POSTED IN Endring av politikken

Er det en tilfeldighet at store landbruskområder i Nederland legges brakk?

Har det med klima eller Bill Gates å gjøre?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

BILL GATES OG DEN NEDERLANDSKE MINISTEREN FOR NITROGEN HAR BLITT MEDEIERE I EN STOR NEDERLANDSK MATBUTIKKKJEDE.

Av Silviu Costinescu.

Minister for natur og nitrogenpolitikk, nærmere bestemt. Det er en offisiell stilling i Nederland. Og den stillingen er akkurat nå besatt av Christianne van der Wal-Zeggelink, fra den superrike van der Wal-familien. Hennes ektemann, Piet van der Wal, er arving til Okke van de Wal og bror til Bouke van der Wal. De er kjent for å eie en enorm supermarkedskjede som heter Boni, men få mennesker vet at de også har investert stort i Picnic, en stor dagligvareforhandler i Nederland, som er i ferd med å ekspandere i Tyskland også, noe som er bekreftet av RTL.

Og enda færre vet at Picnic kjøper direkte fra en eksisterende supermarkedskjeden Boni, noe som sparer dem for drifts-kostnader. Å ikke ha butikker sparer dem mye tid på distribusjon og leie, som de kan bruke til fordel for forbrukerne. Så enten du kjøper fra Boni eller Picnic, kjøper du fra den nederlandske nitrogen-ministeren. Jeg kan ikke tro at jeg nettopp skrev denne forrige setningen, men det er riktig.

Men i september 2021, etter å ha investert omtrent en halv milliard dollar, har hovedinvestoren i Picnic blitt ingen ringere enn Bill Gates. Den slags penger kjøper deg tilgang til hva som helst. Det nøyaktige beløpet som Gates betalte, er ukjent. Men de sto for størstedelen av investeringene, sier administrerende direktør Michiel Muller i et intervju. Gates Foundation fikk selskap av tidligere investorer som, som NPM Capital, De Hoge Dennen og Hoyberg.

Som et resultat har Piknik passert Jumbo på det nederlandske online dagligvaremarkedet, med Jumbo som hadde omtrent 1/3 av markedet for bare noen år tidligere. De har blitt anklaget for brudd på flere nederlandske arbeids-lover. FNV sa torsdag at de ville stille Picnic for retten for å nekte å betale ansatte i henhold til den landsomfattende supermarked-lønn og vilkårs-avtalen.

Vi må akseptere i Vesten at vi kommer til å bli litt fattigere, sier den nederlandske statsministeren Rutte. Rutte er tilbake som Nederlands statsminister, og dermed wan der Wal’s sjef.

NEDERLANDS UTLANDSHANDELSMINISTER OG BILL GATES I SAMTALE OM SAMARBEID MELLOM NEDERLAND OG GATES FOUNDATION.

Fra European Seed, 30. april 2018.

«Den nederlandske ministeren for utenrikshandel og utviklingshjelp Sigrid Kaag møtte Bill Gates, Bill & Melinda Gates Foundation på Verdensbankens møte våren 2018 i Washington DC. Bill Gates uttrykte sin takknemlighet for at det nederlandske utviklingsbudsjettet «går tilbake i riktig retning». Begge deler visjonen om at privat sektor kan gi et sentralt bidrag til å nå bærekraftsmålene. Videre samarbeid ble diskutert, for eksempel på områdene landbruk og helsevesen.»

Fra Tap News, publisert 11 Juli, skrevet av Silviu Costinescu.
Oversatt fra engelsk, redigert og forkortet, det anbefales å lese hele artikkelen med linker.
Orginalartikkel: Bill Gates and the Dutch Minister for Nitrogen just partnered in a major food retail company.

Kommentar: 

En stor del av matproduksjonen i Nederland legges ned, og store beitemarker legges brakk, og GMO-matproduksjon skal starte i gigantskala i USA av Gates, som er blitt medeier i Nederlands største matvarekjede som også trolig skal selge Gates GMO-mat? Det må være lov å stille spørsmål om dette når Gates tidligere også har vært i samtaler med Nederlands minister for utenrikshandel om samarbeid på området landbruk. Dikterer mogulen Gates Nederlands og EUs landbrukspolitikk for å selge sin GMO-mat i EU?

Oversettelse og kommentarer av Northern Light . Artikkelen er noe forkortet og hentet fra derimot.no sin kommentarspalte

Forsidebilde: no one cares

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Svar
 • Nå brenner en Picnic, så det er jo gledelig.
  Rutte, som Trudeau og Ardern og kronprinsen m.fl., er YGL-trente. Svik mot land og folk er det eneste en kan regne med fra sånne, brutal vold mot folket til og med. Men de opererer ikke alene, noen gjør arbeidet, og kanskje de gjør det med glede, nemlig politiet. I full rustning i krig mot folket. En skammelig sort når de opptrer som bøller.
  Hollandsk politi skyter med skarpt mot en ubevæpnet 16-åring i traktor og påstår løgnaktig at det er i selvforsvar. For flere månder siden ble en fredelig demonstrerende sivil angrepet av en politihund og stygt skadet av bitt. I Holland. Et land det er naturlig å sammenligne seg med.
  Selv Hollands hær er NWOs leiesoldater og rykker ut med tanks. Mot folket.

  Svar
 • Northern Light.
  13 juli 2022 15:29

  CDC: 80 % av urinprøver inneholder det kreftfremkallende glyfosat ugrasmiddellet Roundup.

  Ny forskning på oppdrag fra US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har funnet ut at nesten alle har det kreftfremkallende stoffet glyfosat i kroppen, en av hoved-ingrediensene i Roundup-ugressmiddelet. Forskerne bak den nye studien kalte det en «foruroligende» og «bekymringsfull» oppdagelse, og fant at 1885 urinprøver samlet inn fra 2310 mennesker i Amerika som er representative for USAs befolkning som helhet testet positivt for glyfosat.

  Nesten 33 prosent av prøvene kom fra barn helt ned til seks år, noe som tyder på at selv små barn blir utsatt for det dødelige kjemikaliet, sannsynligvis fra å spise forurenset mat, drikke forurenset vann og leke i det kjemikaliegjennomvåte gresset på skolen eller den lokale parken. Monsanto, den opprinnelige produsenten av glyfosat, har visst i flere tiår at kjemikaliet forårsaker kreft.

  I mange år nå har forskere slått alarm om glyfosats gjennomgripende tilstedeværelse i stort sett alt, så vel som dets ekstreme giftighet. Regjeringen har frem til nå lukket øynene for sannheten. Først nylig begynte CDC å undersøke omfanget av disse påstandene, og oppdaget at de var helt riktige.

  «Jeg forventer at erkjennelsen av at de fleste av oss har glyfosat i urinen vil være urovekkende for mange mennesker,» sa Lianne Sheppard, professor ved University of Washingtons avdeling for miljø- og arbeidshelsevitenskap. «Takket være denne nye forskningen vet vi at en stor del av befolkningen har det i urinen». Mange vil tenke på om det også gjelder dem».

  Glyfosat ser ut til å samle seg over tid i menneskekroppen, noe som forklarer økende konsentrasjoner av det i menneskelig urin. Sheppard er også en av ekspertene som hjalp medforfatter av en berømt 2019-analyse av glyfosat som fastslo at det forårsaker lymfekreft. Denne analysen tjener nå som bevis i en mengde rettssaker mot Bayer, som overtok Monsanto og eierskapet til glyfosat.

  I følge en annen artikkel publisert i 2017 av forskere fra University of California San Diego School of Medicine, har glyfosat blitt påvist i menneskelig urin i mange år. Over tid har imidlertid konsentrasjonen av det økt jevnt og trutt. Da denne studien først ble publisert, uttalte Paul Mills som ledet forskningen at det var et presserende behov for en grundig undersøkelse av virkningen av glyfosat på menneskers helse. Siden den gang har glyfosatkonsentrasjonene i menneskelig urin bare økt.

  Omkring 100 millioner kilo glyfosat blir sprøytet hvert eneste år på amerikanske åkre med regjeringens velsignelse. Kjemikaliet sprøytes direkte på genmanipulerte (GMO) avlinger som mais og soya, så vel som på ikke-GMO avlinger som hvete og havre som et tørkemiddel. «Mange bønder bruker det også på åkre før vekstsesongen, inkludert spinatdyrkere og mandel-produsenter», melder The Guardian. «Det regnes som det mest brukte ugressmiddelet i historien».

  Babymat er blant de matvarene som er mest forurenset med glyosfat på det amerikanske markedet, men alle typer mat som selges i Amerika inneholder mer enn sannsynlig det dødelige kjemikaliet. «Folk i alle aldre bør være bekymret, men jeg er spesielt opptatt av barn,» sier Phil Landrigan, som i årevis jobbet både ved CDC og Environmental Protection Agency (EPA). «Barn er mer utsatt for plantevernmidler enn voksne fordi de i forhold til kroppsvekten drikker de mer vann, spiser mer mat og puster inn mer luft. Barn har også flere år på seg til å utvikle sykdommer med lange inkubasjonstider som kreft. Dette er spesielt et problem med ugressmiddelet glyfosat».

  Fra The Guardian, publisert 9 Juli, skrevet av Carey Gillam.
  Oversatt fra engelsk, noe redigert. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel:‘Disturbing’: weedkiller ingredient tied to cancer found in 80% of US urine samples.

  Kommentar:
  Dette er også relevant også for Norge, for Roundup selges her fra Felleskjøpet til Bondekompaniet, i butikker og på nett. Mengden av kreftfremkallende stoffer i alle deler av produksjonsprosessen av mat er så høy at det må være tilsatt vel vitende at de er farlige, i gjødsel, sprøytemidler, og i ferdigmatindustrien.

  De finansielle eierne av selskapene som produserer gjødselen, sprøytemidlene og ferdigmat-selskapene er de enorme kapitalforvaltningsselskapene som BlackRock, som også er finansiell eier av den farmasøytiske industrien, som skal behandle alle som blir syke med sine medisiner. Vil de at vi skal gå rett fra middagsbordet til sykesengen?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

G-20 møtet i Indonesia:

Vesten taper propagandakampen mot Russland.

Forrige innlegg

Koker Nord-Amerika?

Eller er det NRK som bare forteller halve sannheten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.