POSTED IN Krig-fred, Ukraina

For å unngår russisk missilangrep.

Lagrer Ukraina stridshoder (granater/missiler) i sine kjernefysiske kraftverk?

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi har mottatt denne meldingen fra derimot.no sin kontaktperson i Moskva. Det som påståes benektes fra Ukrainsk side, men vi vet de har mottatt både klasevåpen og ammunisjon med utarmet uran. Vi vet også at den russiske etterretningstjenesten har svært mange og gode kontakter (agenter) innad i Ukraina som tidligere har gitt presise data for lagring av ammunisjon der. Dette har gjort det mulig å gjennomføre russiske missilangrep og slik ødelegge noen lagre.

Vi finner derfor ikke det som meldes her for usannsynlig.

Knut Lindtner
Redaktør

01. 09.2023

Som det ble erklært av sjefen i SVR [Russlands eksterne etterretningstjenesten]  S.J. Narysjkin, mottar Russlands eksterne etterretningstjenesten pålitelige data om at Ukrainas forsvar lagrer våpen og ammunisjon levert av Vesten på territoriene til atomkraftverk.

Det gjelder de dyreste og mest manglende missiler for Ukrainas forsvar [som brukes] til HIMARS-systemer og utenlandske luftvernsystemer, samt artilleriammunisjon av stor kaliber. Bare i den siste uken av desember 2022 ble flere jernbanevogner med dødelig last levert fra utlandet gjennom Rafalovka-jernbanestasjon til Rivne atomkraftverk. 

Ukrainas forsvar lagrer ammunisjon levert av vestlige land på territoriene til atomkraftverk, rapporterte pressebyrået til Russlands eksterne etterretningstjenesten. Det handler for eksempel om missiler for HIMARS rakettartillerisystemer. SVR bemerket at beregningen av Ukrainas forsvar er basert på det faktum at Russlands væpnede styrker, som forstår faren for en atomkatastrofe, ikke vil beskyte territoriene til atomkraftverk, og hvis detonering av lager og ødeleggelse av en atomkraftverk oppstår på grunn av feil med et «forvillet» ukrainsk luftvernmissil, vil skylden for tragedien tilskrives Moskva.

Mykhajlo Podoljak

Rådgiver for kontorsjefen til Ukrainas president Mykhajlo Podoljak sa på mandag at Kiev aldri har lagret ammunisjon på territoriet til landets atomkraftverk.

«Ukraina har aldri lagret noen våpen på territoriet til et atomkraftverk. <…> Ukraina er alltid åpent for inspeksjonsorganer, inkludert IAEA,» skrev han på sin Twitter-side.

09. 09. 2023

Ifølge tyrkerne har Ukrainas forsvar begynt å lagre livsviktige våpen som missiler for HIMARS, SCALP, Storm Shadow, ulike typer prosjektiler og ammunisjon med utarmet uran ved Khmelnitskij og Rivne atomkraftverkene i Vest Ukraina og omliggende regioner. Siden Russland ikke angriper atomkraftverkene, blir de viktigste våpen- og ammunisjonssystemene lagret der i store mengder.

Forsidebilde: Nicolas HIPPERT

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Konflikt for åpen scene.

Polen vil ikke lenger sende våpen til Ukraina.

Forrige innlegg

Tapstallene er forferdelige.

Kampmoralen faller nå på ukrainsk side.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.