POSTED IN Israel, Palestina

FN-rapport:

Nå er hungersnøden et faktum på Gaza.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FN-rapport sier at over 570 000 mennesker sulter i Gaza


Israel bruker sult som et krigsvåpen


av Dave DeCamp

En av fire palestinere som bor på Gazastripen – over 570 000 mennesker – sulter på grunn av den israelske beleiringen, ifølge en rapport som bruker data fra FN og andre hjelpeorganisasjoner som ble offentliggjort torsdag.

Rapporten, publisert av Integrated Food Security Phase Classification (IPC), sa at det israelske angrepet i Gaza har «forårsaket katastrofale nivåer av akutt matusikkerhet over hele Gazastripen.»

IPC har en femfaseskala for underernæring, og rapporten anslår at hele befolkningen i Gaza står overfor fase 3 eller høyere. Fase 3 er definert som: «Husholdninger har enten matforbruksgap som reflekteres av høy akutt underernæring; eller er marginalt i stand til å dekke minimumsbehov for mat, men bare ved å tømme livsnødvendige eiendeler eller gjennom krisehåndteringsstrategier.»

En av fire husstander i Gaza er i fase 5, noe som betyr katastrofale hungersnød-lignende tilstander. Fase 5 er definert som: «Husholdninger har en ekstrem mangel på mat og/eller andre grunnleggende behov selv etter at alt er utprøvet. Sult, død, nød og ekstremt kritiske akutte underernæringsnivåer er tydelige. For klassifisering av hungersnød må området ha ekstreme kritiske nivåer av akutt underernæring og dødelighet.»

IPC-rapporten kom etter at Human Rights Watch sa at Israel begikk en krigsforbrytelse ved å bruke sult som et krigsvåpen mot Gazas sivilbefolkning. HRW sa at israelske styrker «bevisst blokkerte levering av vann, mat og drivstoff, mens de bevisst hindret humanitær bistand, tilsynelatende raserte landbruksområder og frarøver sivilbefolkningen gjenstander som er uunnværlige for deres overlevelse».

Da Israels angrep først begynte etter Hamas-angrepet på Sør-Israel 7. oktober, kunngjorde den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant en «fullstendig beleiring» av den allerede blokkerte enklaven og sa at Israel kjempet mot «menneskedyr» i Gaza, som er hjemsted for over 1 million. barn.

Over 20 000 palestinere har blitt drept i det USA-støttede israelske nedslaktningen så langt, inkludert over 8 000 barn. Ettersom krigen fortsetter, kan mange flere dø av sult og sykdom forårsaket av beleiringen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Ethvert folk som innleder krig mot et annet folk tenker selvsagt over konsekvensene på forhånd. For det militært underlegne Hamas er den åpenbare konklusjonen at de er villige til å ofre sitt eget folk for på sikt å snu den moralske verdensopinionen mot Israel.

  Svar
 • Tankegodset oppstod ikke i Hitlers hode
  Det ble heller ikke utrydddet ved hans nederlag
  Kolonisering/erobring/total kontroll er bestemmende for en ekkel skjult elite enten det er i Washington London Brussel Paris Berlin Kyiv eller Tel Aviv

  Svar
  • Ikke noe nytt under solen fra disse bakmennene:

   ‘ Den andre Boerkrig brøt ut 11. oktober 1899 mellom Storbritannia og boerstatene Transvaal og Oranjefristaten.
   Etter krigen i 1881 var det funnet store diamant- og gullforekomster i Transvaal. Britene ønsket seg kontroll over rikdommene, mens boerne ønsket å bevare republikkenes selvstendighet. Boerne startet en offensiv høsten 1899, og beleiret britiske byer som Mafeking og Kimberley etter en vellykket fremrykking. Storbritannia sendte store forsterkninger, rundt 50 000 mann. I midten av juni 1900 hadde britiske styrker okkupert mesteparten av territoriet til boerrepublikkene, og annekterte republikkene. Boerne startet så en geriljakrig mot de britiske okkupantene. Fra 1901 innførte britene en strategi for å systematisk oppsøke og ødelegge disse geriljaenhetene, mens de holdt boersoldatenes familier i konsentrasjonsleirer, noe som spilte en stor rolle i boernes overgivelse. ‘
   lokalhistoriewiki.no/index.php?title=Boerkrigene&mobileaction=toggle_view_desktop

   ‘På slutten av 1800-tallet drev europeiske stormakter et kappløp om å tilegne seg innflytelse over størst mulige deler av Afrika. Motstanden i de afrikanske landene ble raskt og enkelt slått ned, ofte blodig og brutalt, men etter hvert kom det også til sammenstøt mellom de europeiske nasjonene. Otto von Bismarck kalte sammen til en konferanse mellom de europeiske statene i 1884, for å unngå at kappløpet om Afrika skulle føre til en europeisk storkrig, og her ble Afrika rett og slett delt opp. Fullstendig uten hensyn til etniske eller geografiske forhold. Noe som den dag i dag er kilde til utallige konflikter.
   Man regner med at omtrent 80000 kjempet for boergeriljaen på det meste, mens britene hadde en halv million soldater i Sør-Afrika. Britene ble for øvrig kjent for å opprette konsentrasjonsleire for kvinner, barn og andre som ikke var med i strid, og sperret på det meste oppimot 200000 inne i disse leirene. Mange døde av sult mens de satt sperret inne på denne måten, noe britene fikk mye kritikk for. ‘
   klikk.no/produkthjemmesider/vimenn/boerkrigen-2743210

   Svar
 • Man må innse at det er ekstreme og fanatiske zionister som sitter ved makten i Israel (befolkningen i Israel har i lengre tid vært veldig splittet). Og med god støtte fra USA.
  Det dreier seg om et vestlig sivilisasjons sammenbrudd.
  Kristendommen snakker om å skape fred på jorden, i praksis har kristendommen (hvor USA er en ledende moralsk nasjon) nå etter omtrent 2000 år i praksis havarert som en moralsk veiviser for den vestlige verden.

  Svar
 • »Kristendommen snakker om å skape fred på jorden» . . . .

  At vi på denne planeten FREMDELES [vi skriver umiddelbart TOTUSENOGTJUEFIRE!] har institusjonalisert(e), statsstøttede religion(er), setter [etter min mening] begrepet »kollektiv menneskelig intelligns’ i et lite flatterende lys! . . .

  Et mer utbredt og effektivt verktøy for mind control enn nettopp menneskeskapt(e) religione(r) har ALDRI eksistert.

  Svar
 • Renny Toftegaard
  26 desember 2023 2:53

  Omskrivingen avsannheten er skrikende. Hamas klarer da fint å få inn våpen, så
  hvorfor ikke mat? Hamas terroristene er ansvarlige for sitt folk på Gaza, men står sikkert ikke bakerst i køen når mat, vann, medisiner og drivstoff blir fraktet inn? Hvor er verdenssamfunnet sin fordømming av Hamas og krav om at de legger ned sine våpen og overgir seg? FN er styrt av muslimske stater og har blitt en belastning for verdenssamfunnet. FN må omstruktureres eller lukke dørene!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er asyl- og flyktninge-instituttet under press?

Ukraina forventer at vi sender flyktninger tilbake til slik at de kan bli sendt til fronten.

Forrige innlegg

Mot Russland reagerte den med sanksjoner og utvisninger.

Hvorfor reagere ikke den norske regjeringen med annet enn forsiktige ord mot Israel?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.