POSTED IN Norge, Virkelighetsforståelse

G-20 møtet i Indonesia:

Vesten taper propagandakampen mot Russland.

0
Print Friendly, PDF & Email

Russland har flere våpen enn de militære selv om de også er fullstendig overlegne i Ukraina militært. Kanskje det er energi og mat som er de viktigste våpnene Russland har i propagandkrigen som pågår med vesten. På G-20 møtet i Indonesia er dette kommet tydelig til uttrykk. Brasil er mere interessert i billig russisk diesel enn fordømmelser som ikke fører til noe for landet.

En skal ikke løfte blikket for å se hva som skjer når en taper virkeligheten av syne, slik tilfellet er for Tyskland. I stedet for å kjøpe billig russisk gass gjennom North Stream som står ferdigstilt etter Tysklands ønske, sanksjonerer Tyskland Russland – tror de. I virkeligheten sanksjonerer de seg selv. De mister livsviktig energi og sanksjonene fører til en voldsom prisstigning på olje, kulle og ikke minst gass. Dette gir Russland store inntekter.

I en verden med energiknapphet kan en ikke sanksjonere verdens største energileverandør. Brasils president har skjønt dette. Det utrolige er at en ikke forstår det i Nato-området. Derfor taper «vesten» propagandakrigen globalt.

Knut Lindtner
Redaktør

EU beklager tapet «kampen om narratives» på Ukraina


«Det globale sør» vil ikke slutte seg til Vesten i sin straffeaksjon mot Russland, sa EUs toppdiplomat.

Mange G20-diplomater er mer opptatt av sine egne nasjonale interesser enn å straffe Russland med økonomiske sanksjoner for å angripe Ukraina, har EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sagt. Han hevdet at Vesten ble anklaget for dobbeltmoral og ikke hadde klart å vinne en «kamp med fortellinger» i forhold til Ukraina.

Josep Borrell Fontelles – Wikipedia
Josep Borrell Fontelles er en spansk politiker. I juni 2018 ble han utenriksminister i regjeringen ledet av statsminister Pedro Sánchez. Han er fra 1. desember 2019 Den europeiske unions høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk. Wikipedia

«Den globale kampen om fortellinger er i full gang, og foreløpig vinner vi ikke,» sa Borrell søndag i et blogginnlegg som beskrev sin deltakelse på forrige ukes møte med G20-utenriksministre i Indonesia. Løsningen, sa han, er å «engasjere seg ytterligere for å tilbakevise russisk løgn og krigspropaganda».

Noen G20-diplomater, beklaget Borrell, var mer bekymret for «konsekvensene av krigen for seg selv» enn å gå etter den antatte skyldige.

Andre «klager på «dobbeltstandard» eller ønsker rett og slett å bevare sitt gode bilaterale forhold til Russland».

Han sa at G20-ministre fra «det globale sør» i prinsippet var enige i målet om å beskytte Ukrainas territorielle integritet, men avviste å støtte den vestlige responsen. Den anti-russiske kampanjen ledet av USA innebærer å bevæpne Ukraina med stadig tungere våpen, og sanksjonere Russland med forventning om at det vil falle under press på grunn av militær og økonomisk skade. Washington har erklært et «strategisk nederlag» av Moskva som sitt endelige mål i Ukraina.

Russland sa at dens militære operasjon var et spørsmål om nasjonal sikkerhet og ville bli videreført. Sanksjoner har så langt ikke klart å utløse en kollaps av den russiske økonomien, i motsetning til hva noen vestlige politikere hadde håpet på. Borrell gjentok påstandene om at Russland var ansvarlig for høye globale energi- og matpriser – noe Moskva benekter – og uttalte at bruk av makt ikke skulle normaliseres eller tolereres.

Økningen i energipriser har angivelig gjort det mulig for Moskva å hente rekordinntekter fra oljehandel med nasjoner som Kina og India.

Russland sendte tropper inn i Ukraina 24. februar, med henvisning til Kievs manglende gjennomføring av Minsk-avtalene, designet for å gi regionene Donetsk og Lugansk spesiell status i den ukrainske staten. Protokollene, meglet av Tyskland og Frankrike, ble først signert i 2014. Den tidligere ukrainske presidenten Petro Porosjenko har siden innrømmet at Kievs hovedmål var å bruke våpenhvilen til å kjøpe tid og «skape mektige væpnede styrker».

I februar 2022 anerkjente Kreml Donbass-republikkene som uavhengige stater og krevde at Ukraina offisielt erklærte seg som et nøytralt land som aldri vil slutte seg til noen vestlig militærblokk. Kiev insisterer på at den russiske offensiven var fullstendig uprovosert.

https://www.rt.com/news/558748-borrell-g20-russia-sanctions/

Forsidebilde: Quino Al

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dette er en del av vestens kommende krise:

Når diskusjoner blir omdefinert til konspirasjonsteorier og en ikke får tilsvarsrett.

Forrige innlegg

Er det en tilfeldighet at store landbruskområder i Nederland legges brakk?

Har det med klima eller Bill Gates å gjøre?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.