POSTED IN Kupp/Fargerevolusjoner, Venezuela

Han skal undervise i «forsvaret av demokratiet».

Kuppmaker fra Venezuela får jobb på et USA-universitet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Juan Guaido opptrådte som et redskap for USA-regjering sin virksomhet for å fjerne den Venezuelanske regjeringen Han utropte seg som president selv om han ikke var valgt og var en person USA kunne knytte tyveriet av venezuelanske verdier i USA til som Venezuelas «rettmessige president. Bank og England brukte han også til å holde tilbake Venezuelas gullreserver der. Om de er stjålet eller ikke er uvesentlig siden de fortsatt befinner seg i et hvelv i London.

De er beslaglagt og i vanlig språk betyr det at de er stjålet.

Oppslutningen til Guaido innad i Venezuela ble etter hver så dårlig at han var ubrukelig for USA. Han er nå plassert på et universitet i Florida for å undervise i demokrati. Det fortelle ironisk nok alt om mannen og hans historie.

Knut Lindtner
Redaktør

Tidligere venezuelansk kupppmaker ansatt av Florida College for å snakke om «Forsvaret av demokratiet»

av Kyle Anzalone


Juan Guaido ble ansatt av Florida International University (FIU) for å holde en serie foredrag og veilede studenter. Guaido lanserte et kuppforsøk i Venezuela i 2019, men klarte ikke å få noen betydelig støtte i landet.

Den tidligere selverklærte presidenten kunngjorde at han sluttet seg til FIU på Twitter. Miami Herald rapporterer at Guaido vil motta $40 000 for høstsemesteret «og vil gjennomføre åtte studiegruppeøkter, i tillegg til å veilede studenter, drive forskning og være en del av offentlige konferanser og seminarer.»

Guaido takket FIU for å tilby «en ny scene og en mulighet til å snakke om utfordringene med å forsvare demokratiet, motstå et diktatur og ledsage de mest sårbare.»

Guaido nr. 2 fra høyre

I 2019 forsøkte Guaido å påberope seg Venezuelas grunnlov for å styrte president Nicolas Maduro. Imidlertid klarte han aldri å få noen betydelig støtte blant venezuelanere, og hans flere forsøk på å samle folket mot Maduro mislyktes.

Guaido var i stand til å få betydelig støtte på den internasjonale scenen. Donald Trumps hvite hus støttet entusiastisk kuppmakerens krav om makt og ga Guaido-administrasjonen tilgang til venezuelanske midler som holdes internasjonalt.

Mens Guaidos eksilregjering var plaget av korrupsjon, fortsatte Joe Biden-administrasjonen sin forgjengers forsøk på å fjerne Maduro fra makten. I 2022 stemte den venezuelanske opposisjonen for stanse sin tilknytning Guaido-regjeringen.

Guaidos tittel ved FIU er seniorlederstipendiat ved Adam Smith Center for Economic Freedom. Senteret sier at det har som mål å fremme «økonomisk og individuell frihet og menneskelig velstand.»

Som president oppfordret Guaido USA til å sanksjonere Venezuela. Den økonomiske krigen mot den søramerikanske nasjonen har utsatt det venezuelanske folket for store menneskelige belastninger og bidratt til titusenvis av dødsfall.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «Bank og England brukte han også til å holde tilbake Venezuelas gullreserver der. Om de er stjålet eller ikke er uvesentlig siden de fortsatt befinner seg i et hvelv i London. »

  ‘ For å utføre sin plan, oppmuntret lederne i Washington først til en konflikt ved hjelp av land rundt Libya, for å finne en casus belli for militær aksjon, mens de tok seg av de logistiske behovene til opposisjonsgrupper kontrollert av CIA, som begynte en kampanje for sabotasje av økonomien, infrastrukturen og regjeringen. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/02/03/vil-venezuela-oppleve-hva-chavez-fordomte-i-libya/

  Og Gadaffi hentet jo hjem Libyas gullreserver også fra samme hvelv i London ( og Frankrike) , som understøttelse for den libyske Gulldinaren, – som ville blitt en konkurrent til Fed-dollar på det afrikanske kontinentet.
  Det hjalp lite. Når Nato/Norge-Stoltenberg fikk i oppdrag å stjele det.
  – Med hva slags verktøy?
  Jo, norske ‘forsvars’- fly.
  – Men han ‘ fulgte alle regler’, visst, for internasjonale avtaler.
  – I følge de (samme) som har laget reglene. 😉

  ‘ Ikke bare som institusjon og organisasjon, men som idé, ideen om at Nord-Amerika og Europa står sammen for å hindre krig, for å trygge freden for å være det sikre i en usikker verden. Han (Biden) har en helt ufattelig evne til å formidle det og til å stå for det, sier Stoltenberg. ‘
  nrk.no/urix/nato-toppmotet_-kinesisk-vapenteknologi-gjor-jens-stoltenberg-bekymret-1.15534934

  ‘ To verdenskriger, den kalde krigen og kampen mot terror har lært oss alle, også amerikanerne, at vi er tryggere og får til mer sammen enn hver for oss, sier Stoltenberg. ‘
  dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=11022

  Var det før eller etter han bombet ungdommer i et annet land, som ikke hadde angrepet noen? Hvem ble tryggere? Hvem stod sammen?

  Nå ligger nok gullet i samme hvelv igjen.
  Antagelig sammen med den Afghanske statskassa, som USA tok med seg etter 20 års krig for demokratiet. 😉

  Men ‘det internasjonale samfunnet’ var så snille at de lagde ‘ en insamlingsaksjon for at innbyggerne ikke skulle sulte.’ 😉

  ‘FNs generalsekretær António Guterres sier at over 1 milliard dollar er kommet inn under den internasjonale giverkonferansen for Afghanistan ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q9GQE/fn-over-en-milliard-dollar-til-afghanistan

  Ikke noe nytt under solen:

  ‘ Finansielle interesser på Wall Street i USA orkestrerte et militærkupp og sørget for at han ble brutalt myrdet.
  Denne presidenten var selvsagt ikke Venezuelas Nicolas Maduro, som har blitt utpekt til å motta samme behandling dette året, men hans navn var bemerkelsesverdig likt….
  Afghanistan, Irak, Libya, Sør-Sudan og Ukraina er skremmende konkretiserte lærdommer for verden i USAs kriminelle inkompetanse — for å si det mildt — i ‘’nasjonsbygging.’’ ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/03/01/fra-madero-til-maduro-laerdom-fra-den-mexicanske-revolusjonen-til-det-21-arhundres-venezuela/

  Svar
 • Mer røveri. – Og/eller forsøk på:

  ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  Det vil de ikke tilgi ham. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  Svar
  • Norge bør passe seg.
   Skjønt, så lenge Ap/Sp, og Høyre, har flertall i Norge trenger ikke USA gå til angrep for å stjele norsk gull/olje eller norsk statskasse. Eller for å få ‘omdisponere områder’ til å bygge militære angrepsflyplasser mot Russland. Eller logrer med på nye sanksjoner mot vårt naboland.
   ( Eller få satt opp rentene slik at amerikanske banker får flere midler til krigføring, -selv om innbyggerne i Norge mister boliger. )

   ‘Utenriksdepartementet, v. Huitfeldt, varslet mandag at Norge har innført nye sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet .’
   nrk.no/nyheter/ny-sanksjoner-mot-russland-1.16579593

   Men ingen sanksjoner mot regimet i Norge, Huitfeldt?
   For Norge brøt jo ingen regler. – De var med på å lage disse reglene.
   Regler som sier at norsk/amerikansk angrep på andre nasjoner er lov. (?)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Var det fordi han var imot misbruket av vaksinene?

Oppfinneren av mRNA-teknologien fikk ikke nobelprisen.

Forrige innlegg

Liten etterspørsel nå:

Hvorfor vil knapt noen mennesker ha de nye covid-variant-vaksinene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.