POSTED IN EU, Økonomi

EU forhandler med UK om «City of Londons status».

EU presser Storbritannia.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er få som er klar over at London City har en egen status innad i Storbritannia og i forhold til EU. Vi siterer fra Wikipedia:

Byen har en unik politisk status med grunnlag i en rekke privilegier tildelt av den britiske monarken gjennom århundrer. Den har stor grad av frihet fra andre myndigheter ettersom den har status som et grevskap. Den lokale myndigheten er City of London Corporation, som er unik i Storbritannia og har en del uvanlige ansvarsområder for et lokalråd, slik som politimyndighet. Korporasjonen er ledet og anført av en overborgermester, Lord Mayor of London, adskilt og langt eldre enn London som ledes av Mayor of London.

Er ikke stor, men har mange penger.

Det denne meldingen under forteller er at EU ikke gir ved dørene. Selv om unionen måtte gi Storbritannia en avtale med overgangsordninger som sikret UK suvereniteten over sitt eget territorium, økonomi, lovgiving og politikk, så betyr ikke det at UK får alt som de vil.

Kapitalismen er ikke et samarbeidsprosjekt, men det motsatte, altså et system hvor kampen om markedene er på liv og død. EU tar alt det er mulig å ta. Storbritannias oppgaver er den samme men motsatt vei. Også innad i EU er det konkurransen som er det sentrale.

I Norge er det fortsatt mange som tror at EU er et samarbeidsprosjekt.

Knut Lindtner

London City trues av EU.

Fra Voltaire Network.

London City – en uavhengig mikro-stat innen United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland – blir holdt utenfor Treaty on the Kingdoms  tilbaketrekking fra Europa-Unionen. Dermed mister de retten til å handle med euro.

På én måned har transaksjonene i London City falt med mer enn halvparten, noe som har vært til fordel for børsene i Amsterdam, Paris og New York.

Forhandlinger mellom London og Brüssel foregår stadig. Men det er allerede klart at Europa-Unionen har funnet en svært effektiv måte å legge press på sin motpart.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article212204.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • City Of London er styrt av frimurerne siden mange 100 år tilbake, og galskapen er så fullstendig at selv dronningen ikke bare kan ta seg en tur innenfor murene, men må ha tillatelse fra Lord Mayor. EU mastodonten er alt det negative man kan komme på ang. demokrati, menneskerettigheter og levelige vilkår for folk flest, men her gjør de faktisk en god ting: Ved å «bekjempe» finanseliten i City Of London, gjør de det enklere for oss andre å bekjempe resten. Det underliggende er vel kanskje at krybben snart er tom, og da bites hestene, men desto færre plasser eliten kan holde på med sin økonomiske galskap, jo enklere blir det for oss. Tenk f.eks. at det var kun i Davos de kunne holde på, 1 stk kraftig nok bombe ville utradere hele byen, og verdens befolkning ville ha sluppet fri fra åket. Så heia EU i denne saken, her graver dere deres egen grav, stå på!

  Svar
  • Folkeopplyseren
   16 februar 2021 10:26

   Enig i det meste, men de virkelige store aktørene – bankfamiliene med rikdom over mange generasjoner – møter ikke opp personlig i Davos. De møter opp via proxy med sine beste agenter. De vet at et av deres beste strategier er å styre via tredjepart. Derfor blant annet Frimurerlosjen. Da får frimurere av 33 og høyeste grad – første grad hvor informasjon flyter i Fahrenheit systemet – informasjon fra de som finaniserer frimurersystemet. Så sprer disse informasjonen nedover til aktuell person mottar sine instrukser på et «need to know» nivå uten å vite om kilden.

   Svar
 • Folkeopplyseren
  16 februar 2021 10:21

  «Kapitalismen er ikke et samarbeidsprosjekt, men det motsatte, altså et system hvor kampen om markedene er på liv og død.»

  Har forsøkt å hjelpe deg mange ganger Lindtner, men ser at du har et grunnleggende hat mot kapitalisme som gjør at du ikke klarer å tenke klart relatert til kapitalisme. Er på bloggen din primært fordi du tenker klart og presenterer veldig mye bra på det geopolitiske plan.

  City of London har ikke noe med kapitalisme å gjøre. Dette er oligarki. City of London er styrt av de største bankfamiliene. De samme familiene som klarte å trumfe igjennom MONOPOLpenger via sentralbank. Håper du forstår Lindtner at monopolpenger ikke har noe med fritt marked å gjøre? Tenker man litt mer på det, så forstår man at valuta er den viktigste og mest likvide handelsvaren i et fritt marked og dermed ekstremt viktig og lukrativt å ha kontroll over.

  Håper du Lindtner kan du studere kapitalisme med et åpent sinn og rette opp den enorme slagsiden du har på området. Anbefaler å starte med å forstå hvordan det virket i USA før det ble korrumpert sist gang i 1913. En minimal stat kun til regulering av markedet og beskyttelse av hvermansen, mens kapitalismens aktører konkurrerer om å lage best mulig varer og tjenester innenfor disse rammene. Her kommer den fjerde statsmakt – pressen – inn, da Jefferson og de andre lederne på den tiden forstod at systemet ville korrumpere over tid uten en sterk og uavhengig presse.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

F-35:

Problemene bare fortsetter. Når stanses prosjektet?

Forrige innlegg

Mens verden faller sammen rundt dem:

«Venstresiden» drømmer fortsatt søtt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.