POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

Virkelig kynisme i fri dressur.

USA til Ukraina: Dere skulle ofret flere menneskeliv!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen under forteller om en fullstendig kynisk holdning i USAs ledelse til tapet av menneskeliv så lenge det er ukrainske. Vi har i svært lang tid hevdet at krigen er tapt og at at løsningen ikke er mer krig, men fredsforhandlinger. Men i Nato-landenes politiske ledelse fortsetter en å male på mantraet: Krig er fred!

Naturligvis gikk motoffensiven dårlig med uhyggelige tap av ukrainske menneskeliv (mange av dem er ukrainske russere). Men det meningsløse når nye svulstige høyer når ledere i vest som ikke ofrer noe som helst påstår at det gikk dårlig fordi Ukraina ikke ofret enda flere mennesker i den russiske «kjøttkvernen» som er satt opp langs hele frontlinjen.

Det kalles «å lede bakfra» («leading from behind») som i praksis betyr at de som leder ikke utsettes for fare for seg og sine, men at det er andre som må ofre livet. Og når ledelsen går dårlig, slik vi har sett i Ukraina, er det ikke lederne det noe galt med men offerlammene som ikke har gjort nok.

Knut Lindtner
Redaktør

Krigen har lenge vært en tapt sak. (Foto: iStock)

USA «frykter» Ukraina er for «forsiktige»

USA vil at Ukraina skal presse hardere til tross for massive tap

av Dave DeCamp

New York Times rapporterte fredag at amerikanske tjenestemenn «frykter» at Ukraina har blitt «uvillige for havarier» ettersom ukrainske befal ikke har presset så hardt mot Russlands forsvar som USA ønsker på grunn av en høy kostnad i ukrainske liv.

Rapporten lyder: «Amerikanske tjenestemenn sier at de frykter at Ukraina har blitt skadelidende, en grunn til at de har vært forsiktige med å gå videre med motoffensiven. Nesten ethvert stort fremstøt mot nedgravde russiske forsvarere som er beskyttet av minefelt, vil resultere i et stort antall tap.»

De siste ukene har det vært flere rapporter som avslører mangelen på bekymring fra USAs og NATOs side for ukrainske liv. Torsdag rapporterte The Washington Post at amerikanske og britiske krigsspill i forkant av Ukrainas motoffensiv forventet høye tap, men «så for seg at Kiev aksepterte ofrene som kostnaden for å gjennombore Russlands hovedforsvarslinje.»

Mens USA presser Ukraina til å presse hardere, sier ukrainske tjenestemenn at de ikke er godt nok bevæpnet til å gjøre det. «Vi har rett og slett ikke ressurser til å utføre frontalangrepene som Vesten ber oss om å gjøre,» sa en kilde i den ukrainske generalstaben til The Economist.

«Dere har ofret for få menneskeliv»

Da Ukraina først startet sin motoffensiv i juni, forsøkte ukrainske styrker med stort press å bryte gjennom russiske linjer, men resultatet var katastrofalt. I følge Times mistet Ukraina 20 % av alle våpen de utplasserte i løpet av de to første ukene av motoffensiven.

Den eksakte menneskelige kostnaden for motoffensiven er ikke klar, ettersom Ukraina ikke har offentliggjort tall om tap. Times-rapporten sa at USA anslår at nesten 500 000 mennesker er drept eller såret på begge sider, men antallet er ikke bekreftet.

Amerikanske tjenestemenn hevder Russland har tatt flere tap enn Ukraina, men konflikten har vært en artillerikrig, og Russland har mye mer ildkraft. Den ukrainske øverstkommanderende general Valery Zaluzhny har sagt at i noen kamper skjøt Russland 10 ganger så mye artilleri som Ukraina.

Ukrainas vestlige støttespillere ser ut til å ha mistet håpet om at motoffensiven vil lykkes. The Post-rapporten på torsdag sa at amerikansk etterretning fastslo at angrepet ikke ville nå dets hovedmål om å kutte Russlands landbro til Krim.

I forkant av motoffensiven viste Discord-lekkasjene og andre medieoppslag at USA ikke trodde at Ukraina kunne gjenvinne betydelig territorium. Men Biden-administrasjonen presset fortsatt på for angrepet og avviste ideen om en våpenhvile.

https://news.antiwar.com/2023/08/20/us-fears-ukraine-is-too-casualty-averse/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Vi har rett og slett ikke ressurser til å utføre frontalangrepene som Vesten ber oss om å gjøre,…»

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   22 august 2023 14:13

   Ei sakleg og betimeleg påminning frå Ukraina og Frikar til alle som forfektar det vestlege snakket om at alt er opp til Ukraina. I Noreg er det visst blitt upassande å snakka om fredsforhandlingar, våpenkvile og kompromis. Slikt skal vera fullt og heilt opp til Kiev-styret. Men å snakka om våpensending er visstnok ikkje upassande innblanding.

   Er det noko som helst som er opp til Kiev/Ukraina no? Delar av landet er fråflytt, utarma og rasert. Mannfolka er ihelslegne eller krigsinvalidar.

   Har Zelensky noko han skulle ha sagt? Kor lenge vil folk lata seg imponera av Zelensky sine mange turnear og videotalar? Realitetane bak ser ikkje bra ut. Makta rår, og den er i Washington inntil vidare.

   Svar
 • Northern Light.
  22 august 2023 17:40

  Det amerikanske utenriksdepartementet godkjenner salg av 96 Apache-helikoptere til Polen.

  Polen ruster opp og moderniserer raskt sine væpnede styrker.

  Av Dorzecy pl.
  Det amerikanske utenriksdepartementet har godkjent salget av 96 AH-64E Apache-helikoptre til Polen, kunngjorde den polske forsvarsministeren Mariusz Błaszczak mandag.

  «I mellomtiden til salg og levering er fullført av de kjøpte helikoptrene til Polen, vil den amerikanske hæren gi oss operative Apache-helikoptre fra sitt egen flyvåpen, I henhold til min avtale med forsvarsminister L. Austin, skrev Błaszczak på X.

  I september i fjor sendte Polen en forespørsel til USA angående kjøp av Apache-helikoptre. AH-64E Apache er det primære angrepshelikopteret til den amerikanske hæren, designet for å bekjempe pansrede våpen og støtte bakkeenheter. For øyeblikket brukes disse helikopterne av land som Japan, Storbritannia, Saudi-Arabia og Egypt.

  Tidligere mandag kunngjorde Błaszczak at det koreanske K239 Chunmoo mobile rakettsystemet var levert til Polen; han viste også frem FA-50-flyet Polen har kjøpt fra Sør-Korea. Polen bestilte 288 Chunmoo- mobile rakettsystemer verdt 3,55 milliarder dollar. De skal leveres til Polen mellom 2023 og 2027. De tre første rakettsystemene skal monteres på et polsk chassis i Sør-Korea og sendes til Polen. Ytterligere Chunmoo-enheter vil bli plassert på det polskproduserte chassiset ved Stalowa Wola stålfabrikk i Polen.

  Forsvarsministeren viste også frem det lette kampflyet FA-50 «Fighting Eagle» på en flybase i den østlige byen Mińsk Mazowiecki. Han fortalte journalister at det polske luftvåpenet allerede hadde mottatt to FA-50, med ytterligere 10 planlagt å ankomme innen slutten av året. Han la til at regjeringen erstattet militærfly fra sovjettiden med vestlig produsert utstyr, inkludert de sørkoreanske FA-50-ene «med rekordfart».

  Fra ReMix, publisert 22 august 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
  Orginalartikkel: U.S. State Department approves sale of 96 AH-64E Apache helicopters to Poland.

  Kommentar:
  Den polske hæren er nå 20. i verden, ifølge utgivelsen i juni av militærstatistik-knettstedet Global Firepower ranking, som evaluerer det militære potensialet til 145 land. Rett foran Polen på rangeringen er Vietnam, Israel og Iran. Polen overgår Spania, Tyskland og Canada. USA er rangert først, og overraskende er Russland nå nummer to.

  Sammenlignet med begynnelsen av 2022 har Polen rykket opp fire plasser. Faktorer som bidrar til forbedringen inkluderer Polens anskaffelse av utstyr og moderniseringen av hæren, som ble fremskyndet etter den russiske invasjonen av Ukraina.

  Forfatterne av rangeringen ga Polens hær høye karakterer for kvaliteten og kvantiteten til luftvåpenet, transporten og artilleriet. Imidlertid ble jagerflykapasiteten og marinen vurdert som svært lavt. Global Firepower vurderte også kritisk nivået på militære reserver, et viktig element for vedvarende forsvar.

  De siste åtte årene har forsvarsutgiftene i Polen økt med omtrent 160 prosent. Fra 9 milliarder euro har Polens årlige forsvarsutgifter nådd 22,4 milliarder euro. For øyeblikket bruker den polske regjeringen minst 3% av BNP til forsvar. Visestatsminister Jarosław Kaczyński kunngjorde også at det polske militæret planlegger å ha 300 000 soldater, mens det for øyeblikket er anslått å ha 170 000 soldater.
  Kilde: ReMix, artikkel: Polish Army Supasses Gemany and Spain to Rank 20th in the World.

  Polens opprustning kan øke spenningen i Europa, med en hærstyrke mer slagkraftig enn Tyskland, kan Polens krav om enorme erstatningsbeløp for annen verdenskrig få øket styrke, noe som Tyskland ikke kan klare hvis store deler av industrien nedlegges. Polens historiske krav på deler av det vestlige Ukraina kan også få ny tyngde, og Polen kan bli mer aggressiv ovenfor Hviterussland og Russland, som øker spenningen ytterligere.

  Svar
 • Skal man liksom være overrasket over at generaler kan ofre hele avdelinger for å vinne et slag ? De som ikke skjønner det vet alt for lite om krig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et drap som fortsatt har interesse.

Hvem var Kennedys drapsmenn?

Forrige innlegg

Forbereder USA landsetting på øyene?

Legger USA opp til en konfrontasjon i Sørkinahavet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.