POSTED IN EU, Sanksjoner

EU-tiltakene mot Russland fungerer ikke.

Løsningen er å gjøre mer av det samme. Det betyr at de ikke vet hva de skal gjøre.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under forteller om en fullstendig mislykket politikk fra EU. De ble tatt på sengen og iverksatte sanksjoner overfor Russland som om det var de som hadde hendene på rattet. Det fører naturligvis til russiske mottiltak som rammer EU-land hardt. Sist er det stansen av levering av gass til Polen og Bulgaria.

Skrikingen og truingen i etterkant fra udugelige EU-politikere er i virkeligheten uttrykk for politisk hjelpeløshet. De er tatt på sengen og er i ferd med å rote seg inn i et uføre de ikke har forberedt seg på. Det har ikke hjulpet på situasjonen at sentrale EU-land har vedtatt «det grønne skiftet» som forsterker energi-problemene.

Ursula Gertrud von der Leyen er en tysk lege og politiker, som har sittet 14 år sammenhengende i Angela Merkels regjeringer fra 2005 til 2019. Fra 2013 til 2019 var hun Tysklands forsvarsminister, fra 2009 til 2013 minister for arbeid og sosialvesen og fra 2005 til 2009 familieminister. Wikipedia. Hun er nå Europakommisjonens predisdent

Det har heller ikke demret for dem (i hvert fall ikke offisielt) at det kanskje er USA som er den viktigste motstanderen deres. Trump kan f.eks. få gjennom sin drøm om gjenoppliving av USAs bilindustri ved at de kvitter seg med hovedkonkurrenten: Tyskland. Samtidig får USA solgt dyr flytende naturgass til EU som ikke ville ha den billige russiske gassen fordi USA har sagt at også EU må straffe Russland. Dette er en form for politisk underkastelse for deres viktigste økonomiske konkurrent, USA. På fagspråk kalles også dette gjerne for masokisme (selvplaging), men hun plager ikke seg selv, men store deler av EUs befolkning.

Og nå kommer meldinger fra Algerie om at hvis Spania selger gass videre til andre EU-land vil det få konsekvenser for gassleveringen. EU har gjort opp regning uten vert. Det er nå selgers marked og ingen innen business driver veldedighet. 

Det er egentlig rart at ikke EU-lederne vet slikt, men det sier sitt om det nivået disse folkene holder. 

Og svaret på disse problemene er å gjøre mer av det som til nå ikke fungerer. Det betyr at de ikke vet hva de skal gjøre fordi det ikke finnes andre alternativer enn å gjøre avtaler med Russland – landet de skal straffe.

Knut Lindtner
Redaktør

EU innrømmer at sanksjonene fra Russland ikke fungerer

Warszawa oppfordrer Brussel til å «korrigere» situasjonen med nye straffetiltak.

Polens statsminister Mateusz Morawieckiinnrømmet onsdag Russlands suksess med å motstå vestlige sanksjoner, og uttrykte sin beklagelse over dette faktum.

«Så langt ser vi at Russland, dessverre, takler sanksjonene godt,» sa han til journalister, og la til at for å «korrigere» situasjonen, ville Warszawa jobbe med å utvikle nye straffer.

Moskva har bekreftet at «uvennlige» nasjoner har mislykket planene for å «kvele Russland økonomisk».

«Trinn for trinn, med alle slags påskudd, noen ganger også uten påskudd, innførte de nye restriksjoner,» sa Russlands president Vladimir Putin onsdag, og la til at Moskva med hell avverget sanksjonstiltakene, motsto disse og falt ikke sammen.

Russland vil svare på grove og ofte klønete restriksjoner med større åpenhet for entreprenørskap, ærlig partnerskap, respekt og pålitelig beskyttelse av bedriftseiere og samvittighetsfulle investorer, sa Putin.

Den russiske presidenten instruerte regjeringen om å fortsette arbeidet med anti-krisetiltak og styrke kontrollen, for å sikre en jevn drift av hjemmemarkedet.

I mellomtiden kunngjorde EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen onsdag at EU jobber «intensivt» med en ny plan for å ramme Moskva.

photography of excavators at mining area
EU vil fortsatt kvitte seg med kullet tross et stort energiunderskudd.

«Den sjette pakken med sanksjoner vil komme i god tid. Vi jobber intensivt med det,» sa von der Leyen og la til: «Vi jobber hardt ikke bare for å bli kvitt kullet, som vi allerede har gjort, men vi jobber også med olje-saken.»

Forsidebilde: Torsten Dederichs

https://www.rt.com/business/554625-eu-russia-sanctions-dont-work/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «De er tatt på sengen og er i ferd med å rote seg inn i et uføre de ikke har forberedt seg på.
  Det er egentlig rart at ikke EU-lederne vet slikt, men det sier sitt om det nivået disse folkene holder.»

  Dessverre er det slik at disse idiotene roter OSS inn i uføre. ( Sjøl sitter de trygt. )
  Også norske innbyggere dessverre, som har politikere som danser med disse retarderte i over-nasjonale udemokratiske organer.
  Og vi kan ikke engang gå til valg for å fjerne deres ukyndighet.
  Hurra for 17 mai.
  Men la dagen bli en kampdag for norsk sjølråderett, og for fjerning/forby politikere og partier som bryter norsk Grunnlov og opptrer som trojanske hester. Fei de ut!
  Vi har vært husmenn for lenge. Nå vil vi ha frihet og stolthet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rødt endret kurs under Syriakrigen.

Våpen til Ukraina gjør partiet til USAs allierte i den stedfortreder-krigen mellom Russland og USA som pågår

Forrige innlegg

Bivirkningene vil bli mange:

Stort antall hjerneslag forårsaket av Covid-19-«vaksiner» kan forklare hvorfor så mange blir blinde

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.