POSTED IN EU, Norge, Olje-Energi

Her i EU skal alle marsjere i takt!

Ungarn nekter og får svi for det.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Ungarn har en president som vurderer og prioriterer landets behov og ikke EU-ledelsens. Derfor vil han ikke følge EU-ledelsens hykleriske avvisning av å kjøpe olje og gass i rubler og heller ikke levere våpen til Ukraina.

Ungarn er fullstendig avhengig av energi levert fra Russland – også på lang sikt. Våpenlevering til Ukraina vil gjøre landet til en fiende av Russland som de heller ikke er tjent med.
EU er i lommene på USA og gjør som de får beskjed om selv om det vil få katastrofale konsekvenser for Unionen. Men det vil ikke ramme lederne eller det store EU-byråkratiet personlig.

De lever avsondret fra den befolkningen de styrer og har liten eller ingen kontakt med den virkeligheten de vanlige EU-borgerne utsettes for.

Knut Lindtner
Redaktør

Ungarn bryter med EU. Orban sier at han ville betale for russisk gass i rubler

Putin har beordret europeiske gassavtaler i rubler som svar på vestlige sanksjoner

av Dave DeCamp 

I konflikt med EUs linje sa Ungarns statsminister Viktor Orban onsdag at Ungarn ville betale for russisk gass i rubler hvis det er det Moskva ber om.

«Vi har ingen problemer med å betale i rubler. Hvis russerne ber oss om det, betaler vi i rubler, sa Orban til journalister, ifølge Ungarns talsmann.

Russlands president Vladimir Putin har beordret at europeiske gassbetalinger skal gjøres i rubler som svar på vestlige sanksjoner. I henhold til planen hans må kjøperne åpne en spesiell konto hos Russlands Gazprombank, slik at de kan overføre utenlandsk valuta til banken. Gazprombank ville deretter kjøpe rubler på vegne av kjøperen, som vil bli brukt til gassavtalen.

Russisk rubel – Wikipedia
Her er det fremtidige betalingsmidlet for olje og gass fra Russland

EU-ledere har avvist Putins krav om rubelbetalinger, men Russland har ennå ikke kuttet Europa fra gassforsyningen. Forrige uke sa Kreml at gasskjøpere fortsatt har tid til å regne ut betalinger i rubler.

Orbans holdning til utbetalinger i rubel er ikke første gang han bryter med EU i sin tilnærming til Russland og krigen i Ukraina. I motsetning til andre NATO-land som grenser til Ukraina, tillater ikke Ungarn sitt territorium å bli brukt til å transportere våpen inn i Ukraina.

Orban vant gjenvalg i en «jordskredsseier» søndag og har siden vært under press fra EU. Som svar på valget og påstander om korrupsjon har EU satt i gang en prosess som kan frata Ungarn EU-midler.

Forsidebilde: Japheth Mast

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ja,EU ved en Åslund forteller Ungarn at nå som de valgte Orban istedet for demokrati,vil EU sanksjonere Ungarn.
    Så det ungarske folk gikk til et demokratisk valg men mr Åslund er misfornøyd med resultatet.Denne Åslund er forresten en doldis fra den dype staten,dere vet han tilhøtrer de det ikke snakkes om.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ferieplaner?

I disse landene kan du reise uvaksinert på ferie.

Forrige innlegg

Om USA

DN-redaktør: De tok feil: «I alt.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.