POSTED IN Tyskland

Fortsatt kan den tyske eliten presse gjennom en ødeleggende politikk.

Men motstanden er økende i Tysklands befolkning.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Den tyske regjeringen fortsette å bryte sine egne røde linjer når det gjelder våpen til Ukraina. Nå tømmer de lagrene og leverer våpen til Ukraina som de selv ennå ikke har mottatt. Mens befolkningen blir stadig mer skeptisk til den retningen utviklingen tar.

Fortsatt krig vil føre til at Ukraina ødelegges i enda større utstrekning, mens fred vil kunne redde deler av det gjenværende landet.

Et flertall i befolkningen skjønner dette nå, men politikerne er i lommen på USA og rustningsindustrien der som er en av de politiske premissleverandørene til krigen som pågår. Spørsmålet er hvor lenge dette kan fortsett før den bevegelsen som denne meningsmålingen forteller om får politiske konsekvenser i Tyskland.

Knut Lindtner
Redaktør

Flertallet av tyskerne går mot NATO-medlemskap for Ukraina – det viser en meningsmåling.

Mer enn halvparten av befolkningen går også inn for fredssamtaler mellom Kiev og Moskva, viser en ny oversikt.

Mer enn halvparten av tyskerne støtter ikke ideen om at Ukraina skal slutte seg til NATO. Det viser en meningsmåling gjennomført av et av Tysklands nyhetsbyråer. Så mange som 54 % av de som svarte gikk mot ideen, fortalte byrået på fredag.

Bare 27 % av de spurte sa at de kunne tenke seg å tilby Kiev muligheter for medlemskap i denne USA-ledede militærblokken. I april påsto den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky at de fleste europeiske landene ikke kan forstå at Kiev ikke får en «velfortjent invitasjon» til å bli med i NATO.

Det er ventet at han nå skal få delta på NATOs toppmøte i Litauen i juli, ifølge nyhetsbyrået. De fleste tyskerne vil at Kiev starter forhandlinger med Moskva i stedet, viser meningsmålingen.. 55 % av de som svarte etterlyser forhandlinger mellom Russland og Ukraina for å få slutt på konflikten.

Bare 28 %% gikk mot dette. Meningsmålingen kommer samtidig som Berlin akkurat har kunngjort en massiv våpenpakke til Ukraina, verdt mer enn 2,7 milliarder euro.

Denne nye våpen pakken inkluderer fire tyskproduserte bakkebasert IRIS  T luftforsvar systemer. – noe den tyske hæren ikke har fått selv en gang.  De skal også få 30 Leopard 1 stridsvogner, 20 stridsvogner  til infanteriet, 100 væpnede personellkjøretøyer, 18 selvgående artillerisystemer på hjul og 200 rekognoserings droner.

Boris Pistorius

«Med dette kostbare  tilskuddet med høyt ønsket militærutstyr viser vi nok en gang at Tyskland mener alvor med sin støtte», sa den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius på lørdag. Men han sa ingen ting om når dette vil bli levert til Ukraina.

Lederen for CDU/CSUs parlamentsgruppe i den tyske riksdagen har bedt Berlin tillate ukrainerne å bruke tysk-produserte våpen mot mål inne i Russland.

«Verken under internasjonale lover eller politisk er det noen grunn til at Ukraina ikke skal få lov til å angripe mål i Russland», fortalte han til dagsavisen. Tagesspiegel.

I mellomtiden er den tyske befolkningen på vakt overfor den massive militære støtten til Kiev under konflikten.

I februar viste en meningsmåling at nesten to tredeler av tyskerne var mot å forsyne Kiev med jagerfly.

Og i desember 2022 viste en meningsmåling fra YouGov at 45 % var mot å sende tyske Leopard 2 stridsvogner til Ukraina.

Flere tyske celebriteter og offentlige personer har sendt et åpent brev til kansleren Olaf Scholz, der de ber Berlin slutte å sende våpen til Ukraina. 

I stedet bør han «gjøre alt for å få til en våpenhvile så snart som mulig», og finne et «kompromiss som begge sider kan akseptere».

Russland har gjentatte ganger advart mot å pumpe Ukraina fullt av våpen. Dette vil bare forlenge lidelsene og risikere ytterligere oppbygging av fiendtlighetene. De mener det kan kunne føre til direkte konfrontasjoner mellom Moskva og NATO.

De sier også at de er klare til fredelige løsninger på konflikten, så lenge målene de har nådd og deres interesser blir tatt med i beregningen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Andrew Seaman

https://www.rt.com/news/576236-germans-oppose-nato-membership-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Spørsmålet er hvor lenge dette kan fortsett før den bevegelsen som denne meningsmålingen forteller om får politiske konsekvenser i Tyskland.»

    Det eneste anti-krig-partiet, AfD, firkk over 26% av stemmene i det siste lokalvalget for et par uker siden.

    Nuremberg protesters march against weapon supplies to Ukraine and demand ceasefire:
    tv.gab.com/watch?v=6463ed680a9b09525cfdcd6f

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Florida går ett skritt videre:

Alle Corona-påbudte tvangstiltak forbys.

Forrige innlegg

17. mai-feiringa tilslører Norge som EUs og USAs lydrike

Støre og Solberg:
EUs stattholdere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.