POSTED IN religion, Virkelighetsforståelse

Glemme de mest undertrykte.

Er det en kristen skikk?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kristen jul – men Palestina er glemt

Av Trond Ali Linstad

Den kristne, gresk-ortodokse erkebiskop Atallah Hanna av Jerusalem, hilser oss med en e-post og skriver: «Vi krever at de kristne kirkene i verden legger vekt på Palestina og støtter Palestinas undertrykte folk

Erkebiskop Hanna oppfordret alle kristne kirker i verden til å rette større oppmerksomhet på det som skjer i Palestina! Med krenkelse av menneskeverdet. Angrep på Jerusalem, med helligdommer og innbyggere! Og beleiring av palestinere i byer og tettsteder.

«De kristne kirker i verden,» skrive han.  «– I den strålende og hellige julen! Vi håper at kirker overalt, når de markerer fødselen av barnet i Betlehems-krybben, vil ta hensyn til Palestina, fødelandet.»

Og: «Husk at de store begivenheter dere feirer, fant sted i Palestina. Det hellige landet der de viktigste begivenhetene for vår tro fant sted, er okkupert! Palestinere blir målrettet angrepet fordi de er palestinere med tilhørighet i landet! Deres sak for rettferd og frihet blir systematisk skjøvet bort!»

Erkebiskop Hanna skriver: «Vi ser mange mennesker i vår verden snakke om Ukraina og hva som skjer i det landet! Vi sier på vår side at vi ønsker krigen skal stanse, der så vel som andre steder.

Men vi avviser dobbeltmoralen! De som snakker om Ukraina, lukker øynene for det som skjer i Palestina med krenkelse av menneskeverdet, urettferdighet, forfølgelse, tyranni, beleiring og urettferdig praksis rettet mot vårt palestinske folk! De palestinske kristne i dette landet lider av okkupasjonen som resten av det palestinske folk.»

Videre: «Kristne konferanser blir nå holdt på mer enn ett sted, det er møter, seminarer og det er prekener. Vi håper at Palestina, med folkets smerte, sår og lidelse, vil være til stede alle steder! Ansvar for å forsvare det undertrykte palestinske folket hviler på deres skuldre – på skuldrene til enhver fri person i denne verden!» 

Og: «Vi håper du ikke skal gi etter for press! Måtte stemmen din bli en profetisk stemme som forsvarer sannhet og rettferdighet fra agendaene til politikerne og deres interesser, ofte med forvrengte fakta.»

Biskopen anfører: «Spørsmålet om Palestina er ikke bare et politisk anliggende, men et humanitært spørsmål. Urettferdigheten må ta slutt! Dere må støtte det palestinske folkets sak og forsvare dette undertrykte folket mot den brutale okkupasjonen med drap, trusler og beleiring.»

Han skriver: «Det er et spørsmål for hele menneskeheten med dens kulturelle, moralske og åndelige verdier.» Det er å hanskes med.

Forsidebilde: Ahmed Abu Hameeda

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • En jødisk zionist (Kastner, Kärtner,?) samarbeidet nært med Himmler for å organisere hvilke jøder som skulle få den muligheten å bosette seg i Israel. Ashkenazier dominerer «alle» maktposisjoner, så kommer de sefardiske, deretter arabiske, og nederst de mørkhudede. Jeg har kjent en del israelere, og delt hus med en. Traumatiserte, mange av dem, skvetne hvis det smeller.
  Antisemittisme er et feil ord, semittisk er navnet på en språkgruppe, som også palestinerne snakker. Tror jeg. «Hellig land» og «utvalgt folk», «entitled», ingen har lov å kritisere disse; det er et tegn på deres overveldende makt. Bourla er sjef i Pfizer. Han lager biovåpen. Om disse kanskje har aner som var sabbateiske frankister? Mye tyder på det. Ordet «holocaust» betyr visst brennoffer, så vidt jeg husker.

  Svar
  • >»En jødisk zionist (Kastner, Kärtner,?) samarbeidet nært med Himmler for å organisere hvilke jøder som skulle få den muligheten å bosette seg i Israel.»

   Ja, les om the Transfer Agreement hvis du vil lære om det. Adolf Eichmann var en av nazisten nær Hitler som samarbeidet med zionistorganisasjoner i Tyskland og i Palestina for å får overført ashkenazi-jøder fra Tyskland til Palestina med sine formuer i behold. Dette samarbeidet fungerte fint helt fra 1933 til krigen begynte i 1939. Himler hadde siste møte med zionistorganisasjonen i Tyskland i april 1945(!).

   >»Mye tyder på det. Ordet «holocaust» betyr visst brennoffer, så vidt jeg husker.»

   Ja, det stemmer det, og det passer best for det som skjedde med hundretusener av sivile tyskere som ble brent til døde i utallige tyske byer som ble terrorbombet av de jødekommanderte briter og amerkanere.
   I Dresden kan over en halv million sivile ha blitt brent levende. De fleste kvinner og barn og flyktninger fra de østlige tyske områdene som byen var stappfull av, noe som forøvrig var årsaken til at terrorbombingen skjedde akkurat da.

   Svar
 • Palestina-araberne er undertrykket av sine egne muslimske ledere, og av sin egen religion – Islam.
  Islamsk lære anser samarbeid og fred med jøder, og det inkluderer da landet Israel (som har en 3000 år lang historie) for å være haram. Derfor har palestinske ledere frem til nå nektet å godkjenne flere forslag til løsninger på konflikten (-e) mellom Israel og palestinsk-styrte områder.
  En leder for Hamas uttalte på Dagsrevyen for noen år siden, at selv om Israel kun består av ėn (1) kvadratmeter, så er det ėn kvadratmeter for mye for Hamas. Palestinsk-arabiske ledere vil dermed ha ALT. I Islam bliŕ jøder sett på som haram, og de skal derfor, igjen i følge Islam, ALLTID stå under muslimer i rang, og kan dermed heller ikke godtas som likeverdige samarbeidspartnere. Palestinske ledere som ytrer et ønske om å godkjenne freds-avtaler med Israel, står i stor fare for å bli drept av…palestinere.
  Dette er en tragedie for den palestinsk-arabiske hvermannsen, som i stor grad går glipp av velstand og fremgang – noe som ville ha vært resultatet hvis de muslimske lederne i området hadde gått med på reelle forhandlinger med Israel.
  Forøvrig: Det har ALDRI i historien eksistert en palestinsk stat – ei heller en palestinsk hovedstad.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stiller en roboter spørsmål om den private rustningsindustrien, blir svaret:

Ikke gi den frie tøyler!

Forrige innlegg

Kulderekorder over hele USA.

Står vi overfor en ny mini-istid slik vi hadde på 1700-tallet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.