POSTED IN Kina, USA

Etter Pelosis Taiwan-besøk.

Kinesiske mottiltak vil i denne omgang først og fremst være økonomiske.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kinas mottiltak

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård fra Fillipinene.

Etter å ha kikket på hva Dagbladet og VG skriver om Pelosis Taiwavisitt finner jeg grunn til å referere hva TV Channel News Asia fra Singapore meldte i mange timers direktesending da Pelosi landet i Taipei og etterpå. CNA hadde reportere flere steder i Taipei, og en i Beijing. Av og til kommenterte studio i Singapore situasjonen. 


Pelosis delegasjons visitt på Taiwan: 

Diverse møter med Taiwans president og politikere fikk liten omtale.


Kinesiske reaksjoner på Pelosis visitt: 

1: Handel Taiwan- Folkerepublikken. 

Folkerepublikken stanser all import av fisk, skalldyr, frukt og grønnsaker fra Taiwan.       

Folkerepublikken stanser all eksport av en spesiell sand til Taiwan. Denne spesielle sand er viktig i produksjonen av halvledere og chips, som Taiwan produserer på amerikanske lisenser. Eksport av halvledere og chips til dataindustrien verden over er Taiwans viktigste eksportartikkel. Produksjonsstopp vil ramme virksomhet og utenlandsøkonomi. 


 

Taiwan announces $200 million for microchip production in Lithuania
Slikt utstyr er avhengig av import fra China

2: Folkerepublikken kunngjorde før Pelosis fly landet, seks-6 skytefelt omkring Taiwan.

Kunngjøringen var i samsvar med meldinger til sjøfarende verden over, og som NOTAMs (Notices to Airmen) til luftfarten med geografisk posisjon til hjørnene av de 6 skytefelt. Skytefeltene ble meldt aktive fra før Pelosi landet til fk. søndag.    

Konsekvens for Pelosis flighter var at flyene måtte komme seg inn over Taiwansk land mellom de annonserte skytefeltene og foreta en visual approach til Taipei International Airport. Været var skyet med skybase 4000 fot, dvs gode landingsforhold.

Utflyging måtte følgelig bli mellom skytefeltene. Uvanlig, men ikke umulig for erfarne flygere.
 

3. Kinas lovede straffereaksjoner mot Pelosi og alle dem som deltok i delegasjonene hennes på Taiwan.   

Når utenriksminister Wang Yi, Xis sterke mann overfor omverden står med kyttede never og truer er det grunn til å merke seg. Wang Yi ble bare referert slik: Alle som har vært i Pelosis delegasjon til Taiwan vil merke Kinas straff!      

Sannsynligvis sikter Wang til de kinesiske sanksjonene. Til orientering er det et regime etter mønster de amerikanske, med den forskjell at de kinesiske går langt videre til familemedlemmer, venner og forretningsforbindelser enn de amerikanske. Når vi vet at mange ledende amerikanere har forretningsinteresser i lavkostlandet Kina, kan sanksjoner bli smertefulle for berørte. Minner om Bidens reaksjon på at 27 amerikanere i Trump-administrasjonen ble sanksjonert samtidig som Biden ble innsatt som president i USA: De kinesiske sanksjonene er ‘unnecessary and shamefull’, dvs sårende. Hva kan USA nå vente seg? 

4. Kvithusets reaksjon?   

Sikkerhetstalsmann Kirby sa: Visitten til Taiwan var Pelosis egen beslutning. Pentagon hadde advart mot besøket.
   

KONKLUSJON:   Pelosis visitt har gjort stor skade på Taiwans økonomi, ref. fisk, skalldyr, frukt, grønnsaker og sand.   Et ukjent antall amerikanere må forvente å bli sanksjonert av Kina.

Forsidebilde: Mick Haupt1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 380 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det er noe dritt når Karma kommer på besøk.
  USA driver med økonomiske sanksjoner mot alle som er i mot «den regelbaserte orden», eller de bomber dem tilbake til «amerikansk demokrati» som det også heter. Hvor mange milliarder eid av russiske oligarker ble «frosset» (stjålet) da Russland startet sin opprenskning i nazi-reiret Ukraina?
  Nå truer Kina med å fryse amerikanske oligarkers formuer og verdier i Kina, like for like eller «uakseptabel» oppførsel?
  Når fean skal Khazarene i Usrael forstå at deres utplyndring av resten av verden er over?
  Den monopolare «verdensorden» har blitt multipolar, og ingenting Khazarene gjør kan stoppe det, så i stedet for å forsøke å utrydde hele menneskeheten burde de akseptere det og tilpasse seg realitetene.
  Men betviler personlig at et hat mot overlegne kristne mennesker som har blitt holdt i hevd i 2000 år er så enkelt å legge av seg, de er jo tross alt «Guds Utvalgte Folk» i egne øyne. Hvilken «gud» de snakker om er dog litt vanskelig å forstå, vår Gud med sin sønn Jesus er det i hvert fall ikke, den saken er klar.

  Svar
  • Det går etter planen for khazarene. Mållet er å knekke USA innenfra og kjøre Europa i kne. Innføre Teknokrati. Kina er allerede langt framme på social credit sytemet slik som globalistene ønsker. Globalistene er ikke selv kommunister, men bruker kommunisme og diktaturer som instrument for å oppnå verdens herredømme Via sentralbanker IMF BIS FN og WHO. De har tentaklene sine i begge sider av verden. Og skyver frontene mot hverandre. De er ikke nasjonalister, de ønsker bare å bruke nasjoner og krig for å løfte seg selv opp. De finansierer begge sider.

   Svar
 • Veldig godt sagt, Gjest!
  Den skjulte makteliten sitter på begge sidene og drar i tauene. Denne eliten sitter på toppen av både USA og Kina og samarbeider og spiller disse nasjonene ut mot hverandre og håpte naturligvis at stuntet med at Pelosi dro til Taiwan ville skaffe dem en farlig storkrig. Det som også er viktig å tenke på er at både i USA og Kina og ikke minst på Taiwan er det sterke positive krefter som jobber for den lyse siden, bl.a de såkalte White Hats i USA og White Dragon Society, Blue Dragons og ikke minst Red Dragons i Kina og Taiwan. Dragons-grupperingene har sterk tilknytning til Taiwan.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

USAs krig mot Japan:

Her er mange ubesvarte spørsmål.

Previous Post

Pelosi til Taiwan gir Kina en PR-seier?

Mange på øya forstår at besøket bare fører til mer trøbbel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.