POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

EU-enigheten under press.

Frankrike betaler gassen i rubler, men ikke Tyskland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen fra Voltaire.net forteller om full krise i EU. I Frankrike omgår de problemet ved å rette seg etter rubelkravet, men ikke i Tyskland.

Jeg har også mye til overs for påstanden om at dette ikke dreier seg om å stoppe Russland, det er bare et påskudd og her brukes krigen i Ukraina. Dette er en konflikt for å svekke EU, særlig Tyskland, dvs. for USA å fjerne en brysom konkurrent f.eks. når det gjelder bilindustrien.

Den russiske rubelen styrker seg nå i valutahandelen internasjonalt noe som også forteller den samme historien. Disse straffetiltakene rammer ikke først og fremst Russland. De rammer EU/Tyskland med full tyngde.

Knut Lindtner
Redaktør

Det største gasselskapet i verden, russiske Gazprom, avsluttet sin virksomhet i Tyskland 1. april 2022, fikk vi vite 5. april.

Før krigen i Ukraina opererte Gazprom Nord Stream-gassrørledningen og Nord Stream 2-anlegget. Selskapet leverte to tredjedeler av gassen som ble brukt i Tyskland, spesielt av bilindustrien.

Da Straussianerne (Den nåværende ledelsen i USA, red.) begynte sine handlinger mot EU ved å feil-presentere dem som «sanksjoner mot Russland», krevde Moskva at gassen skulle betales i rubler, noe de europeiske selskapene nektet. Ettersom kontraktene ble utformet i euro, hadde kundene rett til å motsette seg denne endringen. Men Gazprom solgte deretter sitt tyske datterselskap som var ansvarlig for disse kontraktene til en lav pris. Sistnevnte, som kun mottok euro, var ikke i stand til å betale Gazprom i rubler og er på randen av konkurs.

De franske selskapene, som også nektet å betale i rubler, ble beskyttet av myndighetene deres som beordret de franske bankene som hadde ansvaret for transaksjonen til å konvertere euroen til rubler selv før de sendte dem til Gazprom.

Tyskland har 3,9 milliarder kubikkmeter gass på lager. Hvis denne situasjonen skulle fortsette, ville bilindustrien stoppe opp og landets nasjonale økonomi vil kollapse.

https://www.voltairenet.org/article216396.html

Forsidebilde: Jim Strasma

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  8 april 2022 9:57

  Det siver sakte men sikkert opp til overflaten så alle kan se det: Det er ikke resten av verden, inklusive Russland, som er Europas verste ytre fiende. Det er USA. Og vi vet hvem de er styrt av.

  Du kan jo gjette hvilken etnisk gruppe det er. De er nærmest fraværende i det amerikanske forsvaret, men bruker den amerikanske soldaten villig vekk, og med en viss grad av skadefryd, som kanonføde for sine egne fanatiske mål.

  Svar
  • Sunhunter.Ja jeg har en formening om hvilken gruppe det er som bestemmer og det har jeg ved flere anledninger gitt uttrykk for,men siden du også har en mening om hvem det er,kan du gjøre din teori om hvilken etnisk gruppe som styrer litt mer kjent,slik at vi kan få en debatt,eller er det hemmelig ?.Hvem er husmenn for verdens treller ?.

   Svar
 • «Det er USA. Og vi vet hvem de er styrt av.»

  De som har som regel å sette nasjoner opp mot nasjoner , folk opp mot folk.
  Og lar andre sloss for seg, – for så å tilrane seg kontroll.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  9 april 2022 9:03

  Kor mykje verre må folk i Vest-Europa få det før dei innser at dei ikkje er tente med vasall-styresmaktene sine? Tyskland vert ikkje fritt før alle amerikanske styrkar er ute av landet. Ikkje Noreg heller.

  I Noreg kjem no baseavtalen USA/Noreg snart til stortinget. Det viktigaste er ikkje at Noreg frivillig avstår territorium fire stader. Det viktigaste og verste står her:

  «Avtalen åpner for at det i fremtiden kan opprettes flere omforente områder.» (Krigsdepartementet 9. april. Merk datoen).

  Svar
 • Den åtte år lange krigen mellom NATO og Russland i Ukraina vil truleg bli vunnen i år, men kan blusse opp neste år, kanskje bli utvida, kanskje bli nukleær.

  Truleg må Russland bruke sine misiler og utslette ferdigbygde utskytingsrampar (NATO) i Polen og Romania for å vekke Europa.
  Russland bør også ta ut Vardø-radaren for å vekke Norge, som no støttar krigen som Russland ikkje ville ha.

  Dersom NATO våger å gjengjelde, som er tvilsamt, vil Russland gjengjelde, og dei har virksomt luftvern, NATO har ikkje.

  Den norske informasjonen om vår NATO-krig er prega av tru på alle falske flaggmyrderia.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ferieplaner?

I disse landene kan du reise uvaksinert på ferie.

Forrige innlegg

Om USA

DN-redaktør: De tok feil: «I alt.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.