POSTED IN Terrorisme, USA

Fortellingen om USA som demokratiets forkjemper slår sprekker i møtet med virkeligheten.

USA lesser enorme mengder våpen inn i Israel.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er egentlig en vesentlig del av det som nå skjer. Israel har ikke kunnet gjøre det de nå holder på med på Gaza uten massiv våpenstøtte fra USA. USA er i praksis med på den terroren som nå er sluppet over Gazas befolkning. Men dette faktum gjør det nesten umulig for den norske regjeringen å fordømme det som skjer: USA er Norges nærmeste allierte. De skal forsvare demokrati og menneskerettigheter osv. Det er slik landets politikk er fremstilt i alle år.

Dette Shakespeare-sitatet har sin aktualitet hvis en bytter ut Danmark med USA.

Det er Russland som er kjeltringen til tross for at krigen i Ukraina ikke har rettet seg mot sivile, men mot Ukrainas militære styrker.

For mange i Norge oppstår det nå en uoverensstemmelse, en spenning i hodene til folk. Det er noe som ikke stemmer med den rådende fortellingen. Hvordan kan USA være den fremste forsvareren av frihet, demokrati og menneskerettigheter, og den fremste forkjemperen mot terrorisme når de samtidig forsyner staten Israel med midler til å gjøre dette i Gaza?

Det er noe som ikke stemmer…

Knut Lindtner
Redaktør

USA har levert over 10 000 tonn våpen til Israel siden 7. oktober


Over 240 amerikanske lastefly og 20 skip har levert til Israel


av Dave DeCamp

To hundre og førtifire amerikanske lastefly og 20 skip har levert over 10.000 tonn militært utstyr til Israel siden 7. oktober for å støtte massakren i Gaza, rapporterte Israels Channel 12 mandag.

USAs støtte har vært avgjørende for Israels evne til å fortsette sitt nådeløse bombardement av Gaza. Washington Post rapporterte 9. desember at Israel frem til den datoen slapp over 22 000 bomber fra USA på Gazastripen.

Pentagon har nektet å avsløre hvilke typer våpen de har sendt til Israel, men medieoppslag har avslørt noen detaljer. Wall Street Journal rapporterte 1. desember at USA hadde sendt 15.000 bomber og 57.000 155 mm artillerigranater til Israel siden 7. oktober.

Bombesendingene har inkludert over 5000 Mk84 2000-punds stridshodebomber, som Israel har sluppet på tettbefolkede områder i Gaza. Ifølge en analyse fra The New York Times, i løpet av de første seks ukene av krigen, slapp Israel rutinemessig 2000 pund bomber på områder sør i Gaza utpekt som sikre for sivile.

Det israelske forsvarsdepartementet har sagt at de amerikanske våpenleveransene også har inkludert «pansrede kjøretøy, våpen, personlig verneutstyr, medisinsk utstyr, ammunisjon og mer.»

Det USA-støttede angrepet har drept nesten 21 000 palestinere så langt, inkludert over 8 000 barn. Tallet regnes som et lavt estimat da tusenvis av kropper antas å være begravd dypt under ruinene.

Amerikanske tjenestemenn hevder at de er «bekymret» for den massive sivile tapsraten i Gaza, men Biden-administrasjonen fortsetter å gi ubetinget militærhjelp til slaktingen. En rapport fra +972 Magazine avslørte at Israel med vilje retter seg mot sivile områder som en del av sin krigsstrategi.

Forsidebilde: Fran Carneros

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Globalarkitektene har fått sin drømmesituasjon i Gaza. Fremover er det bare å nøre ilden i en grad at de teokratisk funderte landene til slutt utrydder hverandre. Slik blir de kvitt et av globalismens hovedhindre – religion.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZOkE583qvdE

  Svar
 • «Fortellingen om USA som demokratiets forkjemper slår sprekker i møtet med virkeligheten»

  Det samme med Israel /zionistene: ‘ Det eneste demokratiet i Midtøsten.’ ;-) :

  ‘ Netanyahu sender observatører hodestups ut av Hebron.
  Det er valgkamp i Israel, og derfor må den norsk-ledede observasjonstyrken TIPH reise hjem.’

  Og:
  ‘Det bor drøyt 500 jødiske bosettere og rundt 220 000 palestinere i Hebron. Israelske soldater beskytter bosetterne, som stort sett får gjøre det de vil. Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg.’
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israels

fordriving og slakting
av palestinere
— ikke en kamp
for eller imot islam.

Forrige innlegg

Kristin Clement er imot norsk regler fordi de er for kompliserte.

Men er tilhenger av EU-medlemskap som har mange flere og mer kompliserte regler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.