POSTED IN Afghanistan, USA

Fullstendig mangel på fingerspitzgefühl?

USA vil fortsette bombingen i Afghanistan nå sammen med Taliban.

0
Print Friendly, PDF & Email

Etter 20 år med krig mot Nato/ USA tilbyr USA seg nå å hjelpe Taliban med bombing. Og så gjennomfører de et luftangrep som dreper en hel familie med mange unger. Det er en form for umusikalitet i alt USA nå foretar seg i Afghanistan. De er åpenbart både døve og blinde for hvordan deres hjelp fortoner seg overfor sine tidligere fiender (Taliban).

Og for å understreke sin vilje og evne til handling (bombing) dreper de 10 sivile, de fleste barn, dvs. helt uskyldige, i jakten på en selvmordsbomber.

Dette føyer seg inn i et mønster. Nylig besøkte visepresident Harris Vietnam og la ned blomster på et minnested der John McCain ble skutt ned da han bombet landet. Hun oppfattet åpenbar McCain som en helt. Men gjorde vietnameserne det? For de hadde laget dette minnestedet for å markere at de klarte å skyte ned flyet han satt i.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Taliban sier de ikke ønsker hjelp fra USA for å bekjempe ISIS-K

Milley uttalte tidligere at det er «mulig» at USA kunne samarbeide med Taliban mot ISIS-K

På fredag uttalte en talsperson for Taliban at gruppen ikke trenger hjelp fra USA eller noen andre land for å bekjempe terrorisme i Afghanistan.

TOLOnews on Twitter: "Anaamullah Samangani, a member of the Taliban's  political office speaking at the event in Kabul, said no countries should  attempt invading #Afghanistan. https://t.co/F1y2JMSWnU" / Twitter

Anaamullah Samangani

«Vi er fullt ut i stand til å sørge for sikkerheten i landet på egen hånd», sa Anaamullah Samangani, et medlem av Talibans kulturråd, ifølge TOLO News.  «Vi trenger ikke hjelp fra USA eller noen andre land til dette.»

Samanganis kommentar kom etter at USAs forsvarssjef General Mark Milley sa det var «mulig» at USA i fremtiden kunne samarbeide med Taliban mot den afghanske avleggeren av ISIS, kjent som ISIS-K. USA har tidligere gitt luftstøtte til Taliban mot ISIS-K.

Etter selvmordsbombingen ved Kabul lufthavn har USA gjennomført to luftangrep i Afghanistan mot mål som de hevdet var ISIS-K, men et av angrepene drepte 10 sivile. USA hevder at det andre angrepet drepte «ISIS-K planleggere», men ingen navn eller andre detaljer er blitt offentliggjort.

Disse luftangrepene ble satt i gang utenfor Afghanistan, noe som betyr at de kan fortsette, og Biden har truet med å utføre flere. Men uten samarbeid med Taliban ville flere luftangrep være et overgrep mot den nye afghanske regjeringens selvstendighet. Ytterligere luftangrep avhenger derfor av hvordan USA velger å forholde seg til den Taliban-styrte regjeringen.

Oversatt av Henning Nielsen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Motstandere av Covid-19 tyranniet organiserer seg.

Brannfolk og politi i Los Angeles danner motstandsgruppe.

Forrige innlegg

Noen har åpenbart skjønt det.

Danmark åpner helt opp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.