POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse

Er det ønsketenkning eller…

Begynner en snuoperasjon i noen medier om Ukrainakrigen?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Omtenkning i Document?

Av Jan Hårstad

I kveld på Document.no lanserte Hans Rustad Alf R.Jacobsen som en slags Guru i geopolitiske spørsmål og særlig Natos kalde føtter i Ukraina krigen.(16.8)

Alf R. har sagt fornuftige saker om dette helt siden krigen startet, men det er jo ikke han som Document har kjørt fram som sentral midtbanegeneral. Nei, det var Steiro som fikk skrive utallige artikler om det velsignede USA som redder Norge fra den russiske ondskapen og Rustad fulgte opp med å skrive om den russiske revansjismen. Og selv i kveld holder Rustad på med at Ukraina har retten på sin side. 

Selv på Document er man minimalt interessert i forløpet for kuppet 2014, som Nuland regisserte og kostet 5 milliarder dollar. Heller ikke har man interessert seg for tenketanken Rands knus Russland dokument fra 2019.

Når gutta i kveld begynte å snakke om Tredje Verdenskrig, fikk Rustad det travelt med å fortelle at USA har «uttømt sine muligheter» for noe sånt. Det er jo ren pur ønsketenkning. USA bygger nye baser rundt Kina hver måned, Australia, Guam og fyller opp Persiabukta med våpen og folk.

Noen med stor makt tjener penger på dette. Det er disse som ønsker seg evig krig.

Det en nekter å forstå i Document-verdenen er at borgerligheten i USA lever av eksport av våpen og krigsprodukter. Hvis kriger og konflikter opphørte, ville USA bryte sammen økonomisk.

Så samtidig som Alf R. innimellom fikk komme med edrueligheter, var de fleste andre journalister der på krigsstien med Putin-Russland demonisering. Hadde det ikke vært for Alfs meldinger, kunne en tro at Document var fullblods Natokrigere.

En bør komme i hu at på Document er man på parti med settlerbevegelsen og ekstremortodokse i Israel og demonstrantene mot dem er «venstremobb».

Biden-administrasjonen er ifølge Document overtatt av kommunister og røde og slett ikke neocon zionister som enhver kan finne ut av. Nuland, Sullivan og Blinken.

Vi får bare håpe at Alf Rs tenkning utbrer seg bedre på Document, men det kan også være ønsketenkning?

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst.

Forsiebilde: Filip Mroz

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Neo-cons, straussianere, WEFere, zionister, Zelenskys og Hitlers nazister, marxister, alle av samme ulla. Karl Marx ble sponset Rotschildfamilien, som også sponset begge sider i 2.veerdenskrig.

  Svar
  • Styrer du det økonomiske systemet, kontrollere du alt.
   Dette er selve essensen av finansnæringen.

   ‘For å gjør oss alle, enten vi er nasjoner eller enkeltpersoner, til slaver av gjeld.
   Målet er ikke å kontroll krigen, det er å kontrollere gjelden konflikten produserer. Den reelle verdien av en konflikt, den sanne verdien, er i gjelden som det skaper. ‘
   youtube.com/watch?v=ZqEIHotbxxU

   Svar
 • Jeg har en koksgrå dress jeg ikke behøver som Volodymyr kan få, litt fjollete at han alltid stiller på foto som om han kom fra slagmarken hvor Ukrainas ungdom dør som fluer, riktignok litt stor dress for den lille knerten, men egentlig har han råd til å få en skredder til å ordne det, nå som han har fjernet korrupte medarbeidere for å bremse pengesluket. Korrupsjon er fæle greier, og hans eiendommer i Italia og her og der må ogå bemannes og bekvinnes, så det må spares; send mer dollar. Kona hans shopper jo dyrere jo bedre når hun er ute på tur i den såkalt frie verden. Kjøp noe anstendig til din mann neste tur til Paris, Olena Zelenska, og litt selvbruningskrem; han ser ikke særlig bra ut. Og det gleder meg.
  Putt trippel overdose fentanyl i kokainen hans.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 august 2023 17:24

  Ein som ikkje tenkjer på snuoperasjon, er utanrikssjefen i EU, Josep Borrell. Han har tidlegare uttala seg svært nedlatande om verda utanfor EU.

  I dag er han ute med ein ny dose anti-diplomati: – Russland er ein økonomisk dverg og kan liknast med ein bensinstasjon som har atomvåpen.

  Snakk om hovmot. Når EU held seg med slike diplomatar, vert det langt fram til fred og fridom.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tilslørt politikkutforming

Arendalsuka: «Må bare være der». Hvorfor? Ikke for politikk hvertfall.

Forrige innlegg

Det har blitt verre.

Ytterligere 165 millioner mennesker er lagt til verdens én milliard fattige, og det med stigende kostnader for betjene statsgjeld.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.