POSTED IN Norsk politikk

Er det bare svada?

Står regjeringen for en ny kurs?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Blant statstjenestemenn og sjarlataner.

Jan Hårstad

I dag er det en skuffet Bjørgulv Braanen som skriver i Klassekampens leder:

«I den grad AP, og spesielt Sp, de siste årene har gitt inntrykk av at de står for en ny kurs, er valget av en ny sentralbanksjef et solid signal om at alt er som før.»(5. feb. 2022)

I denne formuleringen trekker redaktør Braanen fullstendig ut det faktum at også og i særdeleshet Klassekampen under hans ledelse, har vært ledende i media med å «gitt inntrykk av at de står for en ny kurs».

Jeg kan starte med valget i 2005 om jeg nå ikke husker feil. Allerede den gang skrev Braanen om norsk politikk som en apparatsjik fra Youngstorget og redegjorde for hvilke fantastiske saker som ville skje med Norge om AP fikk regjeringsmakten.

man heating clothing on fire
Ble fattigdommen redusert under Arbeiderpartiregjeringer?

 

Til dette kommenterte jeg den gang i Friheten at det kommer overhodet ikke til å skje noe fantastisk. De rike vil bli rikere og de fattige fattigere.

Aristokratiet i AP syns det var stas med globalisering og markedsøkonomi.

Det året Solberg kom til regjeringsmakten, skrev Braanen akkurat det samme og hadde også slått seg med regelrett kultus av Jonas Gahr Støre som ofte hadde Braanen som personlig intervjuer. Helt åpenbart var Braanen politisk helt betatt av Jonas.

Så er det siste valget. Akkurat det samme «vidunderlige» (Hedda Gabler) skulle skje nok engang. Det norske folks inntreden i frihetens rike. 

Hurdalserklæringen var det historiske og dokumentariske beviset for en ny epoke i Norgeshistorien. Og gudskjelov var det slik at Rødt hadde roet seg og blitt et «forutsigbart støtteparti» for Støre-Vedum regjeringen. Hvilke eventyrlige framtidsutsikter!

Hurdal – Wikipedia
Hurdal. Har fellesplattformen til regjeringen DNA/SP fra møtet her ført til noe merkbart for befolkningen bortsett fra sterkt økende strømpriser?

La oss nå teoretisk anta at det var stor grad av ærlighet og sannhetskjærlighet i Klassekampen.

Hva skulle man da ha gjort nå? Laget en trykksak på Manifest forlag som dokumenterte hvor mye vanvittig sprøyt som Braanen og avisa hadde kommet med både før og etter valget. Det var sånt som henspiller på Marx setning om at revolusjonære bevegelser kritiserer bestandig seg selv.

Men Marx er det jo ingen som vet noe om i den moderne «venstresida» selv om alt som skjer i verden bekrefter Marx prognoser på en rekke områder.

Et av hans sentrale poenger var at arbeiderklassene ved politisk kamp skulle «påby fred der alle roper på krig». Det er dagens situasjon. 

Braanen vil ikke mobilisere folkemassene til noen KRIG MOT KRIGEN.

Her er hans løsning i KK 1. februar:

Vi skal HEIE på de kreftene i Washington, Brussel, Moskva og Kiev som leter etter en løsning.

Akkurat, det gjelder å satse på elitenes snakk for å stoppe storkriger.

I dette Braanens verdensbilde har det aldri eksistert verken noen Rosa Luxemburg eller Lenin, kun det mest pengesterke og rike arbeideraristokrati som skal føre oss inn i et velstående Norge og en verden uten kriger. Det siste får også de chattering classes ta seg av.

Ikke vent en linje selvkritikk for Braanens permanente vås over tiår.

Forsidebilde: Etienne Girardet1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 625 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Hele verden holder stå kurs mot «the great reset» og faudalisme hvor kun de rikseste og mektigste vil være fri og eie noe… Corona hysteriet er svindel og bedrag noe som er helt tydelig hvis man selv henter sin informasjon fra sikre kilder og ikke corrupt løgn media som er kjøpt opp og under kontroll av noen få hyper rike og mektige i verden…

  For noen av de som bidrar til corona hysteriet og de skadelige corona vaksinene så handler det om penger, for andre makt og noen begge deler. Men bak det hele ligger den en mye skumlere og farlig agenda… Milliardærene i verden med IMF, WEF og mange andre lignende organisasjoner i spissen ønsker rett å slett å redusere befolkningen i verden og ha absolutt 100% kontroll over resten av befolkningen. Motivasjonen for å gjøre dette er at de tror det vil redde verden fra forurensning og klima undergang. Det “de” ønsker å innføre er det som i praksis er globalistisk verdens omspennede faudalisme hvor KUNN de rikeste og mektigste vil eie noe eller ha noen som helst form for frihet under slagordet “du vil eie ingenting og være lykkelig” (YOU will own nothing and be happy)…

  Dette er ikke konspirasjons teori men en faktisk virkelig konspirasjon som alle kan lese om hvorfor og hvordan i boken kaldt “the great reset” skrevet av World Economic Forum (WEF) leder Klaus Schwab. WEF har forøvrig mange politikere over hele verden under sin kontroll via sitt “unge lederes” program hvor alle blir indoktrinert og opplært i å frembringe “the great reset” for å ødelegge økonomien til alle unntatt de mest rike i verden samt å innføre feudalismen som kunn ganger de rikeste og mektigste. Canadas stats minister Trudeau og New Zealands statsminister er eksempler på noen av de WEF og Klaus Schwab har under sin kontroll…

  Hvert år så møtes de rikeste og mektigste i verden på møter i Davos og lignende for å konspirere og planlegge uten at noen andre får innsyn. At noen faktisk tror propagandaen på at det ikke eksisterer konspirasjoner og korrupsjon på disse møtene er rett slett absurd…

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   7 februar 2022 14:58

   WEF er reine statsministerskulen. Canada, New Zealand og Finland. Sanna Marin i Finland vart i norske media presentert varmt og positivt: ung, flink, vakker, frå kassadame til statsminister på kort tid. Ho er òg ein WEF-klone og var med i Young Global Leaders. No har ho bestilt F-35 til Finland. Ting heng ihop.

   Lat oss ta med Noreg òg. Kronprinsparet har i mange år hatt samrøre med WEF, YGL og Global Shapers. Om nokon meiner dette er ein konspirasjonsteori, so kan dei oppdatera seg på kongehuset sine eigne sider. Der står alt.

   Svar
   • WEF-Bart-Eide er milliardærklubbens agent i regjeringa. Landssvikar. WEF-presidenten er tidlegar utanriksminister frå Høgre. Er WEF ei norsk greie? Er dei dumme eller vondskapsfulle?

    Svar
    • Onde er ofte gode i sin egen fantasiverden...
     9 februar 2022 11:47

     De mest onde gjerningene i verden har historisk sett blitt begått av folk som trodde de var gode og gjorde gode gjerninger… Tror det er en kombinasjon av nyttige idoter og rene psykopater som jobber aktivt som lands svikere for å fremme de hyper rikes og mektiges i WEF, IMF og lignende organisasjoners agenda. De risikerer alle døds straff og det virker som bare noen få av de innser alvoret i de forbrytelsene de medivrker i.

     Svar
   • The Great Reset
    9 februar 2022 11:54

    «the great reset» den store nullstillingen er så absolutt en virkelig konspirasjon… Anbefaler all å lese boka til World Economic Forum «WEF» lederen Klaus Schwab, der står alt forklart i detalj om hvordan og hvorfor… Kort fortalt så ønsker de hyper rike og mektige i verden å innføre det som i praksis er føydalisme hvor kun de rike og mektige vil eie noe eller ha frihet.

    Favoritt slagordet til Klaus Schwab og WEF er «you will own nothing and be happy» ilustrerer veldig godt hva det hele handler om…

    Svar
  • Trond Otto lLie
   8 februar 2022 0:51

   Logisk sett, støttet av daglig empiri og historie knyttet til menneskets egenskaper, har du helt rett. Problemet er at vi ikke ønsker å tro på det triste.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Hvorfor stiller ikke norske myndigheter de ubehagelige spørsmålene?

Har vi øverdødelighet i Norge i 2021 og hva er evt. årsaken?

Previous Post

Mats Kvaløy-Bjørbekk:

Bjørn Dæhlie har gjennom heile livet nytt enormt godt av statens skattekroner og tusenvis av menneskers frivillige innsats, ja, kanskje meir enn dei fleste av oss.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.