POSTED IN EU, Russland, Ukraina

Er Zelensky og EU-ledelsen virkelighetsforstyrret?

De vil ha fredssamtaler uten motparten Russland.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland er i ferd med å vinne Ukrainakrigen. Hvis en i det hele tatt skal ha fredssamtaler må naturligvis Russland delta. Som seierherre vil de stille betingelsene for fred. Selv et barn forstår at en ikke kan oppnå noen avtaler hvis ikke dens sterkeste deltar: En avtale uten Russland har ingen verdi.

Når den ukrainske regjeringen vil ha fredssamtaler uten Russland forteller dette bare hvor langt ute på viddene denne regjeringen er. Og i og med at EU støtter dette standpunktet forteller det om en politisk ledelse av Unionen som ikke er i kontakt med virkeligheten.

Det er som en gnir seg i øynene når kineserne må stave virkeligheten for Zelensky og EU-ledelsen. Det blir ingen fred uten Russland. Er dette ansvarlige ledere?

Knut Lindtner
Redaktør

Kina boikotter ukrainske fredssamtaler – hvis ikke Russland er med. Det melder Politico.

Det er rapportert at Beijing arbeider bak scenen for å overbevise EU at de også må invitere Moskva til et mulig internasjonalt toppmøte. Kina vil boikotte internasjonale fredssamtaler om Russland/Ukraina-konflikten dersom ikke Moskva også sitter ved forhandlingsbordet.

Li Hui

Det rapporterte Politico på mandag, der de siterte tjenestemenn som kjenner til saken. Ifølge rapporten ble budskapet «formidlet» under den kinesisk/eurasiske utsendingen Li Huis Europa-tur tidligere denne måneden.

Li møtte Andrej Jermak, president Volodymyr Zelenskys stabssjef, da han var i Kiev den 7. mars. Ukraina-konflikten vil antakelig bli diskutert når den tyske kansleren Olaf Scholz besøker Kina neste måned. Den kinesiske presidenten Xi Jinping, reiser så til Paris tidlig i mai for å møte sin franske motpart, Emmanuel Macron, forteller Politico.

South China Morning Post rapporterte denne måneden at Li har fortalt tjenestemenn i EU at et mulig freds-toppmøte ikke kan bli en «konferanse der man produserer en plan som blir tvunget ned i halsen på russerne».

Kina har nektet å skylde på Russland for den pågående konflikten. De understreker at kampene bare kan bli stanset på diplomatisk måte.

I 2023 kom Beijing med et 12 punkts veikart til fredsavtale, der de ba begge sider om å roe seg ned. Kiev har i ettertid avslått dette forslaget. Ukraina insisterer på at fred bare kan bli forhandlet på Kievs vilkår, noe som inkluderer at de russiske styrkene må trekke seg tilbake fra de «ulovlig okkuperte» områdene.

Moskva har avvist disse kravene, og sagt at det ikke kan være et utgangspunkt. De understreker at de aldri vil gi fra seg  Krim eller de andre fire tidligere ukrainske regionene som har sluttet seg til Russland etter å ha avholdt folkeavstemming.

En avtale mellom Moskva og Kiev brøt sammen våren 2022, der begge sider beskyldte hverandre for å komme med urealistiske krav. Den russiske presidenten Vladimir Putin har i ettertid sagt at ukrainske forhandlere var enige i noen av Moskvas vilkår. Men så plutselig gikk de imot en slik avtale.

Kievs ledende forhandler, David Arakhamia, avslørte i november 2023 at det viktigste målet for hans team var «å kjøpe seg tid» for det ukrainske militæret. Sveits har foreslått i være vertskap for et freds-toppmøte i løpet av dette året. Men det er ikke fastsatt noen bestemt dato – og det er heller ikke avslørt noen liste over mulige deltakere.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/594459-china-boycott-ukraine-talks-without-russia/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Pushing for war – Ukraina i ferd med å falle.» armstrongeconomics.com har mye om Ukraina i dag.
  «Europa vil ha krig for enhver pris, FORDI det finansielle systemet kollapser.»
  Armstrong sammenligner jødiske Zelensky med jødiske LAZAR KAGANOVICH, Stalins høyre hånd og nestsjef for HOLODOMOR-folkemordet. Millioner ble sultet ihjel med fullt overlegg. Som hevn for ukrainernes allianse med Hitler. Likheten kan kanskje begynne å demre for ukrainas nynazister, at deres jødiske leder sender etniske ukrainere i den visse død. Og selger landet til blackrock. Mens kona driver «filantropi» og «veldedighet», kanskje inspirert av Hillary/Haiti, d.v.s. distribusjon/»adopsjon» av forsvarsløse, ukrainske barn til pedoer med penger.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 mars 2024 9:19

  Det er vanskeleg å skryta nok av slike uthaldande og sjølvstendige folk som Glenn Diesen og Lars Birkelund.

  Glenn Diesen skriv om «oss» og «dei» og vestleg mediedekning av Russland:

  https://www.rt.com/russia/594559-west-media-failed-report-russian-election/

  Lars Birkelund har denne appellen til norske våpen-vener:

  ««Ukrainere gjemmer seg for å slippe å krige. Utslitte soldater trygler om å få en pause. Andre gjemmer seg for å slippe å bli sendt til fronten i Ukraina. Enkelte forsøker å betale seg bort fra farene i skyttergravene». Dette meldte NRK 3. mars.

  Derfor denne appellen til Klassekampen og øvrige norske redaksjoner, den norske regjeringen, Stortinget og andre ‘patriotiske’ norske kvinner og menn: Ukraina trenger folk til å betjene alle våpnene dere sender til dem. Altså har tiden kommet for at dere melder dere ved fronten i Ukraina. Dere har sikkert også sønner og døtre dere kan avse.»

  Klassekampen nekta å trykkja appellen.

  Svar
 • På vestlig side har man nok behov for å diskutere hvordan NATO og EU skal håndtere et sammenbrudd I Ukraina hvis/når Ukraina taper krigen. EU-land og NATO-land ønsker nok å forhindre at Russland overtar hele Ukraina også de vestlige delene av Ukraina. Et fullt sammenbrudd i Ukraina kan feks skape store flyktningestrømmer vestover.

  Svar
  • SHO:
   » Et fullt sammenbrudd i Ukraina kan feks skape store flyktningestrømmer vestover.»

   Det spørs jo hvordan det nye styret i Ukraina, med- styrt av Russland, oppfører seg.
   Kanskje blir det heller flyktningstrømmer tilbake til hjemlandet.
   Ukraina som det var, med-styrt av USA/Israel, er vel ikke akkurat noe som ukrainere lengter tilbake til.

   Svar
 • Uansvarlige ledere og utro tjenere i Vesten, NATO, EU, UK, USA, helt umulig å respektere, fredsforhandlinger og det kun på taperens premisser, like virkelighetsfjernt og absurdteater som satire-skuespiller Zelensky, «Folkets Tjener», partiet hans heter det også, og HELT fjerne skuespiller «Biden»; hans parti kalles «Demokratene»; mest penger pr. skattebetaler får Ukraina fra fredsnasjonen så kjøttkverna holdes i gang til siste trevle. Verden bedras og holdes for narr. Det er litt uutholdelig å se hvem som sitter på avgjørelser om liv og død. Og soper inn penger. Gjerne på andres død, enten det nå er Borten-Moes investeringer i våpenindustrien eller Rishi Sunaks i Moderna.

  Svar
 • BRICKS landene, Russland, Kina og Iran…

  Må uavhengig av sak der skal forhandles med vestlige motparter, være seg om fred i Ukraina, handel eller hvilke tema som helst, forlange retten til å TESTE ALLE DELTAKERE FOR BRUK AV NARKOTIKA.

  Man kan saktens spørre seg om hvor dypt menneskeheten har sunket i selvfornedrende dummhet, når man applauderer og fremmer anti doping testing innen internasjonal idrett, mens på den arenaen som virkelig betyr noe for en liv, helse og fremtid, overser man dette fenomenet totalt.

  Samnheten er at kun bline og tilbakestående kan unngå å se at Joe Biden under sin State of the Union tale var medisinert opp på narkotiske stoffer, antatt kokain og amfetamin, for å klare å ikke bare levere, men også levere med slik innkevende aggresivitet.

  Det sammne vet vi om Zelinksjy. Et coka hue av klasse. Hitler var dopa hinsides på slutten av annen verdenskrig.

  Vi vet at spor av n narkotika finnes på stortinget, er utbredt i næringslivet, brukes som «eksamen hjelp» av studenter og at det sniffes og snortes av folk der enda ikke har nådd konfirmasjons alderen her til lands.

  Sannheten er at vesten har et ENORMT knarkproblem og da snakker vi ikke om «Ola og Kari», som sitter å røyker hasj bak lukkede gardiner, men ledelse av landet, forsvaret og næringslivet.

  I det hele tatt er vestens totale adferd preget av mangel på sjel, ærlighet og moral, alle tre symptomer på bruk av sterke narkotiske stoffer.

  Derfor burde særlig Russland i forbindelse med eventuelle kommende forhandlinger med tanke på Ukraina, kreve retten til at alle deltakere skal kunne testes for doping, slik at vi unngår «Hitler aktige» karakterer som er rusa på kokain, amfeatmin og eller annet.

  Jeg ser ingen grunn til å tro at Russland, Kina eller Iran, har noe utbredt narkotisk kultur innen offentlig sektor, men har ikke noe problem med å se ut i fra symptomer, ansiker og adferd, at problemet er enormt i USA, England, Ukraina og desverre også Norge.

  Den vonde erkjennelsen om at intelligens synker som en stein i den vestlige verden, sitter langt inne hos folk og kansje er konsekvensen at man simpelt hen ikke evner å forstå konsekvensen av synkende intelligens, grunnet den synkende intelligensen og at ballen i forhold til dette tema må forventes å besittes av andre land og kulturer en det vi kaller den «vestlige».

  Dersom jeg sier at både Camilla og Jens Stoltenberg, bærer preg av det som på kalles «dratt i trynet», dvs har drag i ansiktet ikke ulikt hva man finner hos amfetmin brukere både under misbruket og i evig ettertid. Ser man på faren, var han helt fri for slike drag i ansiktet.

  La meg så presierer at i dag er det slik at farmasøytisk industri har utvilket en rekke produkter som enten jobber i symbiose med harde narkotiske stoffer, leverer en tilsvarende effekt eller er et direkte derivat. Dette gies av ens lege helt lovlig og kalles ikke narkotika, men «medisin». Dopingen av unge nordmenn med diagnosen ADHD er et eksempel.

  Hvordan få anti doping inn i internasjonal diplomati og politikk, næringsliv og militær sektor?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

F-35 er innkjøpt svindyrt søppel.

De fleste flyene fungerer ikke.

Forrige innlegg

I en brytningstid er det mange som skifter side.

Fra fredsforkjemper til krigshisser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.