POSTED IN Endring av politikken, Venstresiden, Virkelighetsforståelse

Gamle pasifister roterer i graven.

Skjønner SV hva som skjer i verden?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

OM SV og den tredje verdenskrig

Jan Hårstad

For gammelkara i SV var det deres livs politiske sjokk at SV i 1999 gikk inn for Nato-bombing av Jugoslavia.

Veteran Hartvig Sætra gjorde en kjempeanstrengelse i Friheten på å forklare innholdet i Balkankrigen. Hans artikler burde vært samlet i et hefte og spredt.

Hartvig Sætra var en nordnorsk skribent som skrev mye i avisene Dag og Tid og Friheten.  Wikipedia

Bortsett fra Irak-krigen av mars 2003, har SV støttet opp om alle Natokriger som har pågått i de siste tyve årene og som har lagt det ene land etter det andre i ruiner og frambrakt millioner på millioner av flyktninger. Når så har skjedd dukker det også opp SVere i rollen som superhumanister – alltid karrierefremmende i Norge – som skal reparere de skadene som krigsSV har vært med på å frambringe. Et massivt hykleri naturligvis, men sånn er politikk.

I dag er da forsvaretsforum.no begeistret for at SV-budsjettet er strålende for Nato-hæren. «Hæren. Heimevernet, Kystvakten er VINNERE i SVs alternative budsjett.» Vi bør kanskje erindre at SV startet opp som et anti-atomvåpen parti mot krig og for nedrustning. Det er naturligvis lenge siden.

Nå heter det i deres budsjettdokument av 15 november: «Vi vil beholde Andøya flystasjon som base for overvåkningsflyene, og styrke sjøforsvaret og kystvakten som er avgjørende for SUVERENITETSHEVDELSE og beredskap i NordNorge og i havområdene våre.»

Poenget er at i de siste fem årene har Norge på disse områdene drevet med en massiv SUVERENITETSAVSTÅELSE.

Alle baser fra Trøndelag til Kirkenes er ombygget for å føre en omfattende krig mot Russland. En må nesten være en slags tomsing for ikke å ha oppfattet at USA vil ha en atom ubåthavn i Tromsø og lange flystriper på basene som skal brukes av de tyngste atombombefly som Nato har: B-52.

chessboard with chess pieces
Alle som spiller sjakk vet at bønder kan ofres for å få en strategisk fordel. Er Norge USAs bonde på det globale sjakkbrettet?

Hæren legger nå miner bare 2-3 kilometer fra Russergrensa.(thebarentsobserver.com)

Alt dette blir helt uforståelig om man ikke setter det i sammenheng med den militære utviklingen i Baltikum-Polen og Ukraina. Alle disse nevnte regionene overlesses med Natos aller fineste våpen og inkludert i dette er atomraketter.

Med finansiering fra Nato skal Polen snart ha 250 000 soldater og alle skriker nå om mere Natokrigsengasjement mot den onde diktatoren Lukasjenko. Alle stater som skal ødelegges forutsetter et år med demoniseringshat i massemedia. Slik var det med dem alle. 

Milosovic, Saddam. Assad og Gadaffi og nå også Putin.

Så mislykket som alle USAs SV-kriger har vært, ser Pentagon det slik nå at USAs proxyer og allierte må ofres i bakkekrigen. I forreste linje skal det ikke stå amerikanere.

Fra kuppet i Kiev i 2014 har USA levert 2,5 milliarder dollar til militære formål til Ukraina. Søndag 14 november kom årets fjerde våpenforsendelse på 80 tonn ammunisjon til en pris av 80 millioner dollar. I Pentagons 2022 budsjett skal Ukraina få 300 millioner dollar. Og våpnenes kvalitet stiger: Bayraktardroner og Javelin anti-tank missiler.

Når HvitRussland og Russland avholdt i september øst for Ukraina, Zapadøvelsen,var det for å forberede seg på at den oppmoderniserte ukrainske Nato-hæren ville innvadere Donetsk og Lugansk. Attpå til sender USA-Nato noen av sine kraftigste krigsskip som en armada inn i Svartehavet.

Krigen mot Russland vil skje synkronisert fra tre angrepsregioner. Fra NordNorge, fra Polen-Baltikum og fra Ukraina.

Helt åpenbart er det slik at USA er i et slikt dramatisk forfall økonomisk og sosialt at de gale propagandister for denne nye krigen tror den skal redde USA fra et sammenbrudd.

Veteran neo-con på asiatimes, David P.Goldman, skriver uopphørlig at de er «crazy» men ingen ser ut til å høre på han. Jens Stoltenberg markedsfører nå den tredje verdenskrig. Sammen med SV.

Forsidebilde: Raph Howald

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • SV vil antagelig gå i mot kriger (kun) hvis militære aktiviteter blir tatt med i CO2-regnskapet, og stoppes av den grunn. Før det vil de gjerne være med å ‘ bombe for fred.’

    Svar
  • Nei, da må man helt tilbake til Finn Gustavsen. Hanna Kvanmo gjorde en god figur.
    Hvor det som tydelig med oppbygningen av flankene har man hatt flere år på å bivåne utviklingen av
    Det er grotesk i all sin gru.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tall fra mange land: Vaksinene har svært liten effekt.

Sykdommen gjenoppblomstrer som en sesonginfluensa.

Forrige innlegg

Statistikk kan misbrukes

SANNHETEN KOMMER I KAPP

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.