POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

Har de skjønt noe som helst?

Gamle kolonimakter skal lage fred i Midt-Østen?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Desperate forslag

Av Jan Hårstad

I dag ser vi at norske media er veldig opptatt av å løse Palestina-saken etter vestlig oppskrift. Både Aftenposten og Inyheter ved Lurås kaster seg på dette at kanskje britiske, franske og amerikanske styrker skal lage fred på Gaza og lignende øvelser.

Til dette bemerker palestinske historiker Rashid Khalidi: «Dette er fantasi. Disse menneskene lever i en alternativ virkelighet.» Og når vi tenker over hva vi har drevet på med her på Derimot.no så er det folkeopplysning om den reelle virkelighetens utvikling. Den vil jo bare et fåtall ta i.

Mye tyder på at Israel nå skjønner at de angripes fra absolutt alle vinkler. Det siste er at Houthiene fra Jemen også kaster seg inn og de har tradisjoner med krig. De var stort tilstede i Afghanistankrigen 1979-89 som også egypterne var.

Det mest oppsiktsvekkende i dag er at MOSSAD sender en større delegasjon til Qatar, naturligvis for gisselsaken, men også sonderinger om når dette kan ta slutt.

Selv Netanyahu sier at krigen vil bli lang. Og sånn er den da også planlagt av motstandsfronten: a war of attrition. Ikke gjør handel med Israel, skal vi stenge oljetransporten gjennom Hormuzstredet? Hver dag en ny ide som bekjemper Israel.

U.S. Central Command er en av de ni felles hovedkommandoene i det amerikanske forsvarsdepartementet. Kommandoen ble opprettet i 1983 og har et geografisk ansvarsområde som omfatter Midtøsten, Øst-Afrika og Sentral-Asia.

USA fortsetter å fylle opp Midtøsten med soldater oppå de 40 000 de allerede har i Midtøsten. Amfibieskipene Batdan og Carter Hall bringer med seg 2600 US Marines. Iransk etterretning sier nå at krigen mot Hamas er styrt av USAs CENTCOM. 

Så har vi dette som også får gjenklang i Norge: Israel kjemper for den siviliserte verden mot barbarene. Vi kan jo bare ta eksemplet Irak fra 2003. USA-Nato klarte å drepe en halv million irakere. Men ingen hadde noen tanke om hva som ville skje med barna av de drepte.

Barna til de drepte er nå mellom 20 og 30 år og befinner seg i fire eller fem geriljagrupper som ikke har noe annet på programmet enn å likvidere enhver amerikansk soldat i Irak.

Og skulle denne amerikanske soldaten også krige mot palestinerne,ville det være en enda større ære og hevn å ta han ut.

Helt åpenbart er det slik at de norske i stort ikke begriper noe av dette. De lever i en «alternativ virkelighet». USA-Nato og Israel seirer på alle fronter tror alt for mange.

Og det komiske aspektet er at det som skulle være «alternative media» i Norge så som inyheter og Document er de som skjønner aller minst og anbefaler bombelinja. Når vil de melde seg inn i virkeligheten, om noen gang?

Forsidebilde: Simon Maage

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  2 november 2023 7:54

  inyheter har et kommentarfelt der alle kan få si sitt, og det synes jeg er bra, selv den dummeste kan du lære noe av. Verre med Document, der ble jeg utestengt fordi jeg skrev noe negativt om deres utvalgte og hellige folk.

  Svar
  • » selv den dummeste kan du lære noe av.»

   Det er jo handlinger og meninger som, eventuelt, kan lære oss noe.
   – Og som vi kan argumentere for/mot.
   ( Hvis man ikke blir utestengt.)
   Ikke hvem som er dummest.

   Svar
 • Kanskje man skulle forære dette sitatet til Rustad i glass og ramme:

  «My opinion of Christian Zionists? They’re scum. But don’t tell them that. We need all the useful idiots we can get right now.» ,

  min kjappe oversettelse; jeg vet Derimot helst vil ha ting på norsk:
  Hva Netanyahu synes om kristne sionister?: «avskum, men ikke fortell dem det, vi trenger mest mulig nyttige idioter akkurat nå.»

  Svar
 • Northern Light.
  2 november 2023 18:04

  Saudi-Arabia advarer om «katastrofale konsekvenser» hvis Israel går til en fullskala invasjon.

  Av Richard Brown.
  Saudi-Arabia har uttrykt alvorlige bekymringer angående Israels invasjon av Gazastripen, og advart USA om at en slik operasjon kan få katastrofale konsekvenser for Midtøsten.

  New York Times rapporterte om utviklingen, og siterer senator Richard Blumenthal. Connecticut-senatoren sa at kongedømmets ledelse, ledet av kronprins Mohammed bin Salman, «håpet at en bakkeoperasjon kunne unngås av hensyn til stabilitet så vel som tap av liv».

  I mellomtiden bemerket senator Lindsey Graham at bin Salman hadde som mål å forhindre «en lengre og dypere konflikt» i Midtøsten. Han og Blumenthal var en del av den amerikanske delegasjonen som fløy til Riyadh i oktober.

  Bin Salman gjentok disse bekymringene direkte til USAs president Joe Biden under deres samtale 25 oktober, og understreket viktigheten av å unngå en situasjon som vil påvirke sikkerheten og stabiliteten i regionen. Han ba også om en rettferdig og omfattende fred som ivaretar palestinernes legitime rettigheter, og oppfordret Israel til å oppheve sin blokade av Gaza.

  Det Hvite hus har uttrykt solid støtte til Israel etter et dødelig Hamas-motangrep tidligere denne måneden, og har reagert på økte spenninger ved å utplassere militære ressurser i hele Midtøsten. Amerikanske tjenestemenn har uttalt at dette er ment å avskrekke eksterne aktører fra å bli involvert i Gaza-konflikten, og viser til Iran og tilknyttede militsgrupper i Irak, Syria og Libanon.

  I sin diskusjon med kronprinsen understreket Biden nødvendigheten av å hindre konflikten i å eskalere, med tanke på at statlige og ikke-statlige aktører kan gripe inn. Andre arabiske ledere har gjentatt disse bekymringene. På Kairo-toppmøtet for fred i Egypt, understreket Jordans kong Abdullah II det presserende behovet for å arbeide mot en våpenhvile, og advarte om en humanitær katastrofe som kan destabilisere hele regionen.

  Selv om Israel Defense Forces (IDF) så langt har utsatt et fullskala bakkeangrep på Gaza, har den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant skissert en tre-trinnsplan for å eliminere Hamas og etablere et nytt sikkerhetsrammeverk i det palestinske territoriet – som begynner med luftangrep og vil bli fulgt av bakkeoperasjoner. IDF har mobilisert 360 000 reservister som forberedelse til operasjonen og har utført daglige luftangrep på Gaza i nesten tre uker. Konflikten har resultert i et betydelig tap av menneskeliv, med over 1400 israelere og mer enn 7000 palestinere drept, ifølge lokale tjenestemenn.

  MBS påtar seg en sentral rolle i Israel-Hamas-konflikten.
  Bin Salman gir seg selv i en sentral rolle midt i den pågående Midtøsten-konflikten. Han representerer en ny generasjon av Gulfstat-ledere som ikke har opplevd en fullskala krig som involverer Israel. Etter hvert som konflikten utfolder seg, må han sjonglere med flere nøkkelfaktorer, inkludert kongedømmets rivalisering med Iran, dets rolle i det globale oljemarkedet, utenlandske investeringer og følelsene til dets 32 millioner innbyggere.

  I et artikkel for Reuters den 18 oktober bemerket journalisten George Hay at den saudiarabiske statsministerens svar på disse utfordringene ikke bare vil påvirke hans visjon for modernisering av Saudi-Arabias økonomi, men vil også ha vidtrekkende implikasjoner globalt. Saudi-Arabias potensielle tilnærming til Israel kan ha utløst det nylige dødelige angrepet fra Hamas, som resulterte i tap av over 1400 liv i Israel.

  Bidens tidligere innsats for å formidle samtaler mellom bin Salman og Israels statsminister Benjamin Netanyahu var rettet mot å normalisere forholdet mellom de to landene. Denne normaliseringen kunne vært knyttet til en forbedret sikkerhetspakt med Washington og potensialet for Riyadh til å utvikle sine atomevner.

  En slik utvikling ville ha styrket sunni-Saudi-Arabias posisjon i forhold til det sjiamuslimske Iran, dets viktigste regionale rival. Motangrepet fra Teheran-støttede Hamas og Jerusalems gjengjeldelsesaksjoner har imidlertid komplisert utsiktene til en slik avtale. Saudi-Arabias betydningsfulle rolle i det globale oljemarkedet gir landet et kritisk posisjon i hendelsene som nå utspiller seg.

  Fra Natural News, publisert 1 november.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Saudi Arabia warns of “catastrophic consequences” if Israel launches INVASION of Gaza.

  Svar
 • Hamas!? Hva i h…bedriver de? Når jeg leser at lederne er gode for 3-5 milliarder dollar!? De har bygget en haug med tuneller-ikke for sikkerhet for Gazas innbyggere-nei de er tunellbaroner og krever bompenge/skatt/avgifter på all ferdsel i tunellene-varer folk. De bryr seg katta om befolkningen-«de er flyktninger-så det er FN’s ansvar.» Ismail Haniyeh en av topplederne til Hamas, bor i Doha og Istanbul iflg. Journalist Abdil-Azir-velter seg i luksus! Han er helt unerørt av lidelsene. Jeg begynner å tro på historien om at Hamas står i ledtog med Israel!
  Link til artikkelen: https://www.world-today-news.com/ismail-haniyehs-net-worth-and-wealth-revealed-a-shocking-4-billion/

  Svar
  • » Jeg begynner å tro på historien om at Hamas står i ledtog med Israel!»

   Ja, ikke utenkelig. Disse folka har jo lenge sagt at de vil være ‘trojanske hester bak fiendens linjer’.

   Men man kan spørre seg.:
   1. Hvorfor er det så viktig å være en ( ‘ forfulgt’) jøde ?
   2. Hvorfor er det så viktig å være ( en forfulgt?) muslim?
   3. Hvorfor er Jerusalem så viktig?

   Og for min del/interesse:
   1. Hvorfor er økonomi/renter så viktig for jøder/sionister?
   2. Hvorfor advarer muslimer ( og tidligere kristne) mot dette. ( rente- våpenet.)

   Og hvorfor følger Norge disse trosretningene – (og dette barnslige økonomiske spillet) så nært?
   Er det ikke norske resurser og arbeidskrefter som burde være viktig(ere) i Norge?

   Er det noen som vil ha global kontroll; – og hvorfor må vi ta hensyn til/følge disse gærningene i Norge?

   Svar
   • Frikar, det har gått opp for meg at renteøkonomien er destruktiv. Hele systemet er selvødeleggende og må til slutt kollapse. Så må det et «great Reset» til i form av krig/ ødellegelse. Hele systemet er et eneste stort pyramidespill!
    Muslimene skjønte det. Jesus, kastet disse ut av templet.
    (Som barn gikk jeg på søndagsskolen til min far’s store fortvilelse-han var NKP’er-folk jeg fikk stor respekt for-de vekket meg for religionens manipulerende makt-menneskets grådighet-etc. Han sa en dag: « Vel husk min sønn. Jesus var den første kommunist!» Han/de pekte på hvordan pengesystemet ble brukt til å slavebinde folket.)
    Så til spørsmålet om skatt….??

   • Interessante spørsmål Frikar. Nå sier Mosab Hassan Yousef – sønnen til grunnleggeren av Hamas – at det ikke er muslimsk, men snarere en globalistisk psy-op designet for å «terrorisere verden til å akseptere evige kriger i Midtøsten.»

    Jeg kom over at det nå blir ymtet at grunnen til at krigen og Gaza skal jevnes med jorden er at globalistene planlegger en ny kanal som alternativ til Suez.(som bringer inn 9milliarder dollar i fortjeneste til Egypt).
    Kanalens munning er planlagt i Gaza. Hvor vidt dette er sant kan jeg ikke svare for. Husk propagandakrigen raser.
    Link til video: https://youtube.com/watch?v=98S8Bya4i1o&si=WXJ3mAk6p9lY87x6

 • «Israel ble opprettet av The Khazarian Rothschild Mafia Banksters i 1948, men deres kontrakt som en uavhengig suveren nasjon utløper i slutten av oktober 2023. (dagen etter formørkelsen ingen tilfeldighet) Det betyr at tidspunktet for krigen er fullstendig planlagt strategisk for å sammenfaller med tiden de kunne oppløses med resten av sentralbanksjefene og alle de andre konkursrammede selskapene, forklarer Mossad-kilder.

  En asiatisk konge tilbød denne forklaringen:

  Grunnen til at de sionistiske bankfolkene må overta Persia er at de trenger Irans sentralbank for å redde deres finansielle system. Den iranske sentralbanken har utallige reserver i gull og har keiserkronens juveler, som begge landet har akkumulert i evigheter. Den moderne versjonen av sentralbanken ble opprettet i 1960. Dette er grunnen til at de fortsetter å antagonisere Persia, det siste er å få landet involvert i Gaza-Israel-konflikten. De sionistiske bankfolkene trenger en krig. Det vil ikke skje. Russland og Persia beskytter hverandre.

  Svar
  • Israel is now incorporated and registered in the UK. They filed as a new business entity in February of this year. Their registered address is the Israeli Embassy in Kensington, London. The beneficial owner of the company is the Israeli Knesset in Jerusalem.

   Svar
   • Israel er nå innlemmet og registrert i Storbritannia. De meldte seg som en ny forretningsenhet i februar i år. Deres registrerte adresse er den israelske ambassaden i Kensington, London. Den reelle eieren av selskapet er det israelske Knesset i Jerusalem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hamas brutalitet er i stor grad konstruert som en del av Israels propaganda.

Kampen om tankene og følelsene våre er viktig.

Forrige innlegg

Mener mange i Israel dette?

«Jevn hele området med jorden!»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.