POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Etter den mislykkete ukrainske sommeroffensiven.

Bryter den Ukrainske fronten sammen nå?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vendepunkt i Ukraina-krigen

Av Karsten Riise

Amerikanske medier bekrefter nå at Russland rykker frem mot byen Kupyansk i Kharkov-regionen – og er klar til å ta den. Se dette .

Vi snakker om en ukrainsk evakuering ikke bare av Kupyansk, et viktig jernbaneknutepunkt, men av Ukraina som evakuerer totalt 53 bosetninger i regionen. Med 100 000 russiske tropper i regionen, og stadig tynnere ukrainske reserver, kommer dette til å bli en stor russisk offensiv – og nederlag for Ukraina. Som vanlig vil Ukraina kjempe sin tapende posisjon til den siste ukraineren, hvoretter den påfølgende russiske seieren og avansementet i Ukraina bare blir enda større.

Jeg skrev 10. august 2023 til en rekke av mine mottakere at dette er et vendepunkt i Ukraina-krigen. Ukraina tømmer sine offensive evner uten å ha oppnådd noe, og Russland går nå for å ta en strategisk by. Etter det vil alt bare bli verre og verre for Ukraina.

Når det gjelder den koblede New York Times-artikkelens snakk om russisk «tortur», er det ubegrunnet, i motsetning til Ukrainas bruk av tortur. Ukrainas SBU bruker kjeltringer til å torturere og skrape det hvite ut av øynene til ofrene med en tannpirker, og truer med å stikke tannpirkeren inn i øyet hans for å blinde ham. Bare hør på Gonzalo Lira , som er amerikansk statsborger akkurat nå i tortur-varetekt til den ukrainske SBU.


Nei, Gonzalo kom ikke til den ungarske grensen. 

Gonzalo, som har en hjertesykdom, står nå overfor 5-10 års fengsel og nesten sikker død i ukrainsk fengsel for å ha brukt sin ytringsfrihet. 

Dette er hvordan fengsler fungerer i amerikanske «vennlige land» som det «demokratiske» Ukraina. 
Den amerikanske ambassaden gjør selvfølgelig ingenting for sin egen statsborger Gonzalo Lira som er varetektsfengslet for en «forbrytelse» av ytringsfrihet. 

Amerikanske medier tier også om skjebnen til sin landsmann Gonzalo Lira. Tross alt er amerikanske medier tilknyttet den amerikanske dypstaten som i flere tiår har drevet en hel skole i Fort Benning hvor de instruerer fascistiske paramilitære som SBU hvordan de skal utføre tortur og begå disse tingene.

Karsten Riise er en Master of Science (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Forsidebilde: I bakgrunnen Det enorme Azovtahl. Et stålverk som den nazistiske Azov-bataljonen forskanset seg i før de overga seg våren 2022. Stålverket dekker et område på 11 km2: Foto: Anna Jevsejeva.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  17 august 2023 14:32

  Zelenskys militærsjefer kjøper luksusbiler og overdådige eiendommer i Spania, mens soldatene dør i krigen.

  Av Belle Carter.
  Ukrainas president Volodymyr Zelenskys regionale hærsjefer har kjøpt luksusbiler og overdådige eiendommer, mens troppene deres dør i frontlinjene av krigen mellom Russland og Ukraina. Denne informasjonen kom fra en tidligere rådgiver for det ukrainske parlamentet. I mellomtiden, ifølge den nåværende rådgiveren for parlamentsmedlemmet Mykola Volkivskyi, har Zelensky allerede 11 august erklært en masseoppsigelse av Kievs regionale militære rekrutteringssjefer.

  Påstandene ble bekreftet av en gjennomgang av rekrutteringssentrene, og avslørte myndighetsmisbruk inkludert ulovlig berikelse for å hjelpe stridsdyktige menn i militær alder å flykte fra landet for å unngå militærtjeneste, og la folk unngå militærtjeneste av medisinske grunner. Mange ukrainske menn vil unnslippe krigen, men det er vanskelig for dem å reise, fordi menn i alderen 18 til 60 år har fått forbud mot å forlate landet, helt siden krigslovene ble innført i februar 2022. Unntak finnes av medisinske årsaker, ved å studere i utlandet, være alenefar, ha mer enn tre barn, eller omsorg for en funksjonshemmet.

  Volkivskyi, som var rådgiver for formannen for det ukrainske parlamentets kommisjon mellom 2014 og 2021, sa til Daily Express US at dette var et grep som var «ventet». «Det mest opprørende var at visse militær-kommissærer begynte å berike seg og kjøpe eiendom i utlandet, spesielt i Spania, og dyre luksusbiler, fra begynnelsen av krigen. Dette opprørte det ukrainske samfunnet,» sa han og la til at alt dette skjedde mens «ukrainske soldater døde ved fronten», og at det var «konstante korrupsjonsproblemer» med mange tjenestemenn.

  Avisen rapporterte også at Zelensky, sa via sin toppgeneral Valery Zaluzhny, at de planlegger å implementere et system der sårede soldater som ikke lenger kan tjenestegjøre, i stedet kan styre de militære rekrutteringssentrene. MP-rådgiveren sa også at ideen begynte å spre seg blant ukrainere om at det ville være bra å sende fysisk friske militære ansatte ved rekrutteringssentrene til frontlinjen, og at stillingene deres ble fylt av sårede soldater som ikke returnere til frontlinjene, men som kunne fortsatt utføre sine faglige oppgaver i som med rekruttering. Han la til at endringen skulle bidra til å «overvinne enhver risiko for korrupsjon».

  I mellomtiden var Zelensky angivelig misfornøyd med den avslørte korrupsjonen og uttalte: «Dette systemet bør styres av folk som vet nøyaktig hva krig er, og hvorfor kynisme og bestikkelser under krigen er forræderi». Tidligere i år ble ni topptjenestemenn sparket etter at de ble anklaget for å ta bestikkelser og feriere i Spania og Frankrike under krigen.

  EU berømmet Zelenskys reformer i landet. Den overnasjonale politiske og økonomiske unionen påpekte imidlertid at anti-korrupsjonstiltak ikke ble gjennomført raskt nok.

  Zelensky insisterer på at ukrainere som ikke kjemper i frontlinjen også bør bidra til å vinne krigen i stedet for å kose seg i barer og klubber. Den ukrainske presidenten oppfordret også innbyggere som bor i områdene nær fronten til å gi hjelp til ukrainske soldater, ettersom alle styrkene i landet nå må være engasjert i kamper for statens overlevelses skyld.

  «Krigere fra frontlinjen som kommer til byer nær fronten fortjener å se og føle at dette er deres byer. At folk som bor der, husker at at våre krigere her i Donetsk og andre steder kjemper for Ukraina, og gir deres liv for Ukraina. Frihet og uavhengighet oppnås ikke av noen bare ved fronten,» hevdet Zelensky.» Alle er i krig og Ukraina er i krig. Og de som ikke kjemper i frontlinjen, må hjelpe til. Ikke i barer, ikke i klubber, ikke ved gate-billøp eller med prangende forbruk, men ved å hjelpe soldatene», oppfordret han folket sitt. «For Ukrainas skyld er nøkkelprinsippet, for nå er det krig».

  Fra Natural News, publisert 16 august 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Zelensky’s military chiefs buy luxury cars, opulent properties in Spain while soldiers die in war with Russia.

  Kommentar:
  Zelensky selv har luksuriøse eiendommer i utlandet, blant annet London og Florida, og en villa i Toscana i Italia, som han leide ut til for 50 000 € i måneden til velstående russere. «Husk at i de første dagene av den russiske invasjonen av Ukraina, oppfordret Zelensky Italia til å stoppe russiske oligarker fra å bruke landet som en trygg havn. Zelensky: Nesten alle av dem bruker Italia som et sted for ferie. Så ikke vær et feriested for mordere,» sa den ukrainske presidenten i mars».
  Kilde: Steigan. Artikkel: Sterke reaksjoner i italienske medier på at Zelensky leide ut sin villa i Toscana til rike russere for en formue.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Elektrifisering:

Gir ingen klimaeffekt.

Forrige innlegg

Katastrofetoget ruller igjen:

Klimahysteriet øker i Antarktis, men nye tall viser at havis-nivået er som i 1966.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.