POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

Er det mulig å avsløre dem alle?

USAs løgner.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Å avsløre alle Amerikas løgner – er det mulig?

Av Larry Johnson

Larry Johnson x-CIA analytiker

Karakteren Supermann dukket opp i Amerika i en slags uskyldens tid. Da var det allment trodd at «the American Way» var en forpliktelse om sannhet, at loven var lik for alle og at den virkelig gjaldt for den lille fyren.

Herregud, så naive vi var.

Nå lever vi i en tid da løgner blir presentert som «sannheter». Alle som tør å snakke ut mot disse løgnene blir beskyldt enten for å være rasister eller transfobiske eller pro-Putin.

Kort sagt, han er en konspirasjons-teoretiker.

Husker du Supermans ikoniske ordtak? «Sannhet, rettferdighet og den amerikanske måten.»

Jeg begynte for alvor å tenke på dette etter Tucker Carlsons avsløringer denne uken om det såkalte 6. januar-opprøret.

Da Carlson viste en aktuell video fra Capitol tatt opp den dagen, ble hele verden, ikke bare det amerikanske folket,  presentert for en flom av dyktig produsert propaganda som viser Trump-tilhengere som voldelige rasister som faktisk ville ta livet av politiet på Capitol Hill.

Men det er en løgn.

Ikke én politimann av noe slag ble drept av Trump-tilhengere den 6. januar. Ikke én.

Allikevel fortsetter den høyest rangerte ansatte i USAs regjering, den avskyelige riksadvokaten Merrick Garland, å komme med sine usannheter. Og ikke én i mainstream media motsier hans falskheter.

Men det gjelder ikke bare 6. januar. De Forente Staters regjering og mange av landets borgere omfavner en hel tsunami av løgner.

Her er noen få:

 • Økonomien i landet bare øker, og inflasjonen er under kontroll.
 • Menn kan få babyer.
 • Hvite rasister representerer den største trusselen mot amerikansk sikkerhet.
 • Russland er et kommunistisk autoritært land.
 • Å bruke ansiktsmaske og ta vaksiner hindrer deg i å få Covid.
 • Russland blandet seg inn i valget i 2016 og sikret Donald Trumps seier.
 • Russland er militært svakt og gjør det dårlig i bakkekrigen i Ukraina.
 • Ukrainas president Zelensky er en statsmann på linje med Winston Churchill.
 • De Forente stater er den største og mektigste militærmakten i verden.


Når du lyver for deg selv om deg selv er du en fare for deg selv. La oss si at du er 172 cm høy og veier 130 kilo. I istedenfor å innrømme at du er en feit slask i fare for å bli diabetiker fortsetter du å spise søtsaker og insisterer på at du er sunnheten selv. Det betyr jo ingenting hva du tror om deg selv. Biologiske og medisinske fakta vil likevel innhente deg, og det er ikke sannsynlig at du kommer til å få et langt liv.

Selv-bedrag er en velkjent psykologisk mekanisme

Det samme prinsippet om uheldige konsekvenser om selvbedrag gjelder vår nasjonale stat, Amerika.  Spesielt er vi nå i et vanskelig øyeblikk i historien. Vi oppfører oss som kokain-slaver som også elsker en tilfeldig  fentanyl-opplevelse.

De Forente Stater er ennå ikke truffet av en overdose. Men det er bare et spørsmål om tid før landet blir utsatt for stadige overdrivelser – økonomisk, sosialt og militært. Dette vil produsere en skjebnesvanger krise. Se bare på Biden-administrasjonens fanatiske støtte til Ukraina. 

Ukraina er en av de mest korrupte nasjoner i verden. Men Biden-teamet, med medias hjelp, fortsetter å portrettere det som et blomstrende demokrati. Jeg har hørt fra en venn, som har sett noen av CIAs orienteringer om Ukraina, at USAs etterretning insisterer på at Russland snart er fri for våpen, og at troppene deres gjør det svært dårlig. Og når CIA sier det, da må det være sant.  Ikke sant!.

Galt. Krigen i Ukraina har avslørt den ubehagelige og farlige sannheten at Amerika har mistet sin kapasitet til å masseprodusere artillerigranater, cruise-missiler og annet kritisk militært utstyr i tide. Samtidig fortsetter CIA og vestlige medier å insistere på at Russland går tom for raketter og missiler. Men Russland fortsetter å fyre av gjennomsnittlig 20 000 artilleri-runder om dagen (sammenlignet med bare 3 til 5 tusen fra Ukrainas side).

Jeg forstår at det er nødvendig å lyve for folk når det gjelder militære planer og taktikker, og å beskytte konfidensielle etterretningskilder. Men det er ikke det som foregår nå. Dette er noe annet enn de løgnene som ble fortalt til det amerikanske publikum da krigen i Vietnam raste. Iallfall når vi ser tilbake på da etterretningsoffiserer i CIA og i det militæret som rapporterte sannheten om de enorme mengdene Viet Cong-geriljaer, og hvor effektive det nord-vietnamesiske militæret var. 

Politikerne – spesielt Johnson og Nixon – fortsatte å lyve, samtidig som de sto overfor en skeptisk, og til tider en fiendtlig presse. Den gangen var det iallfall en sunn debatt i USA, selv om USAs regjering gikk langt for å skitne til og ærekrenke alle som insisterte på at krigen i Vietnam var en feil.

Tucker Carlson har avslørt at det angivelige angrepet på Capitol Hill ikke fant sted.

Slik er det ikke nå. Den eneste personen som snakker ut om disse løgnene på mainstream media-showene er Tucker Carlson.  Og han blir angrepet av demokratiske og republikanske ledere.  Hvordan kan han våge å kalle bullshit for bullshit?

Propagandaen har dessverre overbevist et stort antall amerikanere om at Russland og Kina og Iran og Nord-Korea er våre fiender og må bli stoppet. Og mest urovekkende er det at vi har det militære utstyret til å gjøre det.

Jeg pratet med en tidligere militær-offiser her om dagen. Han hadde hatt en høy stilling i forsvarets etterretning etter at han hadde gått av. Han fortalte meg «den russiske hæren er forferdelig, og de taper».

Da jeg prøvde å forklare hvorfor dette ikke er sant og tilbød han noen fakta som er allment kjente. Men han bare kuttet samtalen og nektet å diskutere noe mer. Jeg skulle ønske at dette var en isolert hendelse, men det er det ikke. Jeg antar at dette er akkurat som ha en venn som er narkoman eller alkoholiker og som ser ut til å gå mot en tragisk slutt. Logikk og fornuft nytter ikke. Den personen, eller det landet må gå helt til bunns for å skjønne at det må en forandring til.

Nyheten denne uken er at Kina har meglet fram en tilnærming mellom Iran og Saudi-Arabia. Dette er er et vannskille som viser ar Amerikas innflytelse i Midt-Østen er svekket og at det har dukket opp en ny internasjonal orden som er utenfor amerikansk kontroll.

Når noen begynner å lyge har de en dårlig sak

De Forente Stater sto fram etter andre verdenskrig tilsynelatende uskadet. Så ble de vant til å sette den internasjonale agendaen og overtale andre nasjoner til å bøye seg for deres vilje. Men nå er det slutt på de dagene. Og amerikanere flest fatter ikke at tingene har forandret seg.

At nasjonale ledere lyver for seg selv og for sine undersåtter er ikke noe nytt. Romanias kommunist-diktator som hadde sittet lenge, Nicolae Ceausescu, fikk lære dette på den harde måten. Det gjorde også Adolf Hitler og Saddam Hussein og Ngo Diem. Amerika sitter fortsatt fast i Supemann-myten. Vi tror fortsatt at vi er totalt overlegne..

Men NASA kan ikke en gang sette sammen et romskip lenger, et som er så pålitelig og trygt at vi kan transportere astronautene våre til den internasjonale romstasjonen. Vi trenger russerne eller Elon Musk til å gjøre det. Da jeg var en tenåring på 14 år (det er mer enn 50 år siden), leste jeg William Shirers The Rise and Fall of the Third Reich (Det tredje rikets vekst og fall). Den gjorde et varig inntrykk på meg, spesielt den delen av boken som beskrev Den endelige løsning (på jødespørsmålet).

Jeg kan huske at jeg spurte meg selv hvorfor folk i Tyskland ikke så hvilke trussel Nazi-systemet var for dem  og for verden. Hvorfor gjorde de ikke noe for å stoppe det? Nå tror jeg at jeg forstår det. Det tyske folket ble oversvømmet med løgner, og heller enn å protestere og forlange sannheten, bukket de under for disse løgnene. Jeg frykter at det er den samme dynamikken som hersker i De Forente Stater og Europa nå.

På et eller annet punkt vil løgnene falle sammen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • ;-)

  » Den gjorde et varig inntrykk på meg, spesielt den delen av boken som beskrev Den endelige løsning (på jødespørsmålet).»

  For å gjenta meg sjøl. (?)
  Alle jøder kunne fritt reise fra Tyskland fra 1930 – 39. Underlig nok siden internasjonale jødiske organisasjoner erklærte Tyskland økonomisk krig i 1933.: ‘ Alle jøder internasjonalt må stå sammen om å knuse Tyskland’.
  ( Som et apropos :
  ALLE japanere i USA ble satt i interneringsleir fra 1942 – 45, da Japan erklærte USA krig i 1942. )

  _ Men få europeiske land ville, ut fra tidligere erfaring om deres internasjonale nettverk og innblanding i nasjonenes styre & stell, ta de i mot.
  Og England, som dengang hadde Palestina som koloni, forlangte stadig høyere summer for å slippe inn jøder.

  ‘Våren 1939 så Hitlers siste forsøk på å løse problemene med de tyske jødene på en sivilisert måte. Han sendte Hjalmar Schacht, president i Reichsbank og arkitekten av den tyske utvikling, til England i den hensikt å forhandle fram et stort lån som ville gjøre Tyskland i stand til å la de resterende 250.000 jøder utvandre med sine eiendeler og nødvendige økonomiske midler for å sikre nødvendige innvandring og visum.
  Guvernøren i Bank of England, Montagu Norman, sammen med mange medlemmer av parlamentet, var positiv til denne ordningen, men det ble umiddelbart torpedert av Chaim Weitzmann og krigshisserne rundt Churchill, som hadde blitt en trofast tjener for den jødiske bank hierarki etter at de hadde reddet ham fra konkurs fra tapet av sine formuer i ulykken i 1929. I tidligere tider hadde han vært en frittalende anti-jøde.’
   Hendelsene og politiske intriger i løpet av de siste dagene av august og begynnelsen av september er omhyggelig rapporteres og referert i boken, The Tvunget War, ved den eminente amerikanske historikeren David Hoggan.

  Svar
 • Jone Bjørheim
  16 mars 2023 11:24

  «Ukrainas president Zelensky er en statsmann på linje med Winston Churchill».

  Dette er faktisk et korrekt utsagt. Både Churchill og Zelensky sendte sine land ut i en helt unødvendig og ødeleggende krig. Begge disse sendte ukritisk tusenvis av mannesker i døden, og det virker som om de enten likte å sende flest mulig mennesker til en brutal død, eller de var helt likegyldige med at dette skjedde.

  Svar
 • Northern Light.
  16 mars 2023 14:56

  Det økonomiske sammenbruddet i Amerika: Tildekkingen begynner.

  Av Dr. Paul Craig Roberts.
  Bloomberg tar ledelsen i desinformasjon. Bloomberg retter fingeren mot Donald Trump og «Trump-tidens dereguleringer». I Bloombergs omskriving av historien er Trump ansvarlig fordi han signerte et lovforslag, vedtatt av demokrater og republikanere som tillot mellomstore banker å «omgå noen av de strengeste lovene i regelverket etter finanskrisen.» Så, hvor var Federal Reserve? Hvor var banktilsynene? Bloomberg sier ikke noe om det.

  Presidenter skriver ikke finanslovgivningen. Finansiell lovgivning som Federal Reserve og SEC ikke godkjenner, blir ikke vedtatt. En innvandrer fra tredje verden, Ro Khanna, som på en eller annen måte har blitt representant i Congress Silicon Valley, sier: «Kongressen må komme sammen for å reversere deregulerings-politikken som ble satt i verk under Trump». Fullstendig nonsens.

  Silicon Valley Bank gikk over ende fordi Clinton-regimet i 1999 signerte opphevelsen av Glass-Steagall-loven, og fordi Dodd-Frank-loven tillater banker som går over ende å beslaglegge innskuddene til innskytere for å få en bail-in i stedet for en bail-out. Den tåpelige lovgivningen får innskytere til å ta ut innskuddene sine på ethvert tegn på at banken har problemer.

  Den fullstendig tankeløse Dodd-Frank-loven la opp føringene for dagens bankdrift. Hvis du har mer penger på innskudd enn $250 000 forsikret beløp, lar Dodd-Frank loven banken redde seg selv ved å beslaglegge innskuddene dine. Mange selskaper og bedrifter har lønnsinnskudd på over $250 000. Hvis innskudd blir beslaglagt, kan ikke virksomheten betale arbeidsstyrken eller regningene deres. Dermed er Dodd-Frank en utmerket måte å få innskytere og eiere til å stille seg i kø for å få ut verdiene sine (bank run), og ødelegge næringsliv og sysselsetting og skatteinntekter for byer og stater.

  Men forvent ikke at Bloomberg noen gang skal fortelle deg sannheten. Jeg har aldri lest en korrekt rapport om Bloomberg.

  Silicon Valley Bank kom i trøbbel fordi Federal Reserve hevet renten, og reduserte verdien av bankens obligasjonsportefølje som gjorde banken insolvent. Store innskytere, som så pengene sine i fare, trakk dem raskt ut. Silicon Valley Bank måtte selge sin fallende obligasjonsportefølje for å balansere uttakene, og dermed ble verdiene ytterligere redusert. Dermed ble verdien på obligasjonene presset nedover, med den konsekvens at bankens forpliktelser oversteg eiendelene og gjorde at banken gikk konkurs.

  Det demokratiske partiet er et anti-amerikansk politisk parti. Den representerer ikke noe som våre grunnleggende fedre har sett for seg. Den har ingen respekt for en rettsstat, USAs grunnlov, sannhet og hvite amerikanere, som per definisjon er rasistiske og innenlandske terrorister.

  Trump var en utfordring for demokratenes våkne hegemoni. Følgelig blir Trump gitt skylden for alt som går galt i Amerika av demokrater og presstituerte. Demokrater, presstituerte og universiteter har påført Amerika en syk wokepolitikk. Alt som vil redde eksisterende samfunn fra sammenbrudd blir avfeid som «hvit overherredømme».

  Tilsynelatende er bankene selv påvirket av denne ideologien. De ansatte ikke kompetente folk, men ville ha mangfold til støtte for multikulturen. Hvis Federal Reserve også har dette problemet, er det ikke noe håp om å unngå finansiell kollaps.

  Fra Dr. Paul Craig Roberts blogg, publisert 14 mars 2023. Skrevet av Dr. Paul Craig Roberts, tidligere statssekretær i USAs finansdepartement under Reagan, og redaktør og spaltist for Wall Street Journal.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: The Cover-up Begins.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen.

Nye konflikter, nå mellom USA og Israel.

Forrige innlegg

NRK flytter fra Marienlyst til Ensjø

Ensjø trenger ikke NRK,
og vil heller ikke bli et bombemål

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.