POSTED IN USA, Økonomi

USA-dollaren:

Står på kanten av stupet.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Tidligere statssekretær i USAs finansdepartement: Hvis amerikanske dollar mister sin status som global reservevaluta, vil det bli en fullstendig økonomisk implosjon.

Av Ethan Huff.


Slik ting går nå, vil USAs dollar, en fiat-valuta som trykkes i det uendelige av det private Federal Reserve-bankkartellet, til slutt miste sin status som verdensreservevaluta. Når det først skjer, vil det være game over for den nåværende globale økonomiske orden.

Tidligere statssekretær i det amerikanske finansdepartementet, Monica Crowley, advarte denne uken om at konsekvensene av at den amerikanske dollaren mister sin status som verdens reservevaluta, vil være «katastrofale» for myndighetene.

«Det ville bety slutten på den amerikanske dollaren,» sa hun, og la til at «det ville være en fullstendig implosjon av det globale økonomiske systemet» hvis det skjedde – og det ser ut som om det kommer til å skje, det er et spørsmål om tid.

Relatert: I følge Russlands President Vladimir Putin, arbeider BRICS-landene, som inkluderer Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, for å introdusere ny global reservevaluta som ikke er kontrollert av korrupte Vestlige makter som den amerikanske dollaren.

Etter å ha blitt fjernet fra støtten av gull av Nixon, har den amerikanske dollaren mistet verdi og tillit som verdens reservevaluta. Crowley dukket opp på Fox News for å advare om fremvoksende økonomier andre steder i verden som dropper dollaren, og beveger seg mot andre valutaer som den kinesiske yuanen. Den amerikanske dollaren har allerede mistet sin status som verdens dominerende valuta, innrømmet hun.

«Det er virkelig vanskelig å overvurdere nøyaktig hvor katastrofalt det ville være å forlate den amerikanske dollaren som verdens globale reservevaluta,» la hun til. Helt siden avslutningen av andre verdenskrig har dollaren blitt ansett som en trygg havn-valuta. På den tiden var den fortsatt støttet av gull, men ble tatt av gullstandarden av president Nixon for rundt 50 år siden.

Helt siden den gang Nixon frigjorde dollaren fra gull, er det eneste som støtter Monopol-pengene den oppfattede «styrken og økonomiske makten» til USA, som har avtatt dramatisk siden andre verdenskrig. En annen bekymring er at resten av verden vil slutte å handle olje ved å bruke dollar, derav hvorfor den omtales som petrodollar. «Hvis det skulle ta slutt,» sa Crowley, «ville det bety slutten på den amerikanske dollaren».

Eksempel på implosjon

Å ha den amerikanske dollaren som verdens reservevaluta hele denne tiden «har vært et virkelig privilegium,» fortsatte Crowley, og la til at «vi har misbrukt privilegiet med en fullstendig hensynsløs penge- og finanspolitikk i så mange år, i hvertfall de siste årene, noe som virkelig har devaluert dollaren».

«På toppen av det,» la hun til, «nå har du denne perfekte stormen av Bidens svakhet, hans krig mot amerikansk innenlandsk energiproduksjon og Ukraina-krigen. På grunn av alle disse tingene har vi USAs fineder, ledet av Kina, som danner en ny økonomisk blokk».

Det eneste som mangler nå for å detronisere USA og dets fiat-dollar, er at Saudi-Arabia for eksempel, åpner opp oljehandelen for andre valutaer – og saudierne har allerede antydet at de er åpne for å gjøre dette. (Saudi-Arabia er nå i samtaler med Beijing for å prise oljesalget til Kina i yuan i stedet for amerikanske dollar).

«Hvis det skulle skje, ville det være en fullstendig implosjon av det globale økonomiske systemet, men absolutt det amerikanske økonomiske systemet,» advarte Crowley. «Og hvis det skulle skje, ville du se en skyhøy inflasjon som bare fortsetter, som i Weimarrepublikken. Hvis du synes inflasjonen er ille akkurat nå, bare vent».

Fra Natural News, publisert 31 mars 2023. Skrevet ev Ethan Huff.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Former Treasury official: If U.S. dollar loses global reserve currency status, there will be a complete economic IMPLOSION.

Kommentar fra oversetter:
Nå må en kunne kreve, at Oljefondets sjef snarest redegjør for hvordan så mye som mulig av Oljefondet kan reddes, siden mye av fondets investeringer er i dollar. Dollarens demise har blitt spådd mange ganger, men denne gangen blir det alvor, nå som det ser ut som petrodollaren forlates av Saudi Arabia, og BRICS-landene vil handle seg i mellom og med andre med egne valutaer.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Det er håp.

    «….arbeider BRICS-landene, som inkluderer Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, for å introdusere ny global reservevaluta som ikke er kontrollert av korrupte Vestlige makter som den amerikanske dollaren.»

    Men disse gærningene/tyvene som styrer verdensvalutaen og rentene har startet verdenskriger og brukt atomvåpen tidligere for å beholde kontrollen.
    Psykopater blir sjelden friske. De må avsløres så folk flest ser spillet.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Med en helt annen vinkling:

Kortnyheter fra hele verden.

Forrige innlegg

EU vil ha full kontroll over økonomien til innbyggerne.

Kontanter skal vekk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.