POSTED IN Klima

Klima:

Er kongen vår for alle, eller bare for de som tror på IPCC?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Erik Bye

Til Kong Harald, Det Norske Slott

Kjære Kong Harald.

Jeg skriver til deg fordi jeg er litt bekymret for hvordan Norge har det i øyeblikket. På grunn av krigen i Ukraina lever vi i en særdeles utrygg verden. Og det er ikke til å legge skjul på at president Putin utfordrer Europa på en uoversiktlig måte. Da er det godt å ha en Konge å lene seg til.

Stor nasjonal usikkerhet

Samtidig har vi utfordringer knyttet til høye strømpriser, tildels høye renter og en prisvekst som samlet sett setter store krav til nasjonal husholdning. Den økonomiske situasjonen skaper finansielle forhold som er ulikt fordelt i det norske samfunn. Svært mange har det bra, men en vel stor andel lever på grensen til det vi ikke liker. Disse er det slett ikke lett å hjelpe opp mot snittet, selv om mye gjøres for å hjelpe de som sliter.

En av de største utfordringene vi står overfor er det grønne skiftet. Her er det så store og enorme økonomiske kostnader at ingen muligens har full oversikt over det vi står foran.

På vei til «et helvete»

I disse dager har vi avsluttet COP27-møtet i Sharm el-Sheikh. Her samles den del av befolkningen som stoler på FNs klimapanel. Den norske klimadebatten har stillnet, selv om det er betydelig motstand mot klimapanelets resultater og budskap. Men, med FN-sjefens utspill i åpningstalen, åpnet han for at vi kunne havne i et helvete, og at befolkningen kunne gå til grunne. Slike taler antar jeg Kongen kjenner til, og foretar de nødvendige tanker før avgivelsen om sin tale.

Dommedagsprofetier

Dette er sikkert med på å gjøre det ekstra utfordrende å videreføre de talene du har holdt siden 2007. Det har vært en formanende tone om å ta vare på kloden. Enkelte år har jeg tenkt at du ikke er min konge, fordi min rett til å være kritisk til dommedagsprofetiene aldri har vært vektlagt. Men i år har jeg et håp. Med et slikt skremmende utspill fra FN-sjefen ligger det an til at du kan formane om å være forsiktig med overdrivelser.

Tenk på barna

Jeg håper at du har barna spesielt i tankene, da det kan være tøft å få melding om at vi er på vei til helvete. Jeg er i den heldige situasjon at jeg på vitenskapelig grunn avviser hele klimatrusselen. Som det har vært i alle år, er det naturen som styrer klimaet. Dessuten er det bare 0.0004% fossilt CO2 i atmosfæren og dette har knapt noen innvirkning på vårt kolossale klimasystem.

Ingen klimakrise

Det er en ting alle som er faglig opptatt av klimsspørsmål er enige om, og det er at klimaet vårt er uforutsigbart. Det betyr at det ikke kan predikeres. Det innebærer at det ikke er mulig å uttale seg om vårt fremtidige klima, ikke til neste år og ikke i 2100. Nettopp derfor er det høyst overraskende at FN-sjefen Guterres går ut på den måten han gjør. Det er langt utenfor det han har dekning for, å true med at vi kan gå til grunne. Her kan jeg trygt berolige Kongen med at vi er absolutt ikke i en slik situasjon. Vi har ingen klimakrise. Den måten Guterres uttalte seg på er det heldigvis også klimaforskere her i Norge som har reagert på.

Lykke til med talen.

Vennlig hilsen
Erik Bye


Her er Kongens tale i 2022.

Her er Kongens tale i 2023.

Her er en vurdering av talen Kong Harald kom med i 2023, av en retorikk-ekspert:
Retorikk-ekspert om Kongens tale: – I år er han krystallklar

Mine tanker:

Denne mailen ble sendt til Slottet både i 2022 og 2023. Det offisielle Norge tror at «Det grønne skiftet» er løsningen. Det er imidlertid håndgrepet mot undergangen, veien til klimahelvetet, sammen med Guterres.

Kongen går på klimalimpinnen som resten av det offisielle Norge. CO2-hypotesen har ingen vitenskapelig dokumentasjon. Temperaturen endrer seg før CO2-nivået. Klimaet kan ikke forutsies eller modelleres, i følge IPCC. Dermed kan ingen uttale seg om det fremtidige klimaet. Klimamålene er tatt rett ut av lufta, uten vitenskapelig dokumentasjon, presset frem av politikere, første gang i COP15-møtet i København i 2009. Det hele er et falskt narrespill.

Stakkars Kong Harald, han hadde fortjent bedre!

Forsidefoto: Lexica.art

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • ALT FOR WEF og globalisering
  er det de står for, både gamlingen og sønnen. Monarkiet er en skamplett, at vi i det hele tatt drasser på og gir makt og penger til en sånn føydal institusjon. FOLKET går på LIMPINNEN, ikke kongen med mor-godhjerta-klisset, han jobber på oppdrag fra WEF og sønnen, dum er han ikke, det nekter jeg å tro.
  «…å snakke sant om virkeligheten…» i tale 2023. Å, så vakkert og riktig! ha ha ha

  Svar
  • For de interesserte, Kongens taler kan hentes på nett, fra 2007:

   Kongens tale 2007:

   https://www.kongehuset.no/tale.html?tid=35275&sek=26947&scope=0

   Svar
   • En rørende vakker tale, fine ord, skrevet før 2015 og
    «wir schaffen das» og «refugees welcome».
    OG før plandemien.
    Og før Haram
    Og Fosen.
    Hvor myndighetene overkjører høyesterett.
    Kan vi drikke reint vann fra fjellbekk der?
    Er det reint?

    For å bruke kongens ord fra 2007:
    «tro på at det går an å kjempe for det som er sant og viktig»,
    i kongeriket hans, å kreve å få beholde mine menneskerettigheter,
    uten å få politiet på døra, det er vanskelig å få til å tro i 2024.
    Selv Biden kan snøvle fine ord fra teleprompteren.

 • Et folk, en gruppesjel, var avhengig av en konge, et Jeg, som kunne lede/styre folket i en fruktbar utvikling til det beste for landet. Kongen var underlagt universelle lover. En konge som hadde kontroll på sine drifter,begjær og maktsyke. Hadde overvunnet sitt ego. «Gjetet» sitt folk i kjærlighet. Beskyttet deres land mot tyver og kjeltringer. Ja, da var folket heldig med at de hadde en god konge. I dag, «det moderne» menneske, er blitt «myndig»(?) Det er overlatt til seg selv. Det må selv søke Kongen og Dronningen i seg selv. I mitt daglige virke(jeg jobber på gølvet), møter jeg heldigvis med jevne mellomrom konger og dronninger. (de er ikke finansiert av Rotchildene).

  Svar
  • Kan kongen straffes? Nei.
   «I Norge er monarkens ansvarsfrihet nedlagt i grunnloven paragraf 5.»
   Det er foruroligende med tanke på h.k.h. prins WEF.

   Svar
 • Kronprinsparet er Young Global Leaders, utnevnt av selveste «Hauptsturmfuhrer» Claus Schwab I WEF. Det er ikke kjent om Harald V også er medlem her, men hans etterfølgere er med der, sammen med en rekke andre høytstående sentrale norske politikere. Kongen skal etter norsk sedvane være politisk uavhengig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nok en løgn faller.

Barna var ikke kidnappet likevel.

Forrige innlegg

Jobber de for folkehelsen?

Korrupsjon og bedrag er sentralt i WHOs helsepolitikk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.