POSTED IN Krig-fred

Ikke utført av CIA, men ledet av dem:

Sabotasjeangrep inne i Russland.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Innholdet i denne artikkelen er egentlig svært eksplosivt og det forstår en hvis en stiller seg sjøl følgende spørsmål. Hva ville skjedd hvis Russland hadde gjort noe slikt inne i USA?

En trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hva konsekvensen av denne typen virksomhet kan føre til. Og det er nok grunnen til at ingen store medier bringer slik informasjon til befolkningen. Folk har ikke godt av å vite det. Noen vil synes det er for drøyt og noen kan til og med begynne å stille spørsmål?

Knut Lindtner
Redaktør

Rapport: CIA dirigerer sabotasjeangrep inne i Russland

Undersøkende journalist Jack Murphy rapporterer at angrepene blir utført av et ikke navngitt europeisk NATO-lands spiontjeneste

av Dave DeCamp

CIA har brukt et europeisk NATO-lands etterretningstjenester til å utføre sabotasjeangrep inne i Russland siden februarinvasjonen av Ukraina, rapporterte etterforskningsjournalist Jack Murphy lørdag, og siterer ikke navngitte tidligere amerikanske etterretnings- og militærtjenestemenn.

Jack Murphy

Rapporten sa at ingen amerikansk personell er på bakken i Russland, men at operasjonene ledes av CIA. USA bruker en allierts etterretningstjenester de kan skjule seg bak med plausibel fornektelse, og en tidligere amerikansk spesialoperasjons-tjenestemann fortalte Murphy at dette var en viktig grunn til at president Biden godkjente angrepene.

Murphy sa at han ikke navnga NATO-landet hvis etterretningstjenester ble brukt i rapporten fordi «det kan sette den operasjonelle sikkerheten til celler som fortsatt er i drift inne i Russland i fare.»

Rapporten dukket opp på Murphys personlige nettsted.

Ifølge rapporten har den skjulte kampanjen inne i Russland vært drevet i årevis. To tidligere militære tjenestemenn sa at NATO-landets spiontjenester hadde gjemt et lager med eksplosiver og utstyr i Russland for mer enn et tiår siden, og noe av dette utstyret har blitt brukt nylig.

En tidligere amerikansk tjenestemann for spesialoperasjoner og en annen fra USA som ble orientert om kampanjen, sa at CIA ikke ble involvert i NATO-landets operasjoner inne i Russland før i 2014. Første gang sovende celler kom inn i Russland, celler som ble ledet av både CIA og NATOs allierte spiontjeneste var i 2016. Det kom flere inn i landet i årene etter.

NATO-allierte ga disse undercover-operatørene historier for å forklare deres tilstedeværelse i Russland og dokumenter for å støtte dem. Rapporten sa at rundt den tiden Russland invaderte Ukraina den 24. februar, aktiverte NATO-alliertes spiontjeneste sine sovende celler inne i Russland ved hjelp av skjult kommunikasjon, og de var klare til å få ordrer om hvilke mål som skulle angripes.

Det er ikke klart hvor mange angrep de sovende cellene har vært ansvarlige for, men det har vært en rekke mystiske eksplosjoner ved russiske militæranlegg, kraftverk og jernbaner siden invasjonen. Rapporten antydet at sabotørene kunne ha stått bak en aprilbrann ved forskningsinstituttet til Russlands luft- og romfartsforsvar, som drepte over 20 mennesker.

Sabotasjeoperasjonene som CIA fører tilsyn med krever et «presidential finding» (skjult presidentordre, red.). President Obama signerte en slik han forlot embetet, en ordre som tillot skjulte handling mot Russland på grunn av påstander om at Moskva blandet seg inn i valget i 2016, en påstand som aldri har blitt bevist.

Cybervåpen er vanligvis definert som en malware-agent som brukes for militære, paramilitære eller etterretningsmål som en del av et nettangrep. Wikipedia 

I følge The Washington Post tillater Obamas funn «planting av cybervåpen i Russlands infrastruktur, den digitale ekvivalenten av bomber som kan detoneres hvis USA befant seg i en eskalerende krig med Moskva.» Murphy siterte en tidligere CIA-tjenestemann som sa at ordren også tillot sabotasjeoperasjoner mot Russland, selv om andre tidligere tjenestemenn han snakket med sa at de nåværende operasjonene ville ha krevd en endring eller et helt nytt ordre.

En CIA-talsperson benektet påstandene i rapporten, men Murphy påpekte at spionbyrået lovlig kan benekte eksistensen av sine hemmelige operasjoner.

CIA som leder sabotasje inne i Russland risikerer en stor eskalering mellom NATO og Russland og kan føre til en kjernefysisk eskalering. Ukraina har nylig trappet opp sine egne angrep innenfor russisk territorium, og ifølge The Times støttet Pentagon stilltiende nylige droneangrep som traff flybaser dypt inne i russisk territorium, noe som øker risikoen for eskalering.

I sitt notat på slutten av rapporten sa Murphy at han publiserte historien for å informere publikum. – Den russiske regjeringen vet faktisk godt hvem som sponser disse sabotasjene. Dessuten vil etterretningsmiljøet at de skal vite det. De eneste som ikke blir informert er befolkningen. Den er uvitende om skyggekrigen som finner sted bak kulissene, skrev han.

Murphy sa at artikkelen «gikk gjennom en kraftig faktasjekkingsprosess, og ble ansett som mulig å publisere som de strategiske bombingene av Laos og Kambodsja eller CIAs hemmelige dronekampanje i Pakistan.»

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Linker i artikkelen

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  29 desember 2022 9:44

  Derimot vert me rikeleg fora med artiklar om kor forferdeleg Russland oppfører seg. Tenk at Russland til og med går laus på infrastruktur!

  No kjem det for ein dag at Kiev-styret kutta vassforsyningane til Krim før 24.2. Tenk det! Ukraina var ikkje so uskuldsreint likevel.

  Vesten har større omsut for Nato sitt rykte enn for ukrainske liv. Difor fantaserer Nato meir om å vinna krigen enn om å få slutt på krigen. Korleis går det med Nato om Russland ikkje taper militært?

  Svar
 • Dette minner sterkt om de massive sabotasjeaksjonene som CIA gjennomførte enten direkte eller via agenter i Øst-Berlin med målsettingen å få østtyskerne til å gå imot sin egen regjering. Sabotasjeaksjonene var en viktig årsak til at muren ble bygget.

  Svar
 • På nettet skrives det at et av baltikum landene er mest sannsynlig landet som utfører sabotasje angrepene og Polen følger deretter. Nato vil at Russland vet hvilke land det er og slår 2 fluer i en smekk med det. Nato kan utnytte det innestengte hatet mot okkupanten etter 46 års okkupasjon. Hatet kan også være en god motivator til handling når det får lov. Alle okkupanter har sine kompradorer, angivere og Rinnanbander som de undertrykt ønsker å hevne. Sabotasjene kan provosere Russland til å angripe landet og da kan Nato angripe Russland bredt.

  Svar
 • Hvilket motangrep kan vi nå regne med?
  Sverige og Finland er feks ikke medlemmer av NATO, men landene er likevel involvert i krigføringen i Ukraina når det bla gjelder våpenforsyninger.
  Og norske gassrørledninger er selve livsnerven til UK og EU når det gjelder tilførsel av energi i disse tider.

  Svar
 • Påkkahåntas
  29 desember 2022 14:34

  La indianere innelåst i sine reservater i USA organisere seg å begynne frigjøringskamp mot undertrykkerne. Driv sabotasje. Gi dem økonomisk, info -og teknisk støtte. Oppfordre til løsrivelse. Indianerne er fanger i hht. lover og regler fangevokterne har vedtatt. Man må ikke la USA ha monopol på å stifte kriger og uro rundt i verden. La dem smake sin egen medisin.

  Svar
 • Israel har begynt å sende våpen til Ukraina. At Netanyahu er opprinnelig polsk er ikke årsaken. Våpenforsendelsene startet før Netanyahu sin nye regjering.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stiller en roboter spørsmål om den private rustningsindustrien, blir svaret:

Ikke gi den frie tøyler!

Forrige innlegg

Kulderekorder over hele USA.

Står vi overfor en ny mini-istid slik vi hadde på 1700-tallet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.