POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Fryktelige tap for Ukraina i Donbas.

Utstyret fra vest forsvinner underveis.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er også en kamp om realitetene i Ukrainakrigen. De store mediene har fortalt oss i snart et år at Putin er, syk gal eller isolert og vil bli kastet. De har fortalt oss Russland går tom for missiler og at Ukraina vinner. Bare vi fortsetter å sende våpen vil alt gå bra.

Realitetene er det motsatte noe de som er nøkterne kan se. Russland vinner krigen som til å begynne med var en krig mot Ukraina, men som har utviklet seg til en konfrontasjon med Nato. Nato tømmer nå våpenlagrene sine for tunge våpen, men Russland er ikke tomme for missiler.

Det er Ukrainas ungdom som må betale prisen for en hodeløs Nato-politikk som skulle føre til regimeskifte i Russland men som fører til regimeskifter i vest.

I stedet for å følge opp Minsk-avtalen som ville gitt en fredelig utvikling i regionen var Natos linje opprustning og folkemord i Donetsk. De som tror at Russlands krigføring dreier seg om imperialisme må lese seg opp på temaet.

USAs strategi dreier seg om det: Partering av Russland for å kunne plyndre landet for de enorme ressursene der (RAND-dokumenter og strategiske planer). I Øst-Ukraina lider nå den ukrainske hæren store tap og i stedet for en fremforhandlet fredsavtale med Russland risikerer de en partering av landet. Alt blir helt motsatt av Nato/USA hadde planlagt.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainske frivillige sier de var uforberedt på kampene rundt Bakhmut.

Ukrainerne har hatt store tap rundt den byen.

Av Dave DeCamp.

Ukrainske frivillige forteller i detaljerte kommentarer til The Times hvordan de var uforberedt på å kjempe mot russiske styrker nær byen Bakhmut i Donetsk fylke. Der har de to styrkene  stått fast i harde kamper i månedsvis.

Denne rapporten kom etter at den russiske Wagner-gruppen sa at de tok Soledar, en liten gruveby tre miles nordøst for Bakhmut. De ukrainske frivillige fortalte til The Times at det var meningen at de skulle holde linjen i området. Men de var ikke bevæpnet med noe av det avanserte utstyret som USA og NATO har pøst inn i landet.

«Vi hadde våre Kalashnikov-rifler og noen få granater, og det var alt», sier en av de frivillige.

«Om vi hadde hatt nattkikkerter eller noe liknende så kunne vi iallfall ha sett russerne».

De ble beordret til å trekke seg tilbake fra området. At Russland inntok Soledar kan føre til til at russiske styrker nå omringer Bakhmut.

Wall Street Journal rapporterte forrige uke at noen vestlige og ukrainske offisielle er bekymret over at Ukraina ofrer for mange soldater og ressurser på å holde fast på Bakhmut. 

De skriver: «Vestlige – og ukrainske – offisielle, soldater og analytikere er i stigende grad bekymret over at Kiev har tillatt seg å bli blandet inn i kampen om Bakhmut på russiske vilkår. 

De mister styrker de kan trenge til en vårlig offensiv, Men de klynger seg hardnakket fast til en by med begrenset strategisk betydning».

En ukrainsk kommandant fortalte til The Journal at de ikke kan tåle disse tapstallene. 

«Så langt har innsatsen med våre liv mot russiske liv vært til fordel for russerne. Dersom dette fortsetter må vi trekke oss ut», sa han.

Det er uklart hvor mange ofre det har blitt i krigen. Begge sider kommer med totalt forskjellige anslag. 

Formannen for Joint Chiefs of Staff, general Mark Milley, påsto I November at både de russiske og de ukrainske styrkene hadde hatt tap på «vel over « 100 000 ofre, inkludert både død og sårede.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Rob Nordmann
  19 januar 2023 5:27

  Så kommer spørsmålet, hvor ender dette utstyret opp? Afghanistan, Tyskland, Frankrike eller i afrikanske land?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 januar 2023 9:36

  Det var i over 50 år semje i Noreg om å forby våpeneksport til land i krig. Semja heldt so lenge angriparen var vestleg.

  Når Russland vert provosert til angrep, vert det over natta full semje i stortinget om å oppheva forbodet. Eg er ikkje imponert. Trist at Raudt er med på ferda. Våpenindustrien blømer, Huitfeldt hoverer og drepinga held fram.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   20 januar 2023 17:14

   Korrekt Torfinn. «Det var i over 50 år semje i Noreg om å forby våpeneksport til land i krig.»
   Ja, alle sto på våpen-eksport regelen fra 1959. Det er interessant å se på NRK TV fra 22 februar 2022, kvelden etter at Russland invaderte. ABSOLUTT ALLE partier på Stortinget foresvarte denne politikken, helt soleklart. – SÅ kom de på glid … Og NÅ Mener de alle det motsatte. Hva skjedde, hvem dro i spakene? Har noen analysert denne glideflukten som endte i totalt prinsipp-falitt?

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 januar 2023 11:36

  NRK 1-programomtale 19.1.:

  «Wagner-gruppen fremmer Putins interesser om å destabilisere vesten og orkestrere en ny kald krig.»

  Kunne resten av Nato greidd det betre? Russland-hatet vert kledd ut som nøktern og uomstridd informasjon.

  Kan me neste veke få eit program om USA si interesse for å destabilisera og øydeleggja Russland? Der finst det nøktern og uomstridd informasjon.

  Svar
  • NRK er helt pravda, og de ansatte er nesten helt komiske Ali; matoppskrifter klarer de å presentere sannferdig, men ellers er det dårlig.

   Svar
 • Stoltenberg eier ikke skam med sin løgnaktighet og taler i Davos med hakk-i-plata-løgnene om «demokrati» og «våre verdier». En skam for Norge, den mannen. Gi ham fredsprisen så Norge driter seg så ille ut at nordmenn kjenner stanken sjøl. Et av Zelensky avskaffet demokrati og Banderas verdier er det skattebetalerne skal sponse. Uten å bli spurt. 60% tyskere og østerrikere sier nok er nok. Men Jens sier:
  «Dette er en kamp for våre verdier, dette er en kamp for demokrati,og vi må bevise at demokrati vinner over tyranni og undertrykkelse.»
  En aldeles ulidelig skam for Norge, både han og søsteren. Fysj!

  Svar
 • Men Jens sier:
  «Dette er en kamp for våre verdier, dette er en kamp for demokrati».
  BulkeJens har jo egentlig helt rett, det er en kamp for deres verdier, NWO/BBB/Great Reset, Det Amerikanske «Demokratiet» som de trykker ned over hodet på alle i sine plyndringstokt verden over.
  Altså en kamp for verdiene til Skyggefolket som Steklov er en del av, det er ikke verdiene til oss andre og resten av verden.
  Muligens snart på tide å straffe dem for deres forsøk på å utrydde 7 milliarder mennesker for at de 6-7000 toppene innen klanen skal få «lebensraum»?

  Svar
 • Wasan Totland
  19 januar 2023 16:26

  Sjakkbrettet gir et ganske illustrerende bilde av hva som skjer. Et av verdens beste sjakknasjoner får ikke være med å spille lenger, men deres ledere knuser vesten i taktikk på slagmarken.

  Svar
 • «Realitetene er det motsatte». Realitetene er alltid det motsatte i en gal verden. Jeg fikk tidligere tårer i øynene over mine naboer, kollegaer, såkalte venner osv. sin gloriepussing. Nå er jeg så oppgitt at jeg bare tenker «fuck it»; la dem krepere med sine blodpropper, la dem få kreft, stråling og chemoterapi, la dem se sine nærmeste svinne hen og dø – det er slutt på å tenke at jeg ønsker at mine konspirasjonsteorier er feil; de slår til en etter en – nå håper jeg faktisk det verste skjer, og at jeg får være med å bygge en ny verden på ruinene av det vi har nå. Dere har en hjerne folkens – merk dere det gamle ordtaket: The mind is like a parachute – it has to be open to function!!!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er soling farlig i Norge?

Får vi tilstrekkelig med D-vitaminer i Norge?

Forrige innlegg

Kan en kommune stille egne krav til uvaksinerte?

Den prinsipielle rettssaken om vaksinekravet fra Hamar kommune er begynt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.