POSTED IN Covid-19

Nå «fades» hysteriet ut, sakte men sikkert

Japan vil nedgradere covid til samme kategori som influensa

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Ramon Tomey

Japan har annonsert at de vil nedgradere COVID-19 til samme trusselnivå som sesonginfluensa.

Japans statsminister Fumio Kishida kunngjorde nyheten 20 januar, og sa at nedgraderingen av covid til samme kategori som sesonginfluensa vil begynne til våren. I henhold til gjeldende retningslinjer fra det japanske helse-, arbeids- og velferdsdepartementet (MHLW), er covid en klasse 2-sykdom sammen med det originale SARS-viruset og tuberkulose.

Pasienter med sykdommer i klasse 2 og deres nære kontakter er underlagt bevegelsesbegrensninger. Klassifiseringen tillater dessuten sentrale og lokale myndigheter å iverksette nødtiltak. Kunngjøringen 20 januar gjør covid som en klasse 5-sykdom, som er den laveste kategorien sammen med influensa. Mens den nye kategorien tillater myndighetene i Tokyo å begrense covid-positive individer til visse steder, vil de som er infisert med SARS-CoV-2 få lov til å søke behandling ved vanlige sykehus.

«For ytterligere å kunne å «leve med koronavirus» og gjenopprette Japan til en normal tilstand, vil vi omstille de forskjellige retningslinjene og tiltakene til dags dato i faser,» sa Kishida. Statsministeren presiserte at nedgraderingen av covid også ville bety opphevelse av pålegg om munnbind. Han sa imidlertid at MHLW-tjenestemenn vurderer om de vil gjøre unntak fra nedgraderingen, og prøve å opprettholde noen av de andre covid-mandatene.

«Å endre klassifiseringen betyr ikke at covid er borte,» sa den japanske helseministeren Katsunobu Kato. Vi trenger fortsatt at alle tar frivillige tiltak ved å bruke munnbind og følge forholdsregler».
Helseministeren fortsatte at maskebruk utendørs forblir frivillig, og innendørs maskeregler vil bli lempet på etter nedgraderingen.

Japan følger Thailands fotspor med å nedgradere covid

Japan er ikke det eneste landet som har nedgradert covid til samme nivå som influensa. Tilbake i august 2022 sa Thailand, at de ville senke klassifiseringen av covid i oktober samme år. I en uttalelse sa det thailandske folkehelsedepartementet (MOPH), at covid vil bli nedgradert fra en «farlig» smittsom sykdom, til en som «trenger overvåking».

I henhold til landets sykdoms-klassifisering regnes pest og kopper som «farlige» sykdommer. Dengue og influensa faller i inn under sykdommer som «trenger overvåking». Thailands helseminister Anutin Charnvirakul forklarte at MOPHs beslutning om å nedgradere covid, forsøkte å gjenspeile virkeligheten av situasjonen i kongeriket – ettersom Thailands pandemiske situasjon hadde begynt å stabilisere seg på den tiden.

Helsemyndighetene sa tidligere at kongeriket skulle begynne å se en nedgang i flere tilfeller og dødsfall innen midten av august. Anutin la til at tre ting spilte en stor rolle i helsedepartementets trekk for å degradere covid – beredskapen til det thailandske helsesystemet, atferden til folket og tilgjengeligheten av covid-behandlinger.

I forhold til sistnevnte la helseministeren til at Thailand også vil justere sin post-pandemiske styringsplan. Under denne reviderte planen, kan private sykehus begynne å anskaffe antivirale legemidler direkte i stedet for å gå gjennom offentlige kanaler.


Fra Natural News, publisert 24 januar 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i originalartikkelen.
Originalartikkel: Japan to downgrade COVID to same threat category as seasonal flu

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Statsministeren presiserte at nedgraderingen av covid også ville bety opphevelse av pålegg om munnbind.»

  Munnbind er laget for å hindre spredning av bakterier .
  Bakterier er 1000 ganger større enn virus.

  Prøv gjerne å fange mus i en hummerteine.

  Dessuten er munnbind beregnet for engangsbruk.
  Slik de brukes av befolkningen; ved å brette de sammen med hendene og putte de i lomma/veska vil spredningen av bakterier og virus sansynlig bli større.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva skjer i Sørkinahavet?

Filippinene, USAs nye oppmarsjområde mot Kina?

Forrige innlegg

Glemmer en at Ukraina er Europas mest korrupte land:

EU og Norge pumper inn penger i et svart hull!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.