten av verden ser dobbeltmoralen og hykleriet. Men, ser vi det? Vi som tror vi representerer verden. Som snakker om «det internasjonale samfunn», som kun består av NATO og EU land?

Tilbake til den israelske bombingen av flyplassen i Damaskus.

Hvorfor bryr ikke FN seg?

Israel kan utføre sine krigsforbrytelser uten å bli plaget av folkeretten på grunn av beskyttelsen dets USA-ledede NATO-sponsorer gir den og nylig beskyttelsen de mottar fra Gulfstatene.

Hvorfor bryr du deg ikke?

Se deg i speilet og spør deg selv. Hvorfor bryr jeg meg ikke?  Hvorfor stiller jeg meg ikke spørsmålet om hvorfor ikke Israels forbrytelser blir hurtigbehandlet i FN eller omtalt i pressen? Svaret er at du har mistet ditt indre kompass.  Du er offer for intellektuell og moralsk nedrustning. Det er derfor det blir så lettvint å gå til angrep på alt som har med Russland og Putin å gjøre. Vi er preprogrammert og hjernevasket i god tid før 24.februar 2022. Vi er til og med blitt fratatt ytringsfriheten. Og, vi protesterer ikke. Og, vi er hjernevasket til å tro at aviser regjeringen mener driver med russisk propaganda, faktisk driver akkurat det.. Det er en del av nedrustningen. På samme måte som historiens største bokbål finner sted i Ukraina. 100 millioner russiske bøker skal fjernes fra bibliotekene i Ukraina.

I mellomtiden må Syria på egenhånd bygge opp landet igjen, ødelagt av vestligstøttede jihadister finansiert av våre skattepenger.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Sesha Reddy Kovvuri

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • De som støtter hva jødene og bandittstaten «Israel» gjør i Midt-Østen, uansett hvilken forbrytelse det er snakk om, særlig de av dem som kaller seg kristne, lider ikke bare av sviktende moral og manglende moralsk kompass, de må være moralsk havarerte.
  Disse såkalte «kristne» av dem bør spørre seg hva Jesus hadde sagt. Og så bør de nå med en gang lese hva Jesus sa om (((de))), gjengitt i Johannes evangelium 8:44.

  Svar
 • Og vi vet jo alle hvilken reaksjon som ville kommet fra «verdenssamfunnet» og Israel dersom det var Syria som bombet den internasjonale Ben Gurion Airport i Tel Aviv.

  Svar
  • Ja, og om det var Libya/Gadaffi som hadde bombet Norge og alle regjeringsbygningene i Oslo, og drept 30 000 sivile, istedet for Norge/Stoltenberg- Nato.

   Svar
   • …og drept Mette-Marit og flere av «kong» Haralds barnebarn…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nazister i Norge og i Ukraina

Hvorfor er det så mange nazister og fascister i Norge, mens de er ubetydelige i Ukraina?

Forrige innlegg

Ny forskning:

Virket restriksjonene mot sin hensikt?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.