POSTED IN Diverse, Ideologi

Han spiller den melodien som Washington vil ha:

Jens Stoltenberg er en politisk Jukeboks.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Washingtons Jukeboks

Av George Chabert

Det «internasjonale samfundet» er i det siste krympet noe. Nå kan det best beskrives som Washington og de 40 vasaller. De besøker hverandre, gratulere hverandre, holder taler til hverandre, og blir omtalte i skyene av egne aviser og statelige fjernsynskanaler. Innimellom skriver de selvbiografier og gir priser til hverandre. 

Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær og forfatter av en uforglemmelig selvbiografi, «Min historie», speket med «fortrolige samtaler» med selveste Barack Obama, er blant kandidatene som er nominert til Nobels fredspris 2023. Hans kamp for fred er prisverdig. For å nevne noe, en gruppe på ti eksperter utnevnt av nettopp Jens Stoltenberg gikk inn for utplasseringen i Europa av nye mellomstore kjernefysiske missiler utstyrt med B61-12 atombomber. Nå er et taktisk atomangrep en del av NATOs krigsstrategi, der Europa ses som slagmark. Betryggende. 

Når en ny krig bryter ut, blir Stoltenberg meget snaksalig. Fred er hans utrettelige mål: «Hovedbudskapet vil være mer støtte, mer avansert støtte, tyngre våpen og mer moderne våpen.» Av og til utformer han enigmatiske haiku: «Våpen er veien til fred». Andre ganger prøver han seg på etikk: «Ikke fordi vi alltid har rett, eller aldri gjør feil. Men fordi vi står for felles verdier.» Skarpsindig.

Mike Pompeo, USAs x-utenriksminister: «Vi løy, vi jukset, vi stjal!»

Disse felles verdier ble best oppsummerte i 2019: «Vi løy, vi jukset, vi stjal.» Beskjedent, utelot tidligere CIA-direktør Mike Pompeo kardinalverdien som troner over de overnevnte verdier: «Vi drepte». Ifølge en rapport fra Congressional Research Service, en amerikansk regjeringsinstitusjon som samler informasjon på vegne av Kongressen, USA iverksatte minst 251 militære intervensjoner mellom 1991 og 2022. Ofrene – de døde, lemlestede, forgiftede, utsultede, drevet til flukt – telles ikke i hundretall, men i milliontall. Imponerende.

Til tross for at Stoltenberg er en solid kandidat til fredsprisen, nominert blant annet av en fredselskende FrP-stortingsrepresentant, er det ikke umulig at The Yankee Dudes går for Joe Biden som har en ny valgkamp rundt hjørnet. Derfor bør vi ha en trøstepris til den som har vært vår yngste statsminister. Hva med «Washingtons Jukeboks» for 2023?

Jens Stoltenberg fikk en solid opplæring av sin egen far, en berømt norsk utenriksminister: «Når vi lurte på en sak, så ringte vi bare til Walter Mondale og fikk rede på hva vi skulle mene.» Sønnen tok kunsten et steg videre. Den amerikansk forfatter og kronikør Patrick Lawrence oppsummerte den slik: «Jeg må si at av alle NATO-sekretærer jeg har sett i årenes løp, er det denne fyren som tar kaka. Han er Washingtons jukeboks: Amerikanske tjenestemenn legger i en mynt og Jens synger den valgte sangen.» Det kan ikke gå galt, «Washingtons Jukeboks» tar Jens hjem. Garantert.

Forsidebilde: Max Tcvetkov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Eplene falt ikke langt fra stammen, neida, bare se Jens og Camilla følge pappas eksempel, tar ordrer fra Mondale eller NATO eller WHO, generasjoner som redskap for globalistene om så nordmenn desimeres av krig i jens’ regi eller av farmasi i søsterens domene.

  Svar
  • Tor Larsen
   17 mars 2023 19:20

   Med minnet om Jens`jagede blikk de første årene etter at han stod fremst i å bombe Libya tilbake til middelalderen så tenker jeg Washington DC har et tak på Jens. Det ville forundret meg stort om det ikke er et balletak.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 mars 2023 14:12

  Raudt-leiar Moxnes føreslår Chuprunov til Nobels fredspris og kallar opposisjonsgruppa hans, Vesna, ei antikrigs-gruppe.

  Chuprunov vil senda våpen til Kiev og er slik heilt på line med Stoltenberg og Nato.

  Dersom Vesna er ei antikrigsgruppe, må Nato vera det òg. Slik ser Raudt/Moxnes det?

  Svar
 • Eric Kamovs
  16 mars 2023 17:30

  Fra en dissidents ståsted tegner George Chabert’s artikkel et dystert bilde av en nasjon med generasjoner av politisk manipulerte …………….…… ….………….…… . . …………….… …………….…… ….………….…… . . …………….…… …………….…… ….………….…… . . …………….…… ..………….…… …, ..………….…… …… ….…………. ..………….……..………….…… …… . . …………….…… ..………….…… … . . . .
  (Noe en evt. »fredspris» vil være en fullstendig bekreftelse på . . . )

  Svar
 • Eric Kamov
  16 mars 2023 17:32

  PS: Bytt ut …………….…… ….………….…… . . …………….… …………….…… ….………….…… . . …………….…… …………….…… ….………….…… . . …………….…… ..………….…… …, ..………….…… …… ….…………. ..………….……..………….…… …… . . …………….…… ..………….…… … . . . . med saue-ikoner, så blir bildet fullstendig!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen.

Nye konflikter, nå mellom USA og Israel.

Forrige innlegg

NRK flytter fra Marienlyst til Ensjø

Ensjø trenger ikke NRK,
og vil heller ikke bli et bombemål

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.