POSTED IN Krig-fred, USA

Gammel lærdom gjenoppfriskes av USA.

Når det går dårlig hjemme: start en krig!

14 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

LITAUEN, EU-SANKSJONER OG USA                         

Einar Magnus Ødegård, oberstløytnant ute av tjeneste. 

En historisk lærdom er at når et land har store indre problemer starter statsledelsen en krig.    

Litauens nekt av jernbanetransport fra Russland til enklaven Kaliningrad er begrunnet i samsvar med EUs sanksjoner mot Russland på grunn av den spesielle militære operasjon i Ukraina.  Argumentasjonen er så løgnaktig som bare mulig, fordi USA styrer Litauens utenrikspolitikk.
   

Umiddelbart etter nektelsen av jernbanetransporten rykket talsmann for USAs utenriksdepartement Ned Price ut, og kunngjorde at et russisk militært angrep på på Litauen ville utløse artikkel 5 i NATO-traktaten: Angrep mot ett medlemsland betyr det samme som angrep mot alle, ‘og USA står sammen med Litauen’.

Kaliningrad is used to watch NATO operations, and Russia frequently threatens to place weaponry - NewsBharati

Litauens stans av jernbanetransport fra Russland til Kaliningrad kan bare forklares med at USA nå ønsker at Russland lar seg provosere til å starte en militær operasjon mot Litauen for å åpne for jernbanetransporten.   La oss se på den geopolitiske sammenheng i saken. 

Litauen har i flere år hatt diplomatisk forhold til Kina. Fra 2021 frem til nå er imidlertid det vesle baltiske landet blitt drevet frem av USA som en spydspiss for Taiwan mot kinesisk og russisk innflytelse ved amerikanske investeringer og sannsynlige rikelige bestikkelser til makthaverne i stil med USAs mange måter å drive undergraving av andre lands styresett, for å fremme sine egne utenrikspolitiske interesser.    

Litauens utenriksminister Landsbergis har lenge ført en ondartet ordbruk mot Kina og Russand, og 21. november 2021 åpnet Taiwan et ‘Representasjonskontor’ i hovedstaden Vilnius. Den kan sammenlignes med en ambassade, og har utløst store protester fra Kina.  
   

Kinas mangeårige hersker Chiang Kai Cheks flyktende masser dro i 1948 etter krigstapet mot Maos revolusjonære styrker i Kina, til Formosa for å videreføre rollen som Republikken Kina med Taiwan som nytt navn på øya.   

Taiwans nåværende styre fører en aggressiv politikk mot Kina båret oppe ene og alene på amerikanske bajonetter og dollar, mest synlig ved USAs Stillehavsflåte som alltid har en hangarskipsgruppe seilende ikke langt fra den kinesiske utbryterøya.

Carrier Strike Group – Wikipedia
USA har alltid minst en slik gruppe utenfor Kinas kyster. Hva ville USA gjort med en slik kinesisk gruppe utenfor California?

   

Samtidig med at Litauen startet sin kampanje for Taiwan, skjedde det samme der til fordel for Litauen. Alt synes styrt av USA, da de angjeldende stater ikke har annet felles enn at de er under sterk innflytelse av USA med amerikanske dollar som virkemiddel der korrupsjon synes akseptert som selvfølgelig.   Imidlertid har ikke Litauen lyktes med å åpne et representasjonskontor i Taipei, mest sannsynlig etter kinesisk påvirkning.      

At USA på grunnlag av sammenhengen mellom USA, Taiwan og Litauen nå ønsker å starte en 3. verdenskrig ved å provosere Russland i Litauen, harmonerer med Washingtons grunnleggende politikk:    En krig i Europa mot Russland eller i Asia mot Kina, vil tjene USAs interesser.
 

Ved å anvende et problem i småstatene som årsak åpnes muligheten til en verdenskrig, jfr. Ned Price’s ord. Den vil flytte oppmerksomheten fra USAs økende inflasjon og truende økonomiske tilbakegang til kamp mot sine påståtte fiender mot verdenshegemoniet. En krigsøkonomi vil sette hele USAs folk i arbeid ‘for en nasjonal sak’. 
   

Den historiske lærdommen om at indre problemer løses ved en krig er igjen bekreftet. Russlands reaksjon på den amerikanske provokasjonen avgjør den videre utvikling.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

14 kommentarer. Leave new

 • Et genialt sjakktrekk fra NATO ! Nå får de den krigen de har drømt om direkte mellom NATO og Russland, med fare for spredning og atomkrig. Det er all grunn til å gratulere !!! Verden ledes av idioter.

  Svar
  • Tja, kanskje det går slik. Likevel, Russlands statsledelse tror jeg er for klok til å gå på den limpinnen.
   I dag 23. juni 0900 norsk tid kom et stort oppslag med røde bokstaver på Bloomberg fra USA, økonomikanalen: Tyskland har satt inn trinn 2 av 3 på krisehåndteringen av gass. Ingen annen TV-kanal har meldt det samme, som betyr at EU er livredd for at panikk om gassituasjonen skal bre seg.
   Russlands sterke kort overfor EU er GASS, til en viss grad olje. Det kan se ut som om russerne lar EU spille ut alle sine kort om våpen til Ukraina før de viser hvem som har den reelle styrke. Ved å redusere eller fullstendig stoppe gassflommen til EU bør Russland kunne presse fiendene sine til å bli passive for å slutte med våpenleveranser til Ukraina.

   Svar
 • De «gale» på toppene (NATO, WEF, NED; FN, WHO osv.) skal ha sin ww III, planlagt av frimurer og sørstatsgeneral A. Pike som en «kopi» av ww I og II, også planlagt av ham på slutten av 1800 tallet.
  Disse «slangemenneskene» kommer ikke til å gi seg før de er utryddet fra jordens overflate, de SKAL styre verden, okke som ser det ut til.
  Det er ikke nok at de «eier» 90% av planetens råvarer, de må «eie» befolkningen også.
  Dessuten ser det ut til at de elsker å gjøre blodoffer til sin «gud» (Satan), det er mange millioner, som opp gjennom historien har oppdaget dette, de siste nå er Ukrainere som dør som fluer på deres «alter».

  Svar
  • Nämen Per J,igår var det Pilgrim Socety,stiftet 1902,idag er det slangemennesker (reptiler og A Pike på 1800 tallet.Nei nå synes jeg du skal ta deg en pause eller flytte til det alt mediet som liker å holde seg med alle disse merkelige teoriene.Jeg synes nå det er en stigende tendens her at det oftere og oftere kommer teorier som hörer til på de sidene som mest er til for å fordumme.Det er nesten så man lurer på om det er Derimot de önsker å skade med sin useriösitet.

   Svar
 • Sitat: En krigsøkonomi vil sette hele USAs folk i arbeid ‘for en nasjonal sak’.
  Er det mulig å få til en slik effekt som dette i en situasjon med energimangel og skyhøye energipriser i USA? Dessuten er mange i USA negative til nye krigseventyr etter erfaringene med krigen i Irak og antall døde og skadde amerikanere fra denne krigen.

  Svar
  • Hvis krigen blir stor nok med amerikanske avdelinger i et utland, vil myndighetene som i 2.VK spille på nasjonale følelser. Krigsindustrien vil tjene penger, arbeidsfolk vil bli rikelig betalt for innsatsen når regjeringen slipper løs krigsøkonomien, og slik vil alle tro at alt er bare vel med USA.

   Svar
 • Jeg tegner herved et abonnement på derimot no, uten forpliktelse til kommentarer.
  Rolf Fatland, Postdamveien 14, 1164 Oslo

  Svar
 • Hvorfor stengte ikke Litauen av transporten før nå ?

  Svar
  • Fordi USA ikke krevet det før nå. Kanskje de hadde behov for litt tid til å flytte tropper og utstyr på plass?

   Svar
 • Northern Light.
  24 juni 2022 13:59

  Russland advarer om en «ikke-diplomatisk» respons på Kaliningrad-blokaden.

  I løpet av den siste uken har Litauen implementert et forbud mot ulike transittgods som går til Russlands vestlige enklave Kaliningrad, for å overholde EUs sanksjoner mot varer og gods som kull, avansert teknologi, metaller og byggematerialer.

  «Når det gjelder responstiltak, blir mulige tiltak i et interdepartementalt format,» sa talskvinne for utenriksdepartementet Maria Zakharova til statseide TASS. «Både Litauen og EU, via sine ambassader i Moskva, ble fortalt at slike handlinger ikke tillates, og at tiltakene oppheves så situasjonen er tilbake til en lovlig og legitim kurs. Hvis dette ikke blir gjort, så selvfølgelig , og dette ble understreket på alle nivåer i Moskva, vil gjengjeldelsesaksjoner være uunngåelige».

  «På spørsmålet om hva de vil være, og vil de være utelukkende på det diplomatiske planet? Svaret er nei. De vil ikke være på det diplomatiske planet, men på det praktiske planet,» la hun til. EUs tiltak som implementeres fra Vilnius markerer et klart brudd i en tre tiår lang traktat som har vært i kraft.
  Kaliningrads guvernør Alikhanov har allerede oppfordret russiske føderale myndigheter til å forberede tiltak mot Litauen etter transittforbudet. Ifølge Zakharova kan imidlertid denne «tit-for-tat» bli litt mer eksplosiv enn Litauen regnet med.

  Onsdag sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov at selv om det er «for tidlig» å diskutere mulige svar fra Kreml, diskuteres «konkrete tiltak» som svar på sanksjonene. «Det er ikke noe standard format på mottiltak, her er det viktigste for oss å reagere på slike uvennlige skritt, og ikke overholde noen tidsfrister,» la han til.

  I tillegg uttalte Leonid Slutsky på Onsdag, leder av statsdumaens komité for internasjonale anliggender, at en mulig reaksjon på Kaliningrad-restriksjonene kan være å isolere Litauen fra det felles strøm-forsyningssystemet mellom Russland, Hviterussland og de baltiske statene, ifølge Interfax. Slutsky la til at et annet mulig svar kan være å forby transitt av litauiske lastebilsjåfører gjennom Russland ifølge Jerusalem Post.

  Fra Zero Hedge, publisert 24.06.2022, skrevet av Taylor Durden.
  Oversatt fra engelsk, Linker, og link til traktat i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Russia Warns Of ‘Non-Diplomatic’ Response Over Kaliningrad Blockade.

  Svar
 • Det ryktes at Litauen har snudd,de fryktet at russland ville stenge denne korte grensestrekningen mot Polen.
  Ellers så skal vel de neoliberale ut og banke opp folk i gatene i USA denne helgen,de er rasende fordi de har mistet et prevensjonsmiddel.

  Svar
  • Det er vel også sånn at legemiddelindustrien og planned parenthood international er rasende på höyesteretts avgjörelse om nei til fri abort,nå må de finne fostre å forske på annetsteds.Dessuten har de jo sponset denne bevegelsen og tapt penger de har stjålet fra andres slit.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Står Tyskland overfor en gedigen politisk snuoperasjon?

Vekk med grønn politikk og normalisering av forholdet til Russland?

Forrige innlegg

Etter måneder med fake news kommer nå snuoperasjonen i de vestlige mediene:

Tysk journalist: Russland har vunnet krigen!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.