POSTED IN Demokrati, Endring av politikken, Ideologi

Forakt for folk:

Som ellers i politikken,
så også med en lokal trapp

0
Print Friendly, PDF & Email

Noe så enkelt og fjernt fra verdens alvorligste konflikter som utforminga av en trapp på en t-banestasjon forteller på en representativ måte hvordan politiske lederes forakt for sine velgere praktiseres.

Henta fra Politikus.no
Av Ove Bengt Berg

Som trappa som binder sammen de to plattformene på Ensjø t-banestasjon i Oslo og utgjør en del av gangvegen mellom Ensjø og Kampen.

Issklie. Fint for rygger og hode å møte? Foto: OBB

Trappa er bratt, av steinheller med ekstra skarp og spiss kant. Når det er kuldegrader i Norge, som det fortsatt er, og det derfor kommer snø som ofte blir til is, da blir denne trappa ei fin is- og snøsklie. Bare avbrutt av de spisse trinna. Godt for rygg og bakhode å skli og falle på på de skarpe trinna, ikke sant? Lykkelig er den som klarer å komme seg opp og ned denne trappa når den er snø- og islagt, uten pigger eller stegjern. For det er ikke noe vedlikehold av denne trappa når det er nødvendig.

Et politisk valg
Hvorfor er denne trappa konstruert sånn at det faller snø på den og det danner seg is på den?  Fordi det er sånn de politiske lederne tenker og handler i samsvar med. Trappa datt ikke ned fra himmelen, men var vedtatt av noen som ble styrt direkte eller indirekte av MDG med støtte av SV og Ap.

Ikke blei det tak over, og ikke blei det varmekabler i trappa. Fordi det mangla penger? Penger som heller må brukes til å betale elbilkjørere for å slippe å betale bompenger til kollektivtrafikken? Sånn at de fortsatt skal kunne kjøre bil og slippe å trenge seg sammen med vanlige folk på t-banen?

MDG som hadde det politiske ansvaret som byråd for miljø og samferdsel, hadde også det politiske ansvaret for at  denne trappa blei sånn. SV tenkte aldri på noe annet enn skole i åtte år i byrådet, og Ap lot seg styre av MDG.

MDG-politikk
Det er ikke i samsvar med en klode som koker å bruke ressurser på å smelte snø for at den ikke skal bli til is, langt mindre betale noen for å måke trappa. Er det naturlig å tenke. Trapper som smelter snø og is med elektrisk eller vannbåren varme i Norge er som alle nå veit uakseptabel energisløsing som fører til konstant ekstremvær over hele verden for all framtid. Og, som «alle veit»: MDGere de bare sykler eller kjører elbil. De følger i Fredric Hauges Tesla-spor og reiser aldri kollektivt.

Snø- og isfri trapp finnes!
Jeg bor like ved i et borettslag med en trapp fra ett uteplan til et annet. I den trappa er det aldri snø eller is. Uten at noen mennesker har fjerna snø og is i den. For i den trappa er det vannbåren varme i trinna som smelter snøen og isen. Denne trappa blei konstruert og vedtatt mange år før MDG fikk handa på miljø- og samferdselsrattet i byrådet og bystyret. Det er vi som bor her svært glade for!

Forakter folk
Jeg husker ikke om det var en åpningsfest for denne MDG/SV/Ap-trappa. Der byrådsleder Raymond Johansen kom og klipte snora i trappa sammen med den ansvarlige miljøbyråden. Sånn som de har gjort for andre miljøtiltak de tror de har blitt populære på, som nye trikker. Sånn som når byrådslederen for første gang viste seg på Ensjø for å gi NRK ved sin svært nære venn og politiske kampfelle Thor Gjermund Eriksen blankofullmakt til tomteutnytting og høyder på nye NRK-bygg på Ensjø.

Uansett, om det finnes kriger i verden og utslippene av CO2 øker i verden, denne trappa er et representativt eksempel på hvordan våre politiske ledere tenker når de velger å stå ansvarlig for ei sånn trapp. Sånn som en bloddråpe er representativ for hvordan de øvrige fem liter av blodet vårt er. At folk skal bruke denne trappa hver dag året rundt, om vinteren også, på en enkel og behagelig måte – det er en helt fremmed tanke for disse lederne. Sjølve trappa, noe vi kollektivreisende skal bruke, har politikerne sannsynligvis ikke tenkt på eller giddet å bry seg om. Noe så ubetydelig. For politikerne.

I stedet for å være folkets tjenere, viste byrådet med sin ignoranse at de forakter folk. Folk er noe helt fremmed for politikerne. Folk lever et annet liv enn i de varme behagelige innelukka møteromma med klimaanlegg der politikerne oppholder seg. Byrådsleder Raymond Johansen karakteriserte MDG-erne ganske treffende sånn:  at de «består av mange moralister med veldig lange fingre som kan stikke folk i øynene.» Som MDGerne sjøl oppsummerer at de er: «for radikale, umodne eller ensporede» og i tillegg var «for krasse og framsto som kompromissløse».

Men hva gjorde byrådslederen sjøl? Tapte han kampen for tak og/eller oppvarma trapper?

Trappa og europeisk tilbakegang
— blir kjønnskamp redninga?

Utforminga av denne trappa er et lite, men representativt eksempel på en av de mange årsakene til de sosialdemokratiske partienes tilbakegang i Europa og de sterke bondeprotestene mot det grønne skiftet.

Dette skal likevel bydelspolitikerne (?) takkes for: I stedet for en snø- og isfri trapp, har vi blitt bevilga tre markante nærmest invaderende politiske symboler. Tre svært høye og dominerende potter til planter på Ensjø torg malt i de homofiles inkluderende farger. Med den prioriteringa vil vel den politiske vinden snu?

 Foto: OBB/Politikus

Framheva bilde:
Trappa med is.
Den er brattere enn bildene
gir inntrykk av.
Foto: OBB/Politikus

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Biden er for dement til å stilles for retten.

Men kan han gjenvelges og hvem kan overta underveis?

Forrige innlegg

Professor og muslimsk teolog:

Muslimer vil bli flertall i svenske byer i løpet av bare en generasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.