POSTED IN FN

FN skulle være nøytral.

Er FN et av USA-imperialismens verktøy?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Dr. Lars Bern: «FN representerer nå USA og Vestens oligarker.

Av Swebbtv.


FN kan ikke lenger sees på som en uavhengig internasjonal organisasjon som står over politiske motsetninger, men er et verktøy som Vestens oligarker bruker for å fremme sin agenda. FN og sakene som organisasjonen driver, kan derfor ikke lenger stoles på og de har til og med visket ut sin egen rolle i verden. Det sier Lars Bern i Swebbtvs siste Omvärldsanalys. FN «stiller seg nå på oligarkiets side» i Vesten, påpeker Bern.

Tidligere denne uken ble FNs talsmann Farhan Haq konfrontert med USAs fortsatte okkupasjon av Syria, som brukes til å stjele landets olje. Haq benektet at det er amerikanske tropper i Syria. Den kinesiske reporteren Edward Xu påpekte da at fem amerikanere var blitt skadet i et angrep i landet. – Hvis det ikke er amerikanske tjenestemenn i Syria, hvordan kan de da bli skadet? Det er rart, ikke sant?, undret journalisten seg.

– Dette er fryktelig bemerkelsesverdig, sier Lars Bern i Swebbtv. Det den tydelig viser er at FN-byråkratiet i dag er helt på USAs side. Dermed har FN visket ut sin rolle i verden. Vi trenger ikke FN lenger. FN er en del av det vestlige apparatet som brukes til å undertrykke resten av verden. Det er i ferd med å sprekke. Dette er et eksempel på det, og det er veldig trist.

FN som ble opprettet for å være en nøytral organisasjon som skulle hjelpe megle frem fred i verden, har fullstendig misforstått sin rolle og tar nå parti for oligarkiet, det regjerende anglo-amerikanske oligarkiet. Det er helt åpenbart. Vi ser hvordan flere FN-organer som Verdens helseorganisasjon blir kontrollert direkte av oligarken Bill Gates. Alle disse organisasjonene er i dag en del av den vestlige, amerikanske maktutøvelsen – det vestlige oligarkiets maktutøvelse over resten av verden.

Dette er et bevis på at vi må regne FN som en tjener for dem. FN fyller ikke lenger sin funksjon. Vi så her om dagen hvordan de stemte over et kinesisk-russisk forslag, om at FN skulle nedsette en uavhengig etterforskning av sabotasjen av Nord Stream. Men det ble stoppet av amerikanerne og britene. FN ønsker heller ikke å gjøre det, noe som ville være deres åpenbare rolle.

Dermed må også FNs rolle i «klimaspørsmålet» stilles spørsmål ved, påpeker Bern. FN kan en ikke stole på. – Det er uinteressant hva FN mener, for FN er et parti i verdenspolitikken og ikke en nøytral organisasjon som står over de politiske motsetningene.

Kina tar en stadig større plass i verden. Og det kommer garantert til å fortsette, tror Lars Bern. Den bemerkelsesverdige høringen av FNs talsmann vil ikke være et unntak. – Det er jeg helt overbevist om. Kina har tatt steget ut i verden, og begynner nå å spille en global politisk rolle. Det klareste tegnet på det er freden de meglet mellom Iran og Saudi-Arabia. Det er et geopolitisk jordskjelv, fordi Saudi-Arabia har vært en hjørnesten i USAs maktutøvelse, som nå har gått tapt. Kina vil spille en stadig mer aktiv rolle.

Fra Swebbtv, publisert 1 april 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker, videoer og tweets i orginalartikkelen. Dr. Lars Bern er doktor i teknologi, ingeniør, forfatter og debattant.
Orginalartikkel: Lars Bern: ”FN har utraderat sin roll” – går USA:s och västoligarkernas ärenden.

Forsidebilde: Mathias Reding

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Pharma vil fortsette å komme med nye mRNA-vaksiner

Selv om det er bevist at «covid-vaksiner» er fiasko, vil Big Pharma aldri stoppe!

Forrige innlegg

Krig er lukrativt, for noen

60 % av USA’s bistand til Ukraina går til det amerikanske militær-industrielle komplekset

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.