POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

Har noen hørt om dette?

Pågår det en frigjøringskrig i Ukraina?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Tjen-Folkets ubesvarte sak

Av Jan Hårstad

Sånn som det er i NatoNorge nå må en bare ønske velkommen alle små og store grupper som sier noe fornuftig om driften mot den tredje verdenskrig. Det gjør gruppa som finnes på revolusjon.no og det gjør også  maoistiske Tjen-Folket som har en god og realistisk artikkel om situasjonen i Rødt 24 januar 23.

Denne i stort meget gode artikkel er skjemmet av noen drømme-fantasiforestillinger.

Her starter man med å påpeke at «Zelensky-regjeringen er ikke en legitim regjering, men en lakei for USA-imperialismen.» Det er jo åpenbart. Og forsvarsminister Alexei Reznikov gjentar gjerne – som alle andre i Zelenskyhæren – at Ukraina er et de facto Nato-medlem.

Hvis man vil fin-analysere dette akademisk, finnes det nok av materiale som viser til at Natos ymse special forces rykket inn i Ukraina rundt 2014 og startet oppbyggingen av den Ukrainske hæren. Jeg tror faktisk ikke at Nato-pressen i dag bestrider dette.

Men i Tjen-Folkets verdensbilde er det slik at det ved siden av Nato-Russlands stedfortrederkrig foregår en «nasjonal frigjøringskrig» som helst bør utvikles til en langvarig geriljakrig. Her foregår det en for oss helt ukjent krig som kjemper for «det ukrainske folkets håp og interesser» og «Det ukrainske folket fører en fullstendig rettferdig krig.»

Det minste man kunne forlange av en gruppe som tilhører den nye Maoistiske Internasjonalen er at de bare i små drypp redegjør for hvilke partier, miljøer, det er som leder den autentiske folkekrigen med geriljaperspektiv. Og som er anti-Nato.

Tilhører disse en nymaoistisk bevegelse? Eller skal det komme en nymaoistisk bevegelse?

Hvis det er slik at det gryr fram en folkekrig i opposisjon til Zelenskyhæren, hvorfor har vi ikke hørt noe om den? Finnes det et infokontor? En nettside?

Det må jo være opp til Tjen-Folket å redegjøre for hvem denne anti-nato bevegelsen består av på den ukrainske slagmarken. Derimot.no står åpen.

Kan ikke Tjen-Folket redegjøre for dette, blir konklusjonen den at Tjen-folket rett og slett fantaserer.

En annen pussighet i debatten om Rødt er at noen oppfatter Natos krigsaktivister der som «skrivebordskrigere.» De jobber jo natt og dag for at Rødt skal bli et helrent Nato krigsparti og dra Norge inn i tredje verdenskrig. Hvor er det skrivebord?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tilbaketoget skjer gradvis.

England stanser booster-vaksinering av folk under 50 år.

Forrige innlegg

Nato skraper bunnen i våpenlagrene.

Den industrielle produksjonen bestemmer utfallet av krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.