POSTED IN Cuba

Har ingenting lært etter 60 år med mislykket Cuba-politikk.

Flere sanksjoner mot Cuba kommer.

0
Print Friendly, PDF & Email

Biden viderefører  den nådeløse politikken mot Cuba

Av Dave DeCamp

Administrasjonen kunngjorde sin fjerde runde med Cuba -sanksjoner torsdag

USA kunngjorde nye sanksjoner mot cubanske tjenestemenn torsdag ettersom Biden- administrasjonen fortsetter en knallhard holdning overfor Havana.

Torsdagens sanksjoner markerte den fjerde runden siden protester mot regjeringen fant sted i landet i juli. Sanksjonene var rettet mot to militære tjenestemenn og en fengselsbetjent.

Med tanke på at Cuba har vært under en amerikansk handelsembargo i over 60 år, har sanksjoner mot myndighetspersoner praktisk talt ingen innvirkning, men de sender en melding om at Biden-administrasjonen ikke har planer om å lette på presset.

eagle
Denne ørnen er fullstendig hensynsløs.

Som kandidat lovet president Biden å gå tilbake til Cuba-politikken i Obama-tiden. Obama-administrasjonen tok skritt mot normalisering med Havana, men fjernet aldri noe vesentlig av  handelsembargoen, så trinnene ble lett reversert av Trump.

En grunn til at Biden kan ha en uforsonlig tilnærming til Cuba, er å sikre flere stemmer i Florida til neste valg. Demokrater har tradisjonelt gjort det veldig bra i Miami-Dade-landet Florida, som er hjemsted for mange kubanske amerikanere. I 2016 vant Trump delstaten Florida, men Hillary Clinton vant Miami-Dade med nesten 30 prosent. I 2020 vant president Biden fylket, men bare med omtrent 7,5 prosent.

Bidens sekretær for innenlands sikkerhet, Alejandro Mayorkas, som selv er kubanskfødt, besøkte Miami torsdag og møtte kubanske amerikanske aktivister. En kubansk amerikaner som møtte Mayorkas sa at valgresultatet i 2020 i Miami-Dade var en «vekker» for demokratene.

Mayorkas var veldig vag ovenfor journalistene da han ble spurt om Bidens Cuba -politikk. «Biden-Harris-administrasjonen vil utvikle sin politikk overfor Cuba til støtte for det cubanske folket med det kubansk -amerikanske samfunnet,» sa han.

I forrige måned, i kjølvannet av protester mot regjeringen på Cuba og attentatet mot Haitis president, ga Mayorkas, hvis familie flyktet fra Cuba etter revolusjonen i 1959, en advarsel til cubanere og haitiere om ikke å komme til USA. «Tiden er ikke den rette nå til å prøve migrasjon til sjøs,» sa han. «La meg være tydelig: Hvis du tar deg til sjøs, kommer du ikke til USA.»

Oversatt av: J Bjoerkmo

Forsidebilde. Dorothea OLDANI

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvor mange dør i USA etter vaksinering?

Analyse av dødsfallene etter vaksinering i USA.

Forrige innlegg

Du skal høre mye…

Tidligere Guantanamo-fange nå sjef i Afghanistan.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.