POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

EU vil ha full kontroll over økonomien til innbyggerne.

Kontanter skal vekk.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

EU presser på med å «kriminalisere» kontanter med ny lov mot hvitvasking av penger.

Av Peter Caddle.


Et parlamentsmedlem advarer mot at EU står i fare for å «kriminalisere» bruken av fysiske kontanter, med sine nye lover mot hvitvasking av penger.

Dr. Gunnar Beck

Dr. Gunnar Beck, en representant for partiet Alternativ for Tyskland (AfD), har advart om at EU ser ut til å presse på for «kriminalisering» av bruken av kontanter, med nye lover mot hvitvasking av penger. Brussel har lenge fundert på en øvre juridisk grense for verdien av kontant-transaksjoner i EU, med planer om å forby europeere å bruke over €10 000 i kontanter for en enkelt transaksjon.

Europaparlamentet har imidlertid nå stemt for at en slik foreslått grense, skal reduseres til så lite som €7 000, som en del av arbeidet med å slå ned på hvitvasking av penger og skatteunndragelse, med representanter som også stemmer for at kryptovalutatransaksjoner som betaling for varer og tjenester som er verdt over € 1000 skal forbys.

Mange i parlamentet ser ut til å rettferdiggjøre beslutningene som et viktig skritt for å begrense kriminalitet i Europa, selv om Beck advarer om at grensene for kontantbetalinger nå ser ut til å ha gått for langt. Beck understreket at selv om AfD ønsket ytterligere innsats for å takle hvitvasking og terrorfinansiering velkommen, avviste det parlamentets krav om å begrense kontanttransaksjoner.

«Selv om vi bør fokusere på hvitvasking av penger fra organisert kriminalitet og islamistiske terrorister, velger EU å skjerpe sin overvåking av tyske spare- og pensjonisttransaksjoner», sa Dr. Beck. «Dette er feil». Han fortsatte med å hevde at AfD nå er det «eneste partiet som forsvarer kontantfrihet» i Tyskland.

Dr. Beck uttrykte også bekymring tiltakene Brussel ønsker å vedta, med det faktum at eurokrater angivelig har bestemt seg for å velge «for en forordning i stedet for et direktiv», noe som betyr at individuelle nasjonalstater ikke vil kunne unngå å implementere reformene mot kontanter, selv om de ønsker å beskytte bruken av kontanter i sine egne land.

Dr. Beck fortsatte imidlertid med å bemerke at ting kunne ha vært mye verre, men EU-parlamentarikerne sies å ha avvist en enda lavere grense for kontanttransaksjoner før de kom frem til €7000-tallet. «Heldigvis ble det opprinnelige forslag på € 3000 økt betydelig, også takket være press fra AfD i forhandlingsprosessen», sa Beck, men la til at han og hans parti ville ha foretrukket å se den foreslåtte grensen forbli på €10 000.

I et pengefritt samfunn har myndighetene fullstendig kontroll med økonomien din og dermed over deg.

Tiltaket for å begrense kontanttransaksjoner innenfor EU ser ut til å være en del av en større trend i Europa og Vesten mer generelt, med Australia som en av de første nasjonene som erklærte at de iverksatte et forbud mot kontanttransaksjoner på 10 000 AUD (~$6 600) eller mer.

Selv om nasjoner på den sørlige halvkule mistet interessen for å faktisk iverksette politikken, har nasjoner i Europa virket langt mer opptatt av å begrense kontanter, med tyske politikere som for tiden krangler om hvorvidt en lovlig grense for slike transaksjoner er en god idé.

Andre europeiske nasjoner har allerede slike tiltak på plass, med Nederland som forbyr kontanttransaksjoner på over €3000. Ting er enda strengere i Frankrike, hvor innbyggere i landet ikke kan betale for varer eller tjenester med kontanter der transaksjonen vil beløpe seg til over 1000 euro, et tall som til og med er under prisen for mye elektronikk, som bærbare datamaskiner og smarttelefoner.

Fra Global Research, publisert 31 mars 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: EU Pushing the ‘Criminalisation’ of Physical Cash with New Anti-Money Laundering Law.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Jp Valery

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Max 40 000,- kr kontant pr handel er lov i Norge. Kvifor visste du ikkje det? Er Norge eit fritt land?

  Svar
 • Frankrike er på veg mot 1789 tilstander, takket være «politikere» og byråkrater. Nederland er overtatt av bøndene, takket være «politikere» og byråkrater. Når skal Norge få sin første revolusjon, takket være «politikere» og byråkrater?

  Svar
 • Vi må ta landet vårt tilbake! Politikerne er «ansatt» av oss for å tilrettelegge for at «folk flest» skal få det best mulig. Men vi har sovet i timen. Langsomt har maktgiften fått overtaket på politikere og byråkrater. De innbiller seg st de er eliten. Folket er til for dem! Skatt/avgifter blir brukt til å lønne disse snylterne. Som sitter og konspirerer i lukkede rom undratt offentligheten, hvor de planlegger hvordan de kan redusere jordens befolkning! Berike seg selv. Knekke folks økonomi. Få full kontroll på «det bruysomme folket.!

  Svar
 • Torkel andersen
  7 april 2023 17:24

  Det at politikerne i vesten opptrer som kriminelle despoter som motarbeider folket er dessverre ikke noe nytt.

  Svar
 • Oversettelsesresultater

  En antropolog spilte et spill med noen barn av en afrikansk stamme.

  Han la en kurv full av frukt under et tre og sa til dem: ‘Det første barnet som når treet vil få hele kurven’

  Da han ga dem startsignalet, ble han overrasket over at de bare gikk sammen og holdt hverandre i hendene til de nådde treet og delte frukten!

  Da han spurte dem hvorfor de gjorde det, svarte de: «Ubuntu»
  «Hvordan kan en av oss være lykkelig mens resten er elendige?»

  Ubuntu betyr: ‘Jeg er, fordi vi er’.

  Disse unge stammebarna forstår hele livsprinsippet og den sanne kilden til lykke. Hele verden trenger å forstå «Ubuntu», det er det denne oppvåkningen handler om.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-dollaren:

Står på kanten av stupet.

Forrige innlegg

Big Pharma vil fortsette å komme med nye mRNA-vaksiner

Selv om det er bevist at «covid-vaksiner» er fiasko, vil Big Pharma aldri stoppe!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.