POSTED IN Helse

EUs helsesjef: Corona vil være her for alltid:

Skal tiltakene være evige?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

«Vi må være forberedt på at det fortsatt vil bli her»: EUs sjef for helse-kontoret sier at vi kanskje aldri greier å utrydde Covid-19.

Nå er folk trøtte av pandemien som har trukket ut lenger enn annonsert. Vi må forberede oss på en trøblete framtid advarer sjefen for EUs ECDC helsekontor. Hun sier at Covid-19 kan bli her for alltid. 

Andrea Ammon er en tysk lege og den nåværende direktøren for European Center for Disease Prevention and Control (Fra Wikipedia)

«Viruset ser ut til å ha slått seg godt til ro hos menneskene. Så vi må være forberedt på at det vil forbli hos oss», fortalte Andrea Ammon, sjef for det Stockholmsbaserte European Center for Disease Prevention til det franske AFP i et intervju på fredag.

Faktisk ser det ut til at viruset antakelig vil fortsette å sirkulere i det uendelig framfor å forsvinne, sa Ammon.

«Det vil ikke være det første viruset som blir her for evig, det er slett ikke et uvanlig trekk for et virus», la hun til. 

Til tross for utviklingen av de mange vaksiner for å bekjempe Covid-19-viruset vil det fortsette å spre seg, sier Ammon. Selv om helsemyndighetene stoler på at vaksinene er effektive til å hindre folk til å få sykdommer på grunn av Covid-19, så vil det ta tid å finne ut hvor effektive de kan være til å redusere viruset til å spre seg.

Det er heller ikke klart hvor effektivt vaksinen vil være til å redusere de nye coronavirus-mutantene. 

Ammon sier Covid-19 kan vise seg å bli relativt stabilt. Det betyr at den samme vaksinen kan brukes mot dette viruset år etter år. Eller det kan forandre seg betydelig over tid slik at det kan kreves nødvendige tilpasninger i vaksinen. Slik som det skjer med den årlige sesong-influensaen.

Selv om antallet nye infeksjoner faller etter vaksinering i desember og januar, sier Ammon at regjeringene må fortsette å holde på Covid-19-restriksjonene. 

«Vi er ennå ikke ute av skogen», sa hun.

«Alle har nå fått nok av tiltakene. Men når du løper et langdistanse-løp så må du også løpe de siste kilometerne».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Federico Scarionati

https://www.rt.com/news/515448-eu-coronavirus-forever-vaccine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Fridtjof Bakke
    16 februar 2021 10:34

    Hun skriver først at viruset kan være her for evig og sier deretter relatert til tiltakene at vi også må løpe de siste kilometerne. Dette er logisk selvmotsigende. For å ta en løpemetafor, hvis man løper på en tredemølle som ruller evig og det ikke er mulighet for å hoppe av, så er det bare tidsspørsmål før man kollapser av utmattelse og havner i veggen.

    Eneste åpenbare strategi her er å endre strategi og ta hensyn til at det er evigvarende og åpne opp samfunnet igjen. Går jo ikke an å drive et topp helsevesen uten støtte fra et velfungerende samfunn. Er et trist syn å se sykehus fra land som har gått konkurs og medisiner og annet nødvendig utstyr ikke lenger er mulig å kjøpe inn.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

F-35:

Problemene bare fortsetter. Når stanses prosjektet?

Forrige innlegg

Mens verden faller sammen rundt dem:

«Venstresiden» drømmer fortsatt søtt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.