POSTED IN Midt-Østen

Før eller siden må USA ut.

Midt-Østen er tapt for USA uten ny politikk.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Angrep på illegale US-amerikanske militærbasar i Syria

Dronar har denne veka angripe ein sovesal i hjelpetroppsfasilitetane til USA sin militærbase i Kharb el-Jir, nær Hasaka. Det som sannsynlegvis var eit Iran-støtta milits-angrep, tok livet av ein US-amerikansk kontraktør og såra fem soldatar og ein annan kontraktør. Pentagon meinte desse dronane var iransk-produserte. USAs president Joe Biden har gitt ordre til luft-presisjonsangrep i austre Syria mor fasilitetar brukt av grupper han ser på som «tilknytte» Revolusjonsgarden.

Nærværet til US-amerikanske soldatar i Syria er illegalt og bryt mot Folkeretten. USA sine styrkar er meint å kjempe mot IS. I realitete støttar dei dei hovudsakleg kurdiske leigesoldatane til Dei syriske demokratiske styrkane (SDF), som danna ein autonom stat under namnet Rojava. Dei paralyserer korn-produksjonen, men utbyttar oljebrønnar. Inntektene blir delte i to like delar. Den første går til kurdarane i PKK/YPG, den andre til CIA, som brukar dei til å finansiere sine hemmelege operasjonar rundt om i verda, utan å måtte rapportere om det til Kongressen. I mange månadar har Russland prøvd å gjennopprette venlege relasjonar mellom Syria og Tyrkia, for å drive ut PKK samtidig som dei garanterer tryggleiken til det kurdiske folket. Og under dei siste tre vekene har Kina arbeidd i same retning, med håp om å sikre at «Silkevegen» skal kunne gå igjennom denne regionen.

US-basene i Syria er en blodsuger av landets økonomi.

Nærværet av USA-troppar gjer at Syria får ein alvorleg og skadeleg mangel på jordbruks- og oljeinntekter. Leiaren for den Republikanske Senat-minoriteten, Mitch McConnell, ispørresette straks den føreslåtte annulleringa av dei to Authorization for Use of Military Force (frå 1991 og 2001). Men dei vart annullerte av Senatet.

Kharb el-Jir-angrepet viser at den folkelege motstanden har greidd å slå det høgteknologiske overvakingssystemet som inkluderer radarar, infraraudt kamera og eit luftvernsystem som USA har sett opp på alle sine basar i Syria og Midtausten. Frå no av er alle US-amerikanske styrkar i regionen i fare.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Voltaire, International Newsletter – N°34 – 31 March 2023 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Hva pønsker USA på? Er det å starte en ny front i Midt-Østen vhja en proxy-krig mellom på den ene siden kurderne (mfl) mot Assad hvor Assad støttes av både Iran og Russland, for derigjennom å svekke både Russland og Iran (hvor Iran er våpenleverandør til Russland).

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et svensk Nato-medlemskap.

Et skritt mot avgrunnen.

Forrige innlegg

Ukrainakrigen bidrar til nasjonal krise i USA.

Politisk stormvarsel i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.