POSTED IN Kina, Krig-fred, USA

Forbereder USA landsetting på øyene?

Legger USA opp til en konfrontasjon i Sørkinahavet?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krig i Sørkina-havet?

Av Pensjonert oberstløytnant Enar Magnus Ødegård

Klokken er 0900 Manila tid, dvs 0200 norsk tid. (21. august 2023). Da PC-en ble åpnet lyste  en melding fra skjermen:

‘Skip fra 3 nasjoner skal drive en øvelse i Sør-Kinahavet. 

En japansk destroyer, det australske landgangsskipet HMAS Canberra og hangarskipet USS America.

Filippinske skip skal ikke delta, fordi de er for små til at helikopterne kan lande på dekket. Øvelsen ble planlagt for flere måneder siden. Den ment å starte onsdag (?), men kan bli forsinket på grunn av en for trang tidsramme.’ 

  Tolking:
1. Den filippinske marine vil ikke bli dratt inn i konsekvensene av ‘øvelsen’. 

2. USS America er teknisk et hangarskip for 12 fly type F-35, men de er der for å støtte landgangsstyrken som er ombord med en flåte helikoptre til hjelp i landgangen. HMAS Canberra har helikoptre ombord for å sette på land en landgangsstyrke.

  3.  USS America opererer alltid under luftoverlegenhet fra et hangarskip (Aircraft Carrier). I dette tilfelle betyr det at også en ‘Aircraft Carrier’ befinner seg ganske nær de to landgangssfartøyene fra Australia og USA.

  4.  At ‘øvelsen’ kan bli forsinket betyr at strengt hemmelig diplomati pågår, med hensikt å avverge en krigsåpning.

  5.  Den varslede ‘øvelsen’ må betraktes som en utilslørt krigsåpning, gitt de to store landgangsskipene og minst ett amerikansk hangarskip som deltar.

Vil Kina bruke disse for å blokkere øvelsen/landgangen?

  6.  Det må ansees som sikkert at langt flere stridskrefter fra de tre nevnte land skal delta i angrepene mot de elleve-11- kinesiske basene i Spratly.

  7.  At Filippinene ikke vil delta i ‘øvelsen’, er et hjelpeløst forsøk på å unngå å bli trukket inn i den forestående krigen.

  8.  Det gjenstår å se hva den kinesiske reaksjon blir på angrepene i Spratly.

  9.  Dersom Kina anser den filippinske EEZ  i Sør-Kinahavet som en del av arkipelet Filippinene, er gjengjeldelser mot de amerikanske basene i landet ikke til å unngå.

10.  En krig i Sør-Kinahavet og på Filippinene kan holdes regional dersom de krigførende partene lar være å angripe motstanderens fastland.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «5. Den varslede ‘øvelsen’ må betraktes som en utilslørt krigsåpning, gitt de to store landgangsskipene og minst ett amerikansk hangarskip som deltar.»

  ‘ Gjennom de siste årene har USA svart på det de mener er kinesisk aggresjon i Sør-Kina-havet. Det har skjedd ved at USA har økt sitt militære nærvær i regionen. Deres Nato-allierte har også involvert seg. Denne uken gikk det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth gjennom havområdet.
  Fartøyet hadde følge av både undervannsbåter og torpedojagere. Hensikten var å stanse kinesernes «aggresjon og stormaktsambisjoner. ‘ ;-)
  nrk.no/urix/skal-amerikanske-soldater-tilbake-til-vietnam_-1.15598104

  ‘Siden 1980 har USA intervenert i fjorten muslimske land, i verste fall invadert eller bombet dem. De er (i kronologisk rekkefølge) Iran, Libya, Libanon, Kuwait, Irak, Somalia, Bosnia, Saudi-Arabia, Afghanistan, Sudan, Kosovo, Jemen, Pakistan og nå Syria. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2018/12/30/en-samling-tanker-om-amerikansk-utenrikspolitikk-2/

  ‘ USS George Washington var bevæpnet med 16 slike Polaris-missiler. Hver av dem med en sprengkraft tilsvarende 40 Hirsohima-bomber – og de kunne avfyres fra havdypet fra hvor som helst i verden. ‘
  nettavisen.no/livsstil/uss-pennsylvania-kan-utslette-hele-kontinent/3423252597.html

  ‘USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  ‘ Dette er logisk: Ingen kan være både god og ond. Det må være enten/eller. NRK, Aftenposten, radio, TV, skolen, universitetet, HL-senteret, Hollywood, bokhandleren, biblioteket, politikerne, alle passer på å KONTINUERLIG definere for deg hvem som er/var GOD og hvem som er/var OND. Etter så og så mange år med indoktrinering har dine begreper om GOD og OND blitt solide som stål. Og da er hele fundamentet lagt for din forståelse av hele verden og ALT som skjer i den. ‘
  vigrid.net/evigww2.htm

  Svar
 • ‘ Hele poenget med det europeiske prosjektet er å bygge opp egen industri. De ser på det som negativt hvis Kina tar andeler av europeisk industri ‘
  e24.no/naeringsliv/eu/gigantfusjon-skaper-hodebry-i-eu-uro-for-kinesisk-konkurranse/24540922

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Virkelig kynisme i fri dressur.

USA til Ukraina: Dere skulle ofret flere menneskeliv!

Forrige innlegg

Big Pharma bestemmer helsepolitikken.

Kommer en ny runde med nedstengning og masker?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.