POSTED IN Tyskland, Økonomi

Er avindustrialiseringen allerede startet?

Stor kapitalflukt fra Tyskland nå.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det som nå rapporteres fra Tyskland er en varslet katastrofe. «Det grønne skiftet» er en hovedårsak til denne prosessen. Den fører til at en erstatter billig stabil energi med dyr ustabil. Et moderne industrisamfunn kan ikke fungere under slike forhold. Vi skal ikke slå oss for brystet og si: Hva sa vi? For en trengte ikke ekstrem-kunnskaper for å skjønne dette, bare litt realfaglig kompetanse og at en ikke var blindet av klima-ideologien.

Men slik er med alt vi foretar oss. Når en politikk forankres i en ideologi som ikke tar hensyn til realiteter, men bygger på falske forutsetninger, vil virkeligheten innhente den før eller siden.

De leverer hverken tilstrekkelig, når det trengs mest eller til en rimelig pris. Og hvem skal fjerne dem etter 20 år når de er utgått på dato? Hvem skal betale for oppryddingen? Hvor mye energi vil det gå med å montere dem, vedlikeholde dem og fjerne dem?

Sanksjonspolitikken overfor Russland har bare forsterket de økonomiske problemene for Tyskland. I stedet for å bryte ut av USA dødelige økonomiske favntak har de knyttet seg fastere til den staten som med overveldende sannsynlighet står bak sprengningene av de økonomiske livgivende energi-strømmene til landet: North Stream-ledningene.

Meningmålingene forteller hva den tyske befolkningen mener om dette: AfD som vil ha våpenhvile og stans i tysk støtte til krigen i Ukraina stiger som en varmluftballong. De grønne som har forfektet «Det grønne skiftet» synker som en stein. Noe å tenke på for den norske regjeringen som vil bruke subsidier for milliarder til en energi som ikke landet trenger. Vi kommer langt med den el-kraften vi sjøl produserer.

Knut Lindtner
redaktør

Tyskland melder om rekordstor kapitalflukt

Økende kapitalflukt kan føre til avindustrialisering av eurosonens økonomiske motor, ifølge en studie

Utenlandske selskaper holdt tilbake investeringer i Tyskland i fjor mens milliarder strømmet ut av landet, meldte det tyske økonomiske instituttet (IW) onsdag.

I følge IW-beregninger strømmet rundt 125 milliarder euro (132 milliarder dollar) flere direkte investeringer ut av EUs største økonomi i 2022 enn det som ble investert i landet utenfra. Dette representerer «den høyeste netto utstrømningen som noen gang er registrert i Tyskland.»

Nesten 70 % av pengene fra tyske selskaper strømmet inn i andre europeiske stater, viser rapporten.

«Tallene er alarmerende: i verste fall er dette begynnelsen på avindustrialiseringen,» advarte instituttet.

IW sa at den negative trenden startet før Covid-19-pandemien, med situasjonen forverret som følge av EUs energikrise.

Ifølge rapporten har mangel på fagarbeidere lagt en enorm byrde på tyske bedrifter. I tillegg gjorde investeringsprogrammer som Inflation Reduction Act i USA «investeringer utenfor Tyskland mer attraktive.»

«Investeringsforholdene i Tyskland har nylig blitt dårligere igjen på grunn av høye energipriser og økende mangel på dyktige arbeidere,» sa IW-økonom Christian Rusche, og pekte på høye selskapsskatter, utbredt byråkrati og skrantende infrastruktur. «For at Tyskland igjen skal bli toppadressen for utenlandske investeringer i fremtiden, må den tyske regjeringen snarest gjøre grep.»

https://www.rt.com/business/578863-germany-record-capital-flight/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland har 5000 atomstridshoder, USA nesten like mange.

En ufattelig fare som ignoreres helt.

Forrige innlegg

250 Hollywood-kjendiser signerer et åpent brev:

Krever at Big Tech sensurerer alle som er imot kjønnsskifte-kirurgi på barn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.